2012. május 16., szerda

Sajtófigyelő - Folytatódik a "szobrok háborúja"

(fotó forrás:Dániel Péter facebook oldala)
 Meggyalázták a csendőrséget. Családi szubjektív, de nekem 1956-os nagybátyámmal való beszélgetés jut az eszembe, hogy Horthy-időszak alatt az urak asztaláról, a fényes lakomákról, a szegény cseléd hazavihette a csirkecsontot a gyerekeinek, az volt a nassolni való.  A csirkecsont, mint egy korszak jellemzője. Én azt viszek a szoborhoz, csirkecsontokat, mert én is teszek egy sétát. Nem vörös festék kell ide Dániel Péter, azzal öntsd nyakon a Gyurcsány haverodat, hanem a csirkecsont. Be kell látni, hogy egy magyarnak semmiféle közösséget nem szabad vállalnia azokkal, akik éppen ebben az időpontban röfögik körül az új büntetőtörvénykönyv tervezetét. Mert ez jön a TV-ből. Pro és kontra. Ebben a korszakban a jobbikosok és fideszes szobortologatók egy olyan korszakot idealizálnak, ahol a szegény ember gyereke maximum mezítlábas labdaszedő lehetett valamelyik teniszpályán. Legalább tudjuk, hogy milyen sorsot szánnak, láthatóan körvonalazódnak a szándékok.
                                        (fotó forrása: Fekete Gyula - Fortélyos félelem igazgat)

Hasonlóan a BTK-hoz, ahol nem igazságos büntetést akarnak, a lex talionnis ősi elve szerint, hanem kizárólag elrettenteni és rákkeltő moslékot adagolni az elítélteknek - most vallották be ismételten, hogy ők elrettentenek, nem - ők nem csak elrettentenek, hanem gyilkolnak - az állam gyilkos; ez az amit be kellene látni végre. Egy nagyívű gondolkodás pedig köp az ilyen kisszerű, kártevő patkányokra, akiknek legfőbb gondja továbbra is az elrettentés és a pusztítás. Sem a pre- és sem a posztfasizmussal nem lehet kiegyezni, a kapitalizmussal pedig le kell számolni, mert az gerjeszti mindezt. Ha még maradt bennünk abból a régi nemességünkből, akkor tudjuk, hogy nekünk nem kutyaként kell kullognunk és láncon bólogatnunk, hanem szabadon gondolkodni és élni. Persze éltünk volna mi szabadon, de lefegyvereztek minket, mert szerintük az erőszak monopóliuma az kizárólag államé. Szerintem meg, ahol az ember nem hordhat és ragadhat fegyvert, ott rabszolga és cseléd marad. Minek hatalmaznék én fel porkolábokat, hogy börtönbe vessenek? Politikus pártmajmokat, hogy majd azok megvédenek igaztalan törvényekkel meg rendőrséggel ? Csak ott van szükség elnyomásra, ahol elnyomás van. A rabszolgaság legfőbb jellemzője ez, nem a szabadságé. Minden nap a televízión keresztül orrba-szájba a szabadságról papolnak neked, erről ír a sajtó is, akkor bizonyára azért történik mindez, mert nincs. Különben mi értelme lenne ekkora propagandagépezetet fenntartani, pénzelni és védeni? Titkosszolgálat és sajtó egykutya. Aztán a rabszolgák tudatlanok is maradnak, és bálványokat is emelnek nekik, jobbról, balról és mindenhonnan, hogy legyen kit tisztelniük. Gomba módra fognak szaporodni a bálványok hazánk területén. Így idegenítik el a történelmet a rabszolgáktól. El fog jönni a bálványok alkonya. A parlamentben zajló szemétségekről csak annyit: Gaudi Nagy Tamás már üzent az új, széles rétegeket is kriminalizálni szándékozó BTK parlamenti tárgyalásán bólogatva, én is üzenek neki mivel az állam a legnagyobb bűnöző: azt üzenem, hogy az állammal le fogunk számolni, és az államnak a továbbiakban nem terem babér. :-) Mindez válaszcsapás lesz arra, hogy Önök az azonos megtorlás elve helyett, a korlátlan megtorlást alkalmazzák, Az önök államában a büntetés célja az elrettentés, a pokol, láthatóan még a sötét középkorban élnek, az én számomra csak az igazságosság létezik. Mindez a tevékenységük párhuzamba állítható, megszorítások, szigorítások, megszorítás, szigorítás. A Jobbik a Fidesszel együtt a hajléktalanokra támadt Józsefvárosban, senki ne gondolja, hogy a Jobbiknak és a FIDESZnek bármi köze lenne olyan fogalmakhoz, mint igazságosság, szociális érzékenység, magyar nemzet. Látható, hogy a nemzeti érzés ezeknek csak máz, a vérvörös festékkel leöntött Horthy-szobor pedig üzenet.
Noha ugyanez érvényes minden kapitalista, globalizációt támogató pártra is. Bízzunk abban itt Magyarországon, hogy a Syriza megnyeri a görög választásokat, vagy kormányalkotó erő lesz. Madridban százezrek voltak az utcákon. Olaszországban sem kiegyensúlyozott a helyzet. A mediterraneum országaiban lázadás közeli állapotok uralkodnak. Egy világos és tiszta világforradalom körvonalazódik, eközben Magyarországon véreskezű hóhérok, árulók és tömeggyilkosok szobrainál áldoznak a sötét regresszióba süllyedt mélymagyarok. Amikor beszélgettem az Occupy egy tagjával, ő azt mondta, hogy Magyarország a vérrög és valójában világforradalom zajlik. Természetesen ő azért jött Magyarországra, hogy elindítsa itt is a folyamatokat. A Hír TV esti beszélgetős műsorában elhangzott, hogy a fejekben nem tiszta, hogy ki volt Horthy Miklós, alább pár link látható, amelyek a tisztánlátáshoz feltétlenül hozzájárulnak.

Kapcsolódó weboldalak:
"A fehérterrort támadó cikkei miatt az Ostenburg-különítmény tisztjei elhurcolták és társával, Bacsó Bélával együtt a Megyeri csárda és a Fővárosi Vízművek között meggyilkolták, holttestüket a Dunába dobták."
Somogyi Béla WikipédiA
1920. február 17-én gyilkolták meg Somogyi Bélát és Bacsó Bélát Munkások Újságja
Nyomozás a Somogyi és Bacsó-ügyben Huszadik Század
Orgoványi tömeggyilkosság  BpStart
Albertini Béla: Budapesti szociofotók - világháborútól világháborúig  BFL Budapest Főváros Levéltára
Escher Károly: Gyermeknyomor a két világháború között  BFL Budapest Főváros Levéltára
Romsics Ignác: Horthy-képeink Mozgó Világ online
Csütörtökön vörös festékkel leöntik Horthy szobrát   Amerikai Népszava
Fejétől a farkáig vörös lett Horthy faszobra Amerikai Népszava 
Dániel Péter mindenhol akcióban - fotósorozat az antifasiszta hősről bar!kád (humor)
Az éj leple alatt bűnözött a büdösbogár  Hunhír
Újra megrongálták Horthy István emléktábláját Belváros.blogspot

Szegény hírek: 
"Bűncselekménnyel vádolják a tegnap esti házfoglalókat. Pedig szerintünk annak kellene bűncselekménynek lenni, hogy a tulajdonosok parlagon hagynak olyan épületeket, ahol emberek lakhatnának."
(AVM facebook)
Házfoglalás a VII.kerületben  propeller
Schádi Tamás beszéde a bíróság előtt 2012. május 10-én AVM
Rendőrök tartják vissza a lakásfoglalókat hvg

Magamról:
Találtam pár oldalt, egészen Weissenburgi Vecelinig vezetnek a szálak. Erre sem lennék büszke.
Eölvedy-Gachal WikipédiA
A Gutkeled nemzetség Családfák
Gutkeled nemzetség WikipédiA

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése