2012. február 22., szerda

Rövid hírek - A Pravda szerint a pokolban is jobb élni, mint Magyaroszágon

"A mai Magyarország az emberi méltóság és a kapitalizmus vesztőhelye."(PRAVDA)

Hajléktalanok, kilakoltatás:
A Pravda elég sötéten és úgy látja az itteni helyzetet, hogy Magyarországon a teljes társadalmi szolidaritáson alapuló rendszer összeomlott és maga alá temette a kiszolgáltatott embereket, így élen járunk a hajléktalangyártásban és az oktatás, felsőoktatás és az egészségügy leépítésében is. A 21 éve tartó kapitalizmus teljes társadalmi katasztrófa felé sodorja az országunkat.
A Pravda szerint a pokolban is jobb élni, mint Magyarországon(Amerikai Népszava)
A XV.kerületi önkormányzat megint alkot. A kiserdői erőszakos hajléktalan üldözések és kilakoltatások, ultimátumok és az otthon pusztító tendenciák után, egy 83 éves néni ugrott ki a mélybe. Most hónapokkal a halálos és tragikus kimenetelű kilakoltatás után még mindig nem nyugszik a polgármester és önkormányzata.
Utcára velük?(FN24)
Amikor ez a kormány hatalomra került, döbbenten láthattuk, hogy a jog aljas eszközeivel elsőként támadta meg az utcán élő hajléktalanokat. Ez a kriminalizáció szerencsére már a végéhez közeledik. Viszont mérhetetlen pusztítást hagyott már így is hátra maga után. Számtalan hajléktalan erdei otthonát számolták fel a csepeli casus belli alapján. Olyanokét is, akik 20 telet is átvészeltek erdei kalyibáikban, miközben országosan közel 40 ezer hajléktalan lehet, mindössze a fővárosban 5 000 férőhely van. Mostanában pedzegetik, hogy a BKV megmentése miatt sajnos tovább kurtítják a hajléktalanokra fordítható összegeket.
Az ENSZ független emberi jogi szakértői felszólították Magyarországot a hajléktalanságot kriminalizáló törvények módosítására(Origo.hu)
Mától kikapcsolhatják az áramot és a gázt a nem fizetőknél(InfoRádió)

Lucky Strike:
BKV szakszervezetek tüntettek - márciusban sztrájk várható(Origo.hu)

A Magyar Börtön Ellenes Társaság hírei:
A büntetés célja, amire ítéletkor a BTK-ból hivatkozni szoktak fából vaskarika. Nos a büntetés célja soha nem a lex talio elv alapján az igazságos arányosság, hanem kizárólag az elrettentés és a bosszú, hogy az elmebeteg állam szent törvényeit valaki nem érzi önmagára nézve kötelezőnek. A halál pedig a börtönben is számtalan változatban öl. A kínzások és az ehhez hasonló cselekmények pedig szinte kötelezőek, más szóval államilag is támogatva vannak. Romániában találkozhatnak egymással rendszeresen a házasok, Norvégiában kizárólag a szabadságvesztésre korlátozódik a büntetés, nincs börtönön belüli (államilag támogatott erőszak).
Összevarta zárkatársa száját a kaposvári börtönben(civishír)

Világháború előtt:
Szíriába megy a Nagy Péter rakétacirkáló is(jövőnk.info)
Irán nem ad el olajat a briteknek és a franciáknak(Amerikai Népszava)
Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni haderő(jövőnk.info)
Az Usa nem zárja ki a szíriai inváziót(jövőnk.info)
Az iráni haditengerészet hajói kikötöttek Szíriában(jövőnk.info)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése