2011. február 10., csütörtök

A mezei poloska hivatalos tápláléka*


Fontos kiegészítés, hogy a mezei poloska genocídiumot is megelőzzük,
egy teljesen ártalmatlan élőlényről van szó.

Mit tegyünk, és mit ne tegyünk, ha poloska van a lakásunkban?
A fórumokon már a IV-XV.kerületi önkormányzat elhatárolódott az utóbbi években tapasztalható külvárosi mezei poloska invázióval kapcsolatban, -több faj is feltűnt, és hazánkba megérkezett az új pöttyös keleti faj, ami fenyőmaggal és embervérrel táplálkozik (rasszisták figyelmébe ajánlanám, mivel az őshonos poloska fajta a büdösbence talán veszélyeztetve van !!!)- mondván és kinyilatkoztatván nem az ő hatáskörük a mezei poloska döglesztés, így tehát az ANTSZ-hez és poloskapusztító brigádaihoz kell bizalommal fordulnunk, (a kormány a helyén van ne aggódjanak) addig is amíg lakásunkban van a szörnyeteg és gázálarcban forgolódunk az ágyunkban bízzunk az Úr Jézus Krisztus ÁNTSZ fertőtlenítő és megváltó kegyelmében. Ámen.
Pista egyébként jól van, néha nekicsapódott az ablaknak, a múltkori földrengés nem rázta fel téli álmából, a legutóbbi fergetes..... miatt azonban sajnos felébredt és újra rágni kezdte a hibiszkusz friss hajtásait. Talán a hirtelen enyhülés miatt tévedt meg, igyekeztem visszailleszteni a levelek közé, de mindig előjött. Tavaszig megpróbálom életben tartani és ha lehet jó kondícióban újra a harctérre küldeni.
Most megyek a Tescóba téliszalámit lopni és lopok neki egy paradicsomot is.
Aki olvasta Sibi király legendáját, és a Fehérlófia történetet, az tudja, hogy kötelessége akár a saját húsával is táplálni a poloskát. Sibi király Buddha előző inkarnálódása volt. Sibivel az önfeláldozás végzett, Buddhával a gombapaprikás.
Békésebb megoldás a poloskával szemben, különösen téli hónapokban
Alias Pista, aki egyébként pontosan az őshonos magyar fajta a büdösbencék rendjének képviselője - a rémhírek ellenére nem vérszívó, hanem vegán és növényi nedvekkel táplálkozik és köszöni az aggódó magyarok leveleit, egészen jó állapotban van, a paradicsommal való itetés bevált. Szívószervével órákig emészti táplálékát a földi paradicsomot és végre nem röpköd keresztül és kasul a szobában.
A magyar mentalitásra jellemző, hogy még a poloska szakértő tudósok is arról értekeznek, hogy hogyan kell elpusztítani a poloskát és nem arról, hogy mivel táplálhatjuk és tarthatjuk életben.
Jó pár évvel ezelőtt rendült meg a hitem a magyarságban, egy kb. 10-12 cm hosszúságú, sárga-fekete óriásdarázs berepült az indulásra várakozó  7-es busz egyik elhúzott ablakán, a Bosnyák téri végállomásnál, és az üveg belső felületén láthatóan megpihent, amire egy öregember azonnal előkotorászott  egy papírzsebkendőt, ügyesen elkapta ahelyett, hogy a nyáron nyitott buszablak felé kiterelte volna, 2 cm távolságra, nemes egyszerűséggel összeroppantotta, majd elégedetten hátradőlt az ülésén. Kösz zsebkendős öreg. A Magyarországi Dzsaina Közösség felháborodott, miután értesítettem őket az óriásdarázs tragikus elpusztulásáról.  (Magyarországon mellesleg nincs is dzsaina közösség, mielőtt bárki kötekedne, de zsebkendős öregből azért mindig találunk még egy-két agresszív példányt)
Itt  sem olvashattok már a dzsainizmusról:

Hindu tanra - Dzsaina ganák

1 megjegyzés:

  1. Nem tudom írtak-e már életrajzi regényt a megvilágosodott gázmesterről, aki felhagyott a rovar- és bogárvilág üldözésével, kilépett a Bábolnai Környezetbiológiai központból és dzsaina szerzetesként elvonultan élte le hátralévő életét a nagy Indiában. Persze mindez a sci-fi vagy az utópia kategóriája, mert nem élt ilyen magyar, ha már utópia akkor házio feladat: olvassuk el Campanella Napvárosát, én nem olvastam végig, ezért bátran ajánlom :-), megmondom őszintén nem kötött le, a kötelező és a "kötelező" olvasmányokat meg nem szeretem, de egyébként érdemes olyan könyveket is rendszeresen olvasni és lapozni, amit nehezen olvasunk vagy egyáltalán nem értünk. A mezei poloska leginkább a szendvics paradicsomot kedveli és a szőlőt, de jól mossuk le, mert egy kis dózis méreg is végezhet vele.

    VálaszTörlés