2011. október 2., vasárnap

Sajtó tallózó: Platós teherautókkal üldözik a hajléktalanokat Józsefvárosban

"Józsefváros polgármestere Kocsis Máté a csúnyán elbukott népszavazási kezdeményezése miatti dühét a hajléktalanokon vezeti le. Mint arról személyesen is meggyőződhettünk, rendkívüli rendőri erők mozgósításával kezdték üldözni a kerületben a szabálysértés gyanújába keveredő hajléktalannak tűnő embereket. Nem csak helyi szintű fellépésről van szó, de szabályos begyűjtés zajlik, több hajléktalant is előállítottak már a kerületben utcán italozás vagy kukázás gyanúja miatt.

Láthatóan külön akciócsoportok végzik a feladatot, amelyben rendőrök, közteresek és egy-egy kisteherautó vesz részt. Ezek a speciális különítmények begyűjtik az embereket és a náluk található „bűnjeleket” is.

Az ügyben közérdekű adatokat kértünk a kerületi rendőrkapitányságról. Arra voltunk kíváncsiak, hogy kinek az utasítására történik a kemény fellépés, hány hajléktalant állítottak elő az elmúlt napokban és arra is kíváncsiak voltunk, hogy hány napig tart a fokozott fellépés a hajléktalanokkal szemben. A kapitányság illetékese elmondta, hogy csak a BRFK kommunikációs osztályának engedélyével nyilatkozhatnak. A kommunikációs osztálytól az engedélyt megkértük, folytatás következik!

Minden egyes konkrét ügyet jelezzétek a 338-41-86-os Diszpécser telefonon, hogy a Menhely Alapítvány Jogvédő Irodája eljárhasson. Akció közben is lehet hívni. (Győri Péter kommentje)"(forrás: diszpécserportál)

Már júniusban megszületett az a döntés, ami előkészítette, hogy a XV.kerületi kiserdőből kitelepítették a közel húsz éve ott élő hajléktalanokat faházaikból. A szeptember 15-ig szóló ultimátum lejárta előtt már többük a lakótelep szélén találta magát, ismét fedél nélkül és hányattatva a sorstól. A csepeli elásásos-ügy volt az a politikai hazugság és casus belli, amellyel a hazug kapitalisták (taigetosz-demokraták) az esetleges társadalmi ellenállást akarták elhallgattatni, ez egy előre eltervezett és szemét akció volt a hatalom és az állam részéről. Ehhez asszitál Kocsis Máté, a gerinctelen polgármesterpojáca, aki önkényesen értelmezi egy népszavazás eredménytelenségét , a kerületi FIDESZ és a Jobbik támogatja az embertelenségben és a következetlenségben is. Húszasával rontanak az egyenruhások a hajléktalanokra, ugrálnak le a teherautó platókról, félelmet keltve bennük, és előállítva őket és meghurcolva. Ez a kérdés nem fidesz, jobbik, nem jobb és baloldali kérdés, ez emberi minimum, hogy amíg nincs megfelelő ellátó rendszer, addig a hajléktalanok életterét, túlélési esélyeit nem rontom semmiféle degenerált és szegényhibáztató törvénnyel. És nem üldözöm őket az öngyilkosság szélére.

Prognózis - Hajsza közben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése