2012. január 13., péntek

Sajtófigyelő - Tamás Gáspár Miklós pislog, mint pocok a lisztben (Szentkorona rádió)

Ha meghallom azt a szót, hogy demokrácia, rögtön a revolveremhez nyúlok. A blog ezennel elhatárolódik minden magát köztársaságpártinak, demokratának, liberálisnak, kapitalistának vallótól, a rendszerváltó pártoktól, a rendszerváltástól és a 21 évtől, a Rózsadombtól, a II.kerülettől, a gazdagoktól, az alkotmánytól, a jogrendtől, a kapitalizmustól, Orbántól, Gyurcsánytól, az MSZP-től, a Terror Házától, az Amerikai Népszava minden mondatától, a HUNHÍR-től, a történelem gyehennáján van helyük mindezeknek. A gyehenna szó eredetileg amúgy is szeméttelepet jelentett.
Linkajánló:
A gyehenna(teológia felnőtteknek)
Tamás Gáspár Miklós pislog, mint pocok a lisztben(Szentkorona Rádió)
Ernesto Che Guevara(wikipédia.hu)

"Magyarország rasszista állam és nem csak rasszista, hanem diszkrimnativ a nőkkel szemben, az öregekkel szemben" (Tamás Gáspár Miklós)
Tamás Gáspár Miklós elfelejti ezt megemlíteni, hogy lassan minden latin-amerikai vezető daganatos beteg lesz. Talán Che Guevara sem lett volna Che Guevara, ha éppen nem az amerikaiak számára amúgy demokratikusan megválasztott de problémás (túl szociális volt) Arbenz elnök Guatemalájában tartózkodik, amikor CIA irányításával és módszereivel megpuccsolták a demokratikusan megválasztott elnököt - eddig terjed az un. demokrácia. Ahmedinezsád iráni vezető a napokban diplomáciai körútján sorra felkereste országa számára stratégiailag legfontosabb Latin-Amerikai országokat. Időközben a Hezbollah (hizb szóból ered a nevük) is Libanonban már feni a rakétáit, miközben a világ csendőre, rabszolgatartója és a fogatlan oroszlán hadihajói Irán felé vették útjukat. Addig is amíg kitör a harmadik világháború vagy a negyedik hallgassunk zenét, kövessük a celebek életét a képernyőkön az ösztöneinket se felejtsük el, csaljunk, lopjunk, hazudjunk, hogy úgy legyen, ahogy megírták, mint Noé idejében az özönvíz előtti emberek. Ha már bárka, és a víz az ÚR, a Granma 82 emberrel indult el a fedélzetén Kubába és történelmet írt, 82 fegyveressel, mert a zsoldosok gyávák voltak. Én eddig csak a balatoni gumicsónakig jutottam el, vagy az Adrián a vízibicikliig, amivel egy nudista szigetet közelítettünk meg, amúgy nem veszélytelen, hanem háborús, de olcsó időszakban 1993-ban. Búvár Kund a kedvenc történelmi, gyerekkori regényem volt. Poszeidón attribútumától asfalios, pedig eljutottam a szavartu aszfalü megoldásához is, nem csak a spanyol viaszt találtam föl, ami alatt a Kazáriából délre vándorló és leszakadt magyarokat Szavárdföld megrengetőiként értelmeztem. Remélem Poszeidón egy kicsit megbillenti a kapitalisták alatt a tengert és sikeresen le tudják zárni az irániak a Horezm-szorost. A radikális vagy magyarul az antiszemita oldalakat böngészve zene-, vallás- és politikatörténeti csemegére is bukkantam: a Hezbollah indulójára. Nem mondom, hogy ez az induló a békétől sugározna, maga a Hezbollah szó pedig Isten pártját jelenti.
Jelen helyzetben a háború Istenét. Az ember pedig míg ember, nem tud létezni katonai indulók, faji- vallási- etnikai- és jogosnak vélt háborúk nélkül. Ezzel áldoz a benne élő katonai vagy egyéb fanatikusnak. Én fanatizmusomat egyetlen egy dologban tartottam meg, több helyütt már átléptem rajta, mind nemzeti vagy egyéb kérdésekben, magánélet stb és ez kizárólag a rendszerváltással szembeni gyűlöletem maradt tartós.
Én például egyáltalán nem kedvelem a náci oldalakat, de a felkent demokratákat gyűlölöm a leginkább. Teljesen mindegy, hogy a diszkrimináció faji jellegű-e, vagy valamely kaszt ellen irányul (hajléktalanok, koldusok, szegények, munkanélküliek).
Egykutya. Számomra mindegy, hogy egy nézet vagy rendszer (demokrácia) fajilag diszkriminál vagy a társadalmi egyenlőtlenségeket szándékosan fenntartva pökhendien kasztosít és ítélkezik vagy utálkozik. Mindkettő nézet, rendszer, rendkívül primitív és a gyehennán a helye. A háború fölötti meditációs objektumnak szánom ezt az indulót. Én például nem szeretem hallgatni, nem dob föl, de mivel az általános kultúra a közel- és távolibb kelet tagadásából áll, így a természetes politikai ösztön pedig egyensúlyra és ellensúlyra törekszik. Számomra az indiai kultúra amúgy elegendő ellensúlyt ad, azért van rá speciálisan szükségem, mert ezáltal tudom a nyugatot a legmegfelelőképpen negációra kényszeríteni, leigázni a tudatomban - ezért mindaz, ami a nyugaton keresztül a kereszténység álarcában jön vagy tükröződik, verődik össze-vissza, ha velem találkozik fejvesztve menekül, mind Jehova-tanúi vagy a Mormonok, de a katolikusokat sem kímélem (tisztelet a kivételeknek). Vallom azt, hogy abban az esetben, ha képesek vagyunk Istent elfogadni, irgalmasnak és igazságosnak, létezőnek, a legfőbb jónak, akkor egy valami teljesen feleslegessé fog válni számunkra, az pedig a vallás. Ez pedig az ősbizalom.(mint analógia)Bizalom a létezésben, az életben. Osho említi a Háború és Béke c. könyvében, amely egyébként egy Bhagavad-Gítá elemzés, hogy van, aki azonnal kész harcolni, gondolkodás nélkül (Bhíma és Duryódhana), van aki vívódik (Arjuna), gondolkodik, mert intelligenciája miatt erre van predesztinálva és van aki mindezen már túllépett, és teljes mértékben felette áll a történéseknek és nem gondolkodik, mert rájött, hogy nincs értelme a gondolkodásnak sem.
Visszatérve a háborúhoz, a gazdasági háború is háború. Nem fegyverrel vívják, hanem privatizációval támadnak, nem aknatámadással ritkítanak, hanem fogamzásgátlókkal, munkanélküliséggel és a kilátástalansággal. A házainkat sem bombázzák le, csak felemelik a távhő árát és az áramot és kilakoltatnak megszerezve a tulajdonjogot felette puskalövés nélkül. Nem hadifoglyokat ejtenek, hanem szigorítják a BTK-t, hogy minél többen lehessenek a börtönökben.
Magyarán amennyire lehet, nem akarok a részévé válni a kultúrális agymosásnak, mert az is háború. Ezért ha meghallom a kultúra szót, revolverhez nyúlok. Mert a kultúra is fegyver, az is háború, az is vallás, az is expanzió, az is terület megjelölés és elfoglalás. Ma a háború ott tart, hogy a 21 éve regnáló hatalom 2006 óta nyíltan az állam polgárainak az ellenségévé vált. Szűk, partikuláris érdekeket véd - háttérből támogatják (Bajnait, Gyurcsányt, LMP-t amerikából) és pénzelik őket - kollaboránsok.
A Hezbollah Indulója



Blogajánló:
Hugo Chavez: Miért rákos szinte az összes dél-amerikai elnök?(ECHeLoN LeLePLeZő BLoG)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése