2011. március 13., vasárnap

Antikapitalizmus minden oldalról - összegzés

Összegezve eddig ideológiai kísérletet tettem arra, hogy a blogon (is) csak is olyan és minden oldalról antikapitalista politikai és egyéb nézeteket integráljak a saját nézeteim közé, amelyek a jelenlegi rendszerrel szemben állnak. Ez mindenképpen a saját álláspontom kikristályosodásához vezetett. Nem értek egyet azzal az álszent magatartásformával, hogy csak a kommunizmusnak és a nácizmusnak voltak emberiség ellenes bűnei. A jelen rendszer, ami szintén emberiség ellenes, és a harmadik ordas eszme - a másik kettő mellett a terror házában lenne a helye - hajtóerejét a múlttal való valótlan és gyűlölködő kapcsolat vezérli. Ez nem jelenti azt, hogy ne lettek volna áldozatai a kommunizmusnak, senki nem kívánja tagadni, de azt sem tagadhatjuk, hogy az inkvizíciónak is voltak áldozatai például Miguel Servet-t, aki az emberi vérkeringést titkait kutatta és fejtette meg évszázadokkal megelőzve korát máglyára küldték a reformáció teljes beleegyezésével. A boszorkányüldözéseknek 1 millió halálos áldozata volt Európában, ha nem több. Magyarán a katolicizmus legfőképpen nőket gyilkolt.
A kapitalista imperialista háborúknak talán még több, és persze a jelen rendszernek is voltak áldozatai, mint írtam velük a mélyszegénység és a fagyhalál végzett, nem a sortűz, de ha az embernek levágják a kezét, akkor számára már teljesen irreleváns, hogy azért vágták le, mert nem fizette a 30000 forintos fűtésszámláját, vagy azért mert egy kommunista rálőtt az ablakból. Nem fog megváltozni az a tény, hogy a kezét levágták.
Összegezve mindez arra utal és minden jel arra mutat, hogy a jelen rendszer nagyon is sötét. Nincs új a nap alatt - figyelmezett minket a próféta is.
Azt is jelzi, hogy az emberiség fáklyavivői mélységesen elítélik azt, ami itt 20 év alatt rendszerváltás címén történt. Ma Miguel Servette-t azonnal felakasztanák, ha megtalálná a rákbetegség ellenszérumát, ha Jézus megjelenne, pár napon belül a Pesti Központi Kerületi Bíróság keresztre feszítené. Nem lehetnek tehát illúzióink, hogy ki ellen van tusakodásunk, önmagunk határán belül és a tudatunkon kívüli világban. Sosem értem meg, hogy a jelen rendszert miért kellene támogatnia bárkinek is, hiszen már lejáratta magát, kimutatta a foga fehérjét 2006-ban s viperákkal támadott ránk és népére az illegitimmé vált debil gyurcásny mocsok kapitalista-terrorista ragaszkodva a hatalmához, mint a szaros bilihez.
Linkajánló:

Szervét Mihály



Wikipédia idézet Szervét Mihály életéből:
"Miközben lektorként is dolgozott, több saját orvosi és gyógyszertudományi könyvet is publikált. 1553-ban adta ki leghíresebb teológiai művét, az antitrinitariánus nézeteket kifejtő Christianismi Restitutiót. A könyv egyik első változatát megküldte Kálvin Jánosnak, akit még 1534-ben ismert meg Párizsban, és akivel 1546-ig levelezést folytatott ebben a témában. Később Szervét szerette volna visszaszerezni a kéziratot Kálvintól, de nem járt sikerrel; a per során ezt a kéziratot felhasználták ellene és a szerzővel együtt művét is elégették."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése