2011. szeptember 23., péntek

Szív és Ész - dr. Kocsis Máté antiszociális enciklikája


dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, a kukázási rendelet védelmében antiszociális enciklikát bocsájtott közre és küldött el a VIII. kerületi lakossághoz. Az enciklika címe is sokatmondó, a közlevél merőben patetikus vagy "pszichopatetikus" pátosz lengi be. A remekművet emitt olvashatják a tisztelt olvasók:
dr. Kocsis Máté: Szív és Ész
Ami kiderül a levélből, hogy egyetlen hajléktalanra az állam havonta közel 100 000 forintot fordít. Ez érdekes, mert egy háromszobás lakótalapi[1] lakásban kb 10 fő gondtalanul elférne, az kb havi:
1 000 000 forint ebből lejön a 100 000 - 120 000 rezsiköltség és 60 000 forint lakásbérleti díj, így a 10 hajléktalannak kb. 800 000 - 820 000 forintja maradna a megélhetéséhez, ha ezt az állítólagos összeget kézhez kaphatnák. Kocsis Máté vagy teljesen hülye, vagy ami inkább jellemző
ezen hitvány emberekre, az emberi nemeséggel és annak fogalmával köszönőviszonyban sincs: alantas céljai eléréséhez viszont szándékosan hergeli és uszítja a hajléktalanok ellen a lakosságot érzelgős és hányadék stílusban. Skandalum. Természetesen maga a 100 000 forint egy mocskos hazugság. Ezt csak azért találták ki, a kampányuk részeként a gerinctelenek, hogy azon embereket, akik még talán fogékonyak lennének szociálisan, irigykedjenek rájuk, hogy nekik kisnyugdíjból, minimálbérből és mindennapi munkahelyi rettegőként kell szó szerint az éhezés szélén állniuk, olyan rendszerben, amelyről már megírták: "Homo, homini lupus".

───────────
[1] A lakótalapi kifejezés T.B.P. kortárs költő definíciója a lakótelepire. Ez jóval differenciáltabb fogalom, mint mondjuk a Bayer Zsolti panelprolizása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése