2012. február 1., szerda

Szegény Hírek - A VIII.kerületben "tilos lesz" az utcán megfagyni

Nyolcszáz háztartás van fűtés nélkül a nyolcadik kerületben

Tegnap az ablakon kinézve már másodszorra láttam meg azt a fűrészes alakot, aki feltételezhetően rendszeresen csonkítja és vágja ki a fákat a környéken - és tolja el az erdőt apránként, megfontolva , fűrészelve és suhintva egy bevásárlókocsiban - gyökerestül és mindenestül, annyira természetesen teszi, mintha csak a tescóba járna vásárolni, ahol bizonyára nincs ilyen frissen kivágott fa és bizonyos, hogy ő már a jégkorszakra készül. Ha ez így folytatódik lassan nem marad fa sem a környéken és minden éghető anyagnak megnő az értéke a kerületi tőzsdén.

Mindenképpen jó hír a szemétháború utáni helyzetben, hogy Kocsis Máté kerületi polgármester riadócsoportokat hozott létre, hogy senkit ne érjen fagyhalál az utcákon. Az is tény, hogy legalább nyolcszáz háztartás van fűtés nélkül csak a nyolcadik kerületben.
Mint már írtam egy korábbi bejegyzésben, hogy a hajléktalansághoz is úgy kellene a mindenkori kormánynak viszonyulnia, hogy az humán katasztrófahelyzetnek számít. Hegedűs Zsuzsa szociológus és kormánytanácsadó katasztrófahelyzet kihirdetését kérte Orbán Viktortól a hajléktalanok és az egyedülálló idősek védelmében a várható rendkívüli hideg időjárás miatt.

Hírajánló:
Nyolcszáz háztartás van fűtés nélkül a nyolcadik kerületben(HÍR24)
Katasztrófahelyzet jöhet Magyarországon(fn24)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése