2011. december 26., hétfő

Karácsonyi hírek - A Hírháttér Multimédia tagjai (is) lemondtak magyar állampolgárságukról - Gaudi

Krisztus és az Echelon-Leleplezők üldözése
A Hírháttér Multimédia tagjai megtették azt, amit én is megtettem. Nekem speciálisan a magyarsággal ebben a kontextusban nem volt semmiféle bajom, annál inkább a hatalom képviselőjével, a Pesti Központi Kerületi Bírósággal. Már a távol tartási első tárgyaláson kifejtettem "a továbbiakban egy percig sem akarok ennek az államnak a tagja lenni". Ezzel jeleztem azt, hogy én semmiféle köztársaságnak az ítéletét felettem nem fogadhatom el, mert már lemondtam a magyar állampolgárságomról, erről bírósági jegyzőkönyv is készült. Lehetővé kellene tenni, azt, hogyha valakit valamiféle méltánytalanság ér (bírósági ügy vagy bármilyen államhatalmi atrocitás) vagy nem is ér, de úgy érzi - bármikor lemondhasson magyar állampolgárságáról.
A törvény szerint azonban csak az mondhat le állampolgárságáról, aki már egy másik ország állampolgárságát "birtokolja". Nem kérdéses tehát, hogy az állam elfogadja-e a Hírháttér tagjainak a magyar állampolgárságukról való hivatalos lemondásukat.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás tett egy gesztust az LMP irányába, túllépett a hivatalos pártok határmesgyéjén szétszakított és politikailag is szétdarabolt országunkon és jogvédő mínőségében segíteni akart a tiltakozóknak a rendőri fellépéssel szemben. Létezhet a még hiteles pártok közötti összefogás, vagy pártpolitikai mentes összefogás is, és a jó ügyek érdekében ilyen kérdés lehetett volna pl. hajléktalan kérdés, és a Jobbik viszonya, régóta nem hiteles hozzáállás az, hogy minden egyes pártkatona fideszes vagy jobbikos a kukázási népszavazás után mondjuk teljes mértékben támogassa hajléktalan ellenes megnyilvánulásait a hatalomnak. De mivel a VIII. kerületi jobbik továbbra sem alakított ki megfelelő álláspontot a kérdésben és még kiadványaiban is a hajléktalanok ellen hangolja a lakosságot a mai napig bezárólag...Ezért Gaudi-Nagy Tamás jogvédő a napokban a Kossuth téren bizony valójában szakított az 1990-óta tartó hagyománnyal és nem volt hajlandó alárendelni nézeteit semmiféle pártpolitikai megfontolásnak. Úgy gondolom, hogy ezzel a cselekedetével számunkra egy dolgot bizonyított be, hogy az ő személyiségében benne van az, hogy Magyarország meghatározó formátumú politikusa legyen, nem csak a forma szerint, mint nemzeti elkötelezettség, hanem a nyitottság szempontjait is figyelembe véve.
dr. Gaudi-Nagy Tamás oldala
Az N1-nek mérlegelnie kellett volna, hogy az LMP nem volt még hatalmon. A hajléktalanokért is sokat tettek, tiltakoztak, tüntettek és sok jogvédő tiltakozáson vettek részt - pl a József Attila szoborért tartott demonstráción is. Azt is észre kellett volna vennie mindenkinek, hogy Gyurcsány nem saját magát népszerűsíteni ment oda, hanem szándékosan is hitelteleníteni az LMP akcióját. Ezt Gaudi szerintem felismerte. Később a veszélyt látva az egész MSZP frakció is követte ebben egykori vezérét. A véleményem az, hogy a hatalmi rendszerbe (röviden: kormány és álellenzéke) az LMP és Gaudi-Nagy Tamás nincs igazán beavatva. Valós és intakt aspektusokat képviselnek, ami például az szdsz liberalizmusáról és 2006-os szerepéről például egyáltalán nem mondható el.
A problémás N1 hiradó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése