2011. február 6., vasárnap

108-as bejegyzés

A 108 szent szám a buddhizmusban és a hinduizmusban is. 108 gyöngyszemből áll az általában rudráksa bogyókból álló imafüzér is a dzsapa-mála.
Dzsapa-mála(Terebess info)
108 ember alapította jelképesen a Tan Kapuja Buddhista Egyházat.
A 108 alapító
Ezért egy nagy titokról, most fellebbentjük a fátylat. Arról, hogy mi a lélek további rövid sorsa a halál után?
- A lélek, mivel az egyik legkönnyebb anyag alkotja és nem hat rá a földi gravitáció, ezért természetesen a napba repül, engedve a fény és hő vonzásának. Tudjuk, hogy a halálközeli élmények során a legtöbb beszámoló valamiféle hatalmas fényről szól. Ez nem más, mint a nap fénye. A heliotropizmus megfigyelhető a növényeknél (napraforgó), és a rovaroknál is.
"A hagyomány (védikus-bráhmanikus) úgy tartotta, hogy az ember lelke a halál után a Napba száll." (India bölcsessége szöveggyűjtemény 191.o.)
Ehhez a speciális tudáshoz speciális transz állapotban jutottam hozzá, valósággal átéltem, amikor későbbi befejezetlen tanulmányaim során a fent leírt szöveggyűjtemény 191.oldalára ráleltem, csak megerősített abban, hogy ez valóban így lehet.
A szent embereket a hinduk nem égetik el a haláluk után. Ennek oka az, hogy nekik már nincs szükségük a tűz általi megtisztulásra. Ez mindenképpen párhuzamba állítható
a bráhmanikus hagyomány elképzelésével. A tűz jelentősége a hindu végtisztességben lehet, hogy azt jelképezi, hogy az ember lelkének az égi tűzben kell megtisztulnia?
Az ember és az élőlények lelkéből tehát fény lesz, napsugárzás. Ebben a nap-szeretet formában maradnak tehát velünk azok, akik már nem járnak földi vándorútjainkon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése