2011. február 8., kedd

Bakáts Tibor Lopakodó - A pasaréti tolvaj


Bakáts Tibor Lopakodó nem is olyan régen a Pasaréten található Hidász utcai lovardáért tiltakozott, egy trójai faló felgyújtásával kifenyegette és kikényszerítette, kievokálta a trójaiak (rózsadombiak) isteneit azaz Gyurcsányékat a jobb belátásra, mert bizony be akarták zárni az ó és új lovagok és gazdagok eme érinthetetlennek tekintett lovardáját, ahol a csemetéik állandó programja a tornaóra helyett éppen a pasaréti lovaglás elsajátítása volt. Érdekes, hogy minden úgymond felső rétegnek szinte lételeme és szüksége, hogy "arisztokratizálódjon" és eme fennsőbbrendűséget már kora gyermekkortól megtanulja és tapasztalja. A forradalmakat és rendszerváltásokat mi egyszerű és naiv hétköznapi proletárok gyermekei, mi akiknek legjobb barátja mindig az utcakő volt, mi úgy képzeltük, hogy szimplán megdöntik az uralmi rendszereket, és akik majd a hatalom helyét elfoglalják, mint új vezetők, azok pontosan ezektől a bevett és kivett arisztokrata szokásoktól fognak elsőként megszabadulni, de minden másként történt, még az oly tökéletes szocializmus alatt is megtörtént a skandalum, hogy az új uralkodó réteg például bizony ugyanúgy vadászni járt, mint pokolbéli elődeik és pokolbéli utódaik.
A rendszerváltás, ami ránk szabadította a valóságos poklot és minden oldalról bebűzölgött ide, mint egy gázkamrába a gyilkos, halálos gázok(nemzethalál, hernyó, hepatitis, aids, tüdőlepra, munkanélküliség, hajléktalanszálló, használt tű, hányás, tbc okádék, gumilövedék, börtön és halál, elektromos művek, főtáv,kilakoltatás-abortusz, vér)a pokol illúziója után, pedig igazán szabad teret biztosított az elit rétegek régi és új arisztokraták szokásainak..azt tapasztaljuk és általában is az a valóság, ha a történelem kerekét visszaforgatjuk, hogy az új elit a régi elit helyébe lép, nem teremt új szokásokat viszont a szokásait, azt feltétel nélkül majmolja. Vagyis nincs új a nap alatt, a majmolás, a viselkedésbeli primitivizmusok örökre fennmaradnak, amíg nem ember az ember, - és ezt nem a proletár-sudra ressentiment mondatja velem.
A közelmúltban Bakáts a lopakodó egyik főszervezője volt a médiatörvény ellenes facebookos hisztériának a Kossuth téren. Drámai végkifejlet, hogy a vezérürü most szalámi lopásba keveredett. Sic transit gloria mundi. A harmadik stációja a pasaréti lopakodónak, pedig a szalámi tolvajlás. A pasaréti Jean Valjean, dolgozó népünk éhező hőse, tehát megjelent, feltűnt, hóna alá csapta a szalámit, szalutált és nem ez lehetett az első lopása. Megszoktuk, hogy a felső vezetés folyamatosan lop, folytatólagosan elkövetett szalámi lopás. Sikasztják az áramot, csalják a gázt és éheznek, mert 200-300 négyzetméteres bevehetetlen fallal és kamerákkal védett atom és cigánybiztos pasaréti és rózsadombi erődeikben nem halmoztak még fel 600 évre elegendő konzerveket, fegyvereket és élelmiszert. Én csak a Pasaréti Jézust sajnálom, de harmadnapon feltámadott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése