2011. február 14., hétfő

Akik felgyújtották magukat

Ők áldozatai egy rendszernek?


Ők azok akik emléktáblát kapnak, ők a mi öngyilkosaink

És aki leugrott, a kapitalizmus áldozata


Ez a tragikus jelenvalóság, bizonyára a 40 évvel ezelőtti történet is az volt. Nagyon is jelképes, hogy ez az ember, aki egy embertelen 20 éve pusztító gyilkos rendszer áldozata a Szabadság hídról ugrott, Ez az üzenet: íme a szabadság!
Emlékezz! Ő az, aki ebben a rendszerben nem kap emléktáblát, bárki megjósolhatja, mérget vehet rá. Tehát nem maradt más, minthogy ennek a szemét rendszernek az áldozatairól legalább mi emlékezzünk meg, ők csak a múlttal foglalkoznak, a táblaavatói a múltat vádolják, mi azonban őket vádoljuk, nem a múltat, a reménytelen 20 évet vádoljuk és most teszünk ellene, nem holnap, mindennap. Vegetárianusként egyáltalán nem zavar, hogy míg 1989 ben 10,5 millió sertés helyett mára 2011-re országunkban már csak 1 millió van. De mindent kifejez arról, hogy 20 év alatt a mezőgazdaságot teljesen szétverték és semmire nem mentek vele.
Egyiptom felébredt. Az arabok a fizetések égbekiáltó különbsége ellen tüntetnek. Az arab demokrácia, szociális demokrácia lesz, megszünteti és korlátozza majd a bérkülönbségeket. Ez a jövő, nem lesz más út. A profán amerikai és európai angolszász demokratikus kapitalizmus, az arab szociális demokrácia szemszögéből nézve nem jelent mást számukra fogalmaik szerint a jelenben sem, mint magát a dzsahilijját (a fogalom azt a sötét kort jellemzi - amikor az arab,főként beduin törzsek embert áldoztak vagy leánygyermekeket ástak el elevenen pogány szokás szerint): Bízok benne, hogy az új arab világ meg tud szabadulni a dzsáhillijától, akár demokratikus álarcban, akár egy diktátor álarcában tevékenykedik.

8 és amikor az élve eltemetett kislányt megkérdezik:
9 miféle bűnért öletett meg?
(Korán 81:8-9)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése