2011. május 16., hétfő

Amnesty International és Tamás Gáspár Miklós



Sokan emlékszünk még a közelmúltban történt Mortimer-ügyre. A moszkva téri szamurájkardos szúrásra. Egymást taposták a jogvédők, hogy ki érjen oda előbb a mikrofonhoz. Tamás Gáspár Miklós filozófusnak sikerült. Rögtönzött beszédében azonnyomban rohamsisakos nácikat hallucinált. Majd miután kiderült, hogy a konfliktus
két cigány száramzású fiatal között tört ki, igensűrű bocsánatkérések közepette eltűnt a színről. "Így válik a mesterből, bolond" (Metz Tibor verséből). Mindig felmerül az a kérdés, hogy történetesen Tamás Gáspár Miklós kérdezem önt, abban az esetben, ha egy bunyevác megszúr a Moszkva téren egy vizigótot, akkor semmiféle jogvédő nem kúszik-mászik elő valahonnan a pöcegödörből? Miért olyan kurva fontos maguknak jogvédőnáciknak származás szerint megjelölni az áldozatot és a támadót? Nem lehet csak azt dokumentálni és az emberi erőszak ellen (származás figyelmbe vétele nélkül)tiltakozni, hogy egy fiatalember megszúrt egy másik fiatal embert? Senkinek nem tűnt még fel, hogy az un. pozitív diszkrimináció ugyanolyan nácizmus, mint a negatív diszkrimináció. Kérdezem az Amnesty Internationalt, hogy önök, miért akarnak egyoldalúan, kizárólagosan csak azzal foglalkozni, amilyen diszkrimináció a cigányokat ott éri, még Gyöngyöspata esetében is tartják a tarthatatlan álláspontot, hogy önök szerint a valós áldozatok kizárólagosan a cigányok és az ott élő öregek félelme egyáltalán nem összeköthető az ott élő cigány kisebbség erőszakos pszichopatáival, hanem azok természetes öregkori félelmek. Hát a jó büdös tetves burzsoá kurva anyátokat ti gyökérpatkányok. A valós emberjogvédelem, minden sértettet származásra való tekintet nélkül meghallgat és igyekszik a problémát belülről megérteni, önök európai uniós vélemény alapján mondják ki a fattvát, miért nem utaztak ki Kambodzsába és kérdezték meg a gyöngyöspatai helyzetről a kambodzsaiakat? -miközben derül ki a helyszín közelébe sem merészkedtek ??
Nagyszerű dolog, hogy a börtöntablón megtalálhatóak önök is, de mikor jöttek be az előzetes letartóztatottak állapota felől érdeklődni, amikor rendszeresen érheti az előzetesben tartottat súlyos erőszak, vagy öngyilkosságot követ el. Ha kint vannak a a börtöntablón, akkor miért nem járják a börtönöket? Elég a BV intézetnek kirakni a Helsinki Bizottságot, az Amnesty Internationalt meg a Gandhi Alapítványt dísznek és ezzel a fogvatartottak jogvédelme ki is merül? Vagy ott van a börtönpszichológus, ő majd segít? Akkor mi a fasznak vagytok ti kiplakátozva, megélhetési nácik?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése