2011. szeptember 7., szerda

Sajtótallózó - Stohl András letöltendő börtönbüntetést kapott



STOHL KÖNNYEN CÉLTÁBLA LEHET A BÖRTÖNBEN


Az info rádió szerint, vigyázni kell Stohlra:
" Stohl András ugyanolyan elítélt lesz a börtönben, mint a többi fogvatartott, azzal a különbséggel, hogy rá jobban kell vigyázni, mint a társaira, mert híres ember, ezért megtámadhatják - ezt egy olyan igazságügyi klinikai szakpszichológus mondta az InfoRádiónak, aki évtizedeken át foglalkozott lelki beteg rabokkal."

Cikkajánló:
Stohl könnyen céltábla lehet a börtönben

A blog előre figyelmeztetett, egy korábbi bejegyzésben, hogy a graffitiseket sújtó - rongálással kapcsolatos törvényi szigorítás értsd börtönbüntetés, akár halálos ítélet is lehet. Hiába hívtam fel tehát a figyelmet erre a problémára, hogy fiatalokat az állam szándékosan kriminalizál és halállal sújt majd, megtörtént a sajnálatos haláleset, öngyilkos lett egy fiatal, akit bebörtönöztek falfirkálásért 4-5 hónapos ítéletek is lehetnek halálosak, különösen, ha arra gondolunk, hogy a börtönökben a fertőző hepatitiszes és HIV virust hordozók egyáltalán nincsenek elkülönítve a többi rabtól. Ha pedig ezzel egy állam tisztában van, akkor azzal is tisztában van, hogy ezt szándékos emberölésnek nevezik. A pecabotot lopó fiatalkorúról már írtam, pecabotlopásért halálbüntetés. Tökölön a rabtársai megkínozták és felakasztották.
Stohlra azért kell vigyázni, és nem azért mert céltábla lehet, hanem ha Stohl András a börtönből úgy jön ki, hogy súlyos bántalmazást szenved, kiverik a fogait, olyan fertőzést kap, amiből már nem fog soha felgyógyulni, akkor ő bizonyára a nagy nyilvánosság előtt erről a kínzógépezetről, amit az állam tart fent, személyes élményként fog beszámolni. Bármi baja esne odabent, a közfelháborodás nem maradna el, és lehullna a lepel a büntetésvégrehajtás intézményéről is.
Az állam szándékosan torol meg igazságtalanul vétkeket az állampolgárain, én az államot semmiféle igazságtalanságra nem hatalmaztam fel. Egyedül a LEX TALIÓ elv az igazságos,
a szemet-szemért, a fogat fogért elv. Tegyük fel Stohl szándékosan hepatitisszel fertőzött volna meg valakit, akkor őt is megilletné az ilyen büntetés, de mivel semmi ilyet nem tett, az államnak
csak arra van joga, hogy Stohl miután megérte az öregkort, eltörjék a lábát, ezt is csak abban az esetben, ha a sértett ragaszkodna a büntetéshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése