2011. február 27., vasárnap

Újabb BTK szigorítások - jogi önkényuralom és terror

Sokan tudjuk, látjuk és tapasztaljuk, hogy a büntető törvénykezés esztelen szigorítása felett már réges-régen eljárt az idő. Korábbi blogbejegyzésemben írtam az Indrapraszthában található Közel 1500 évig nem rozsdásodó vasoszlopról és az indiai Gupta Birodalom humánus szempontokat előtérbe helyező törvénykezéséről. A buddhizmus, a dzsainizmus és a hinduizmus bizonyos ágai így hatottak. Tudjuk, a Gupta Birodalom virágkora egyfajta visszatérés volt az aranykorba, ezt a visszatérést a vallási tradíciók is elősegítették. Ma Magyaroszágon folyamatosan szigorítják a törvényt
"mikor a népnek fegyvere éles,
sokasodnak a lázadások;
mikor sok az ügyes mester,
gyarapodnak a ritkaságok;
mikor sok a parancs, a törvény,
sûrûsödnek a tolvajok, betyárok
."
Lao-Ce

Ez a veszett BTK szigorítás nem az állampolgárok védelmét szolgálja, hanem a következő lázadáshoz és annak leveréséhez és főként a véres megtorlásokhoz biztosítja a jogi keretet. Bárki aki egy vekni kenyeret is merészel lopni, mert éhes börtönre számítson, de a bliccelőket is meghurcolják, minap is gyomorszájon vágtak egy bliccelő utast a közterület-felügyelők. Az például eszükbe sem jut, hogy a munkanélküliek például nem tudják megfizetni a 320 forintos elmebeteg buszjegy árakat, és nincs munkanélküliek számára külön árengedményes kenyér, vagy közel ingyens utazást biztosító buszbérlet sem.
Lao-Ce az ÚT és az ERény könyvében írt a kriminalizációról is, hogy hova vezet. Az aranykor, a virágzó állam a Gupták orszgá ezzel szöges ellentétben áll. Általánosan elterjedt az ahimsza és a vegetarianizmus és kizárólag pénzbüntetéssel lehet sújtani valakit, nincs szabadságvesztés. Én a magyar népnek a következőt tudom ígérni, a büntethetőség korhatárát Orbánnal ellentétben nem le, hanem fel kell szállítani kb 100-120 év felett lehetne csak büntetni. Tarlósi szép új világ a BKV-nál megvalósulni látszik, már gyomorszájon verik a bliccelőket, a holnap még szebb lesz. Így végeznek a bliccelőkkel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése