2012. január 1., vasárnap

Divide et Impera - Óév a Kossuth téren - Kormány és álellenzékei

A minap épp be akartam lépni, az Amerikai Népszava oldalára, hogy egy fórumbejegyzést megtegyek tétnek. Később jöttem rá, hogy az Amerikai Népszava oldalán le vagyok tiltva.
Hiába van dinamikus IP címem, nem tudok hozzászólni a témákhoz, ugyanis nagyon zokon vették azt, hogy Gergényi Pro Urbe díjának visszavonását én indítottam el, egy emaillel és ennek a láncreakciónak a végén Kertész Ákos is eldőlt, mint a tégla. tartarossz- Amerikai Népszava 2-0. Ezzel a piti bosszúval nem értek el sokat, csak azt, hogy véleményezzem, hogy mennyire szánalmas is tud lenni a "szólásszabadság". Én speciel teljesen értelmetlennek tartok olyan fórumokat, ahol még pisszenni sem lehet. Ilyen volt Gyurcsány Ferenc blogja is, ahol csak megkérdeztem, hogy talán ha leült volna a Kossuth tériekkel tárgyalni, hogy ideiglenesen a külföldi vezetők október 23-ai látogatása miatt hagyják el a teret, de békében visszajöhetnek tüntetni, ehelyett a kompromisszum helyett erőszakos, véres eszközökhöz nyúlt.
Gyurcsány blogjának az egész atmoszférája ilyen volt. Semmiféle tolerancia és tisztelet az eltérő vélemények irányában. Meggyőzés és érvek helyett, csend, sunyítás és törlés és moderálás.
A fórumok lényege inkább az érvek, információk ütköztetése kellene, hogy legyen vagy a szarkazmusé. Azt mindenesetre én meg különösen furcsállom, hogy ezek az oldalak és politikai csatornák önmagukat mindig is a szólásszabadság és a harmadik köztársaság zászlóvivőjének tartották. Fórum moderációjuk kizárólag erőszakos fellépésű , ezt egy kis pszichológiai érzékkel könnyen felismerhetjük és ez már jóval túlmegy azon, hogy egy jelenséget esetleg intoleránsnak bélyegezzünk és kommentjeikről meg nem is beszélve, a béka segge alatt leledzettek és háborogtak és uszítottak. Fehérek között egy európai. És még az európait is kimoderálták.
Visszatérve a rendszerváltásnak és köztársaságnak nevezett rémtörténetre, még egy viszonylag normális embernek is elege van már ezekből a fogalmakból, nem kell ehhez radikális jobboldalinak vagy kommunistának sem lenni, hiszen 22 éve mást se hallunk, minthogy demokrácia, köztársaság, szólásszabadság miközben minden év január elsején áremelésekkel szembesülünk, nem hiszünk a szemünknek, hogy 1989-ben még az osztrákok idejártak hozzánk az év mindennapján magyar élelmiszereket vásárolni. Akkor még volt élelmiszer iparunk is. 2011 végére elérték a kapitalisták, hogy már jelentős azoknak a száma, akik nélkülöznek, hosszú sorok kígyóztak a karácsonyi ingyen ebédnél a Blaha Lujza téren. Évről évre nagyobb a sor. Akik ellehetetlenülnek azoknak marad a hosszabb szenvedés hajléktalanként vagy a rövidebb az öngyilkosság és ablakpárkányról ugranak a kilakoltatóik elől és felrobbantják ingatlanjaikat utolsó erejükkel a névtelen magyar hősök. Egy ilyen helyzetben van képük a gyalázatos III. Köztársaságot védeni? Hát hány ember lett öngyilkos, ebben az 1989 óta zajló sötét, embertelen rendszerben? Hányan lettek földönfutóvá, hajléktalanná, mi a francot védesz ezen te ökör, Tamás Gáspár Miklós? Hányan gyújtották már fel magukat a rendszer elleni tiltakozásul (legutóbb a Szabadság hídnál)és egyikük sem kapott még emléktáblát sem. És ti és a hordáitok soha egyetlen egyszer nem féltették a köztársaságot akkor, amikor valaki a mélybe ugrott? Hol voltatok ti fő szónokok és tiltakozók, akik mind a mai napig a birodalmi megbízóitoknak is csak politikai prostituáltként léteztek. Nincs autentikus világnézetetek sem, nem tudtok mit felmutatni néhány lózungon kívül, mert ti magatok is látjátok, hogy nehéz értelmetlen jelszavakkal az év utolsó napján tüntetni. De nem lehetetlen, mert találtok rá elég hülyét. Hogy mi a véleményem? Hadd idézzek egy kommentelőt, bár nem biztos hogy jól idézem, de valami ilyesmi volt:
"A Tiszta Kezek mozgalma és ... Dopeman végül a rendezvény záróakkordjaként elénekelte a Baz'meg című dalát. Tiszta Kezek és baz'meg c dal. :-)"

Cikkajánló:
"Ne tűrjétek !" - új szerepkört osztott Orbánra TGM a Kossuth téren(hvg.hu)
A kordon két oldalán(jövőnk.info)
A jószágot csak a húspultban látott okosoknak(jövőnk.info)
Elfogadták: A szegények mától bűnözők(jövőnk.info)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése