2011. szeptember 21., szerda

Sajtótallózó - "élősködő szutyok a többségük" - HUNHÍR

Csontváry Kosztka Tivadar - Marokkói tanító (1908)

A Marokkói tanító misztériuma


A Tibet függetlenségéért tiltakozó , hazánkban élő tibeti gecik után, a hajléktalanok többsége = élősködő szutyok kijelentés következett. Sajnálatos tény, hogy a HUNHÍR már régóta a vállalhatatlan fideszes intézkedésekkel is szimpatizál. Különösen nem is érdekelnek azok a napnál is világosabb és pofon egyszerű látható politikai célok, és vélt előnyök, amelyek ilyen mondatokat generálnak. A politikai cirkusztól megfelelő távolságban kell állni - ez az alapállás pedig nem csak az autentikus függetlenség, hanem az aranykor filozófia látásmódja. Kocsis Máté a hajléktalanokra rontott, védtelenekre, olyanokra támadt a paragrafusok szablyájával, akik egy folyamat végén vergődnek. Korábbi bejegyzésemet egy Korán idézettel kezdtem. Felhívtam a figyelmet a marokkói "tanítóra" is - aki egy brüsszeli szálloda üres szobáit hajléktalanoknak ajánlotta fel - egy érthető iszlám kitétellel - hogy ne italozzanak a Hotel Mozart területén és legyenek egy kicsit muzulmánok.
A vezetőinknek nemesi jellemmel kellene rendelkeznie - ezt illene tudnia a HUNHÍR főszerkesztőjének is. Nem nevezhető nemesnek, aki egy problémát leegyszerűsítve és fals módokon szemlél, vagy folyamatosan provokál.
Vagyis olyan kijelentéseket tesz, "hogy a hajléktalanok kiszorítják a kerület lakosait". Aki ilyeneket jelent ki, annak minimum igazságügyi és elmeorvosi szakértői vizsgálat jár. Nemhogy még egy radikális portál, még a védelmébe is veszi. Én 2006 októberében a Gellért szobor mellől - egy hajléktalantól vásárolt öngyújtóval világítottam - és valójában azért indultam el, hogy a Ferenciek teréről a Gellért-hegyre vigyem a barikád építő csapatokat. Mert az stratégiailag jobban védhető, mint a nyílt terep és kézitusára is alkalmasabb, feltehetően megtorpanásra kényszerült volna a Gergényi rendőrség és gyors kapitulációra Gyurcsány. Későn értem a helyszínre.
Linkajánló:
A Marokkói tanító - Hamvas Béla
Ingyen fogad üres szobáiba hajléktalanokat egy brüsszeli szálloda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése