2011. szeptember 4., vasárnap

Amerikai Népszava - kimoderált hozzászólásaim

Amikor a cikk arról panaszkodik, hogy a parlamentben lehet cigányozni, meg zsidózni, nos nem gondolom, hogy egyes népcsoportokat megilletné az a privilegizált tabu, hogy ne nevezhessék nevén bármiféle szociális- etnikai- vagy politikai- vagy bűnözési- probléma esetében, ha ezek a csoportok nem kerülnek megnevezésre akkor maga a társadalmi probléma is a szőnyeg alá söpörtetik. A cigányok felülreprezentáltak a magyar börtönökben: 80-85%. Ezek tények, a tényeket pedig főként egy parlamenti vitában elvárható, hogy ne tabuként, hanem tényként kezeljék, aminek a származás szerinti megítélés nem abszolutizálható (mint ahogy ez a Kertész teszi), de a származás szerinti megközelítés adekvát, mint a probléma egyik aspektusa. (hatalmi kérdésekben is) Egyszóval a parlamentben lehetne még örményezni, vizigótozni, töröközni, mongolozni, bunyevácozni is. A hajléktalanbűnözést, mint új fogalmat lehet úgy értékelni, mint az adott probléma egy aspektusát, de mivel Tarlós ez alapján casus bellit alkalmaz ellenük, így abszolútizál éppúgy ahogyan Kertész a magyarságot egészében támadja, tehát ez nem egy aspektusa a problémák megközelítésének – nem igazság keresés hanem tudatos provokáció és casus belli egy parlamenti párt ellen.

3 megjegyzés:

  1. Egy kicsit szélmalomharcnak tűnik mindez, hogy a leegyszerűsítő tendenciákkal szemben fellépjek.
    Ezek a tendenciák, azt a célt szolgálják, hogy
    az emberek jelentős hányada ne gondolkozzon, ne váljék belőle autentikus személyiség - mivel az veszélyes a hatalomra - így birkacsordákat készítő kisiparosok vannak valós lendületben mindenhol. És kevés a türelem, amíg valaki megérti, hogy mi a különbség egy igazságkereső vélemény és a provokáció-casus belli között.

    VálaszTörlés
  2. Az pedig mindent elmond az Amerikai Népszaváról, belterjességéről, hogy autentikus hozzászólásokat is gátlástalanul törölnek. Az új világrendhez tartozik mindez, hasonlatos ez a könyvégetéshez. A gondolatainkat pedig becsüljük meg, érdemes lementeni, mielőtt elküldjük ezeknek a gyökereknek, de legjobb, ha nem szórunk a majmok elé gyöngyöt. Ne olyanoktól tanuljuk lehetőleg erkölcsöt, emberi jogvédelmet, akik folyamatosan az asztalunkra szarnak (21 éve) - akik folyamatosan szűkítik az életterünket különböző eszközökkel, un demokráciával, liberalizmussal, szingli propagandával, hajléktalanokat üldöznek, sikerteleneket hibáztatnak, szegényeket gyilkolnak - mindezt pedig nyílt, magyar ellenességgel teszik kibaszott divatossá, olvassa végig az olvasó azokat a cikkeket, amiket ezek a genetikusan torz, beteges - magát demokratának nagy humánumnak felvilágosultnak valló legutolsó szarháziak összefostak. És okuljon belőle.

    VálaszTörlés
  3. Ma már a préri indiánok elleni tömeggyilkosságok elkövetéséért és háborús bűnökért kizárólag, egyedül az amerikai felelős. Wounded Knee-i mészárlásért a mind a mai napig az amerikai a felelős, mert nem kért bocsánatot sem, hogy esélye legyen lemosni a bűneit. Ehelyett továbbra is gyarmatosító politikát folytat, mert nem tanult semmit a múltból, ugyanabban a bankrabló=bankalapító cowboywestern kapitalizmusának a disznótrágyájában fetreng menthetetlenül, mert az amerikai nem kér bocsánatot Wounded Knee mészárlás miatt, mert ebül akar élni, és sohasem fog épp ezért semmiféle feloldozást sem kapni a bűneiért. Amerika örökké bűnös nemzet marad és a legbűnösebb amerikai a yenki.
    Kertész Ákos compiled USA

    VálaszTörlés