2011. augusztus 23., kedd

Kommentem zsalabnak bejegyzésként


Gandhi: Az ember kötelessége a mások önzetlen szolgálatában áll, s ezt a szolgálatot nem azért kell vállalnia, hogy másoknak jót tegyen, hanem inkább azért, mert ez a létezésének törvénye!
forrás:
http://web-hang.hu/irasok/gandhi.html

Linkajánló:
Anna Hazare

Azzal vádolt, hogy könnyű másokat hibáztatni (saját rossz sorsomért) - égbekiáltó közhely t. zsalab. Tévedés azt gondolni rólam, hogy bármiféle jogvédő és egyéb szerepben tetszelegnék. Azt gondolom, amit gondolok és nincs szükségem
olyan megerősítésekre, hogy bármiféle szerep számomra legitimizációt adna. Legitimizációt kizárólag a felismeréseim adnak, és örömöt, ha gondolkodó jószándékú emberek közösségében élhetek. Tudom mi a dolgom és azt teszem, amit tennem kell - ebben nem fog hátráltatni a kerületi önkormányzat, a Pesti Központi Kerületi Bíróság és az sem vagy akadályozni, ha éppen jelenleg mondjuk hitvány törvénybe ütköző lenne az adott cselekedet. "Magamtól tudom mi a jó" . Rá kell világítanom a problémakörre, mivel "megvilágosodtam", így saját sorsom iránt meglehetősen közömbös vagyok, de még ha nem is világosodtam volna meg, a keleti filozófiák állandó tanulmányozása folyamata is úgy hatott volna a jellememre, hogy a saját sorsomért nem teszek felelőssé senkit sem, mivel nem erről van szó. Mint írtam, én már most semmi vagyok.

Erre az oppozícióra pontosan azért volt szükség, hogy a modern világgal szemben megtaláljam
az alapállásomat. Ez a pont pedig természetesen kívül van a rendszeren. Nyilvánvalóan az a baj velem, hogy nem fogadom el a tűzzel és vassal és agymosással is terjesztett új hitet - értsd kapitalizmus, amit demokráciának csúfolnak, sem az életformát - noha része vagyok, tudom azt, hogy mindez káprázat és igaztalanság és ami a legfontosabb emberhez méltatlan. Ha pedig én így gondolom, miért ne hívnám föl embertársaim figyelmét is arra, ha egyesek a hatalmat arra használják föl, hogy a felsőtízezer nyamvadt nyávogásának, a magyar bilderberg csoport akaratának kritikátlanul eleget akarnak tenni. Olyan emberektől irányítást elfogadni egy politikai hatalomnak, akik teljességgel a haszonélvezői egy rendszernek, több mint a politikai függetlenség elvesztése, itt már a humánum elvesztéséről van szó. Mivel Buddha azokhoz intézte szavait, és tanát leginkább akiknek kevés por fedi a szemét, a szellemi harcról vallott nézeteim a következők. Indoklásul pedig azt mondom, az ember lábára rálépnek, azt is érzi, de azt is, ha valami az un. külvilágban számára tapasztalt dolog volt és eltűnt - tehát minden idegszálunkkal össze vagyunk kötve a külvilággal is érzékszerveink által. Olyan vagyunk mint a fák, a tudatunk tulajdonképpen gyökérelágazódás, amellyel a valóságba kapaszkodunk - ez az én antropológiám. Ezért a kül- és a belvilág elleni harcban nem szükséges különbséget sem tenni, de azért most megteszem:

Az ember pedig, mint erkölcsi lény, meghatározhatja szellemi harcához az irányvonalakat. Belső ellenségeit,
- hibák, bűnök, tévedések - szintúgy könyörtelen harcban kell leigáznia - mint a külső sötétség erőit (kapitalisták, elnyomók, embertelen törvények), ezért a harc általánosan elmondható, hogy mindenre kiterjed. A harcmodor is százféle és hierarchikus, példaként a muzulmánoknál csak az utolsó dzsihád a kardé, megelőzi a meggyőzés, a példamutatás és számtalan pont. A kard csak a legvégső érv. Ezt a felépítményt maga Gandhi is követte, még akkor is ha az ahinsza elvét vallotta magáénak India függetlenségéért erőszakkal küzdőket is maximálisan megértette és nem ítélte el őket.
Nos Ön burkolt fenyegetésében arra tért ki, hogy menjek vissza szórakozni, töltsem kellemesen szabadidőmet és ne törődjek a hajléktalan kérdéssel, bízzam szakemberekre értsd sintérekre az ügyet. Az ügyből remélhetőleg népszavazás lesz,
,de megkeresésemre a városmindenkié és a munkáspárt még a füle botját sem mozdította. Ez baj, de meg fogom oldani a problémát az aláírásgyűjtésre, a kérdés jó megfogalmazására és addig fog zajlani a küzdelem, amíg Önök vissza szépen vissza nem telepítik azokat a hajléktalanokat a kerületi kiserdőbe természetes élőhelyükre és lerombolt házaikért kártérítést nem fognak Önök nagyfejűek fizetni. Remélem érthető voltam. Kösz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése