2011. szeptember 8., csütörtök

Sajtó tallózó: amit előre megjósoltam - Orbánék törvénye halálba küldte a fiatal graffitist (Amerikai Népszava)



Félretéve az Amerikai Népszava elleni komment támadásaimat :-) most beemelem egészében azt a cikket, aminek jobb esetben nem is kellett volna megszületnie, pl abban az esetben ez az ember még élhetne eme siralomvölgyben, ha az igazságszolgáltatás a Lex Talio elve mellett a sértetti megbocsájtást is alkalmazná gyakorlatában. Régóta érzem és tapasztalom azt, hogy ebben az országban a börtönhelyzet pusztán a sötét középkort idézi elém. Arra sem éreztem soha feljogosítva az államot, hogy aránytalanul toroljon meg vétkeket és bűnöket. Az igazságszolgáltatás itt ma Magyarországon pusztán az elrettentésből áll, ezért a hatalom halállal is büntet, kell egy pár halott, mert az visszatartó erő. A norvég példa és az indiai is azt mutatja, hogy nem feltétlenül szükséges szándékosan az emberi humánum még értékelhető, szociális részét, fragmentumát az entrópia irányába terelni, entrópia anélkül is van elég. A norvég igazságügy miniszter szerint elegendő büntetés maga a szabadságvesztés is, ezen felül ők például nem kínoznak és nem is engedik, hogy a rabok kínozzák egymást - netán a venyigén rendszeresen akasszanak egyes zárkákban. Most megint mit tehetnék, hiszen az, hogy elindulok a Pesti Központi Kerületi bíróság épülete elé és meggyújtok egy mécsest, ezzel nem fog változni semmi sem. Vagy az igazságügy minisztérium elé menjek. Tanácstalan vagyok. De mivel a blog célja az igazságtalanul meghurcolt és aránytalan megtorlásoknak alávetett emberi humánum felszabadítása a BTK és az államhatalmi terror alól, mivel a szenvedő isten bolygója - a föld Hamvas Béla - ezért nem maradhatok tehetetlen.
Korábbi váteszi blogbejegyzésem, én előre szóltam, és bárki is tett valamit azért, hogy ez a börtönhelyzet megváltozzon? Megmondatott tehát előre, hogy halál lesz belőle Orbán sírásói a BTK szigorító halálpapok - ezek a kormányképviselők. A pusztulás papjai, jogászok, csandálák, hóhérok. Ez a hatalom. Pokolba veletek.

HALÁLBÜNTETÉS FALFIRKÁLÁSÉRT


ORBÁNÉK TÖRVÉNYE HALÁLBA KÜLDTE A FIATAL GRAFFITIST

(Amerikai Népszava)

Debrecen – Szeptember közepén kellett volna börtönbe vonulnia egy 23 éves mikepércsi fiatalembernek, akit idén 26 rendbeli falfirkálásért ítéltek el. A graffitis a napokban öngyilkos lett, már el is temették – adta hírül a Népszabadság.

Öngyilkosságot követett el az a 23 éves Hajdú-Bihar megyei graffitis fiatalember, akit idén egy év négy hónap börtönbüntetésre ítéltek rongálás miatt. Információink szerint a fiatalember azért vetett véget az életének, mert szeptember közepén börtönbe kellett volna vonulnia falfirkálásai miatt, amiket a bíróság rongálásként értékelt.

A fiatalember 2010-ben több debreceni épületre festett graffitit, ezzel – a bírósági ítélete szerint – 26 rendbeli rongálást követett el. Egyik falfestményével az általa okozott kár elérte a 200 ezer forintot, így az már nem vétségnek, hanem bűntettnek minősült.

A graffitisra kiszabott büntetést súlyosította, hogy a 26 rendbeli rongálást próbára bocsátás során követte el, ugyanis falfirkálóként már korábban a hatóság látókörébe került. A vádlott úgy próbálta jóvátenni a rongálást, hogy több barátja segítségével lemosta a falfirkáit több épületről. Ennek ellenére letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

A rendezett családi körülmények között élő fiatalember a Népszabadság információ szerint a börtön elől menekült a halálba, temetése múlt héten volt a Debrecen melletti Mikepércsen. Ismerősei úgy fogalmaztak: a fiatalember tragédiája azt példázza, hogy a graffitiseket nem szabadna bűnözőként kezelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése