2011. október 4., kedd

Egy mondat az Amerikai Népszaváról

Az embernek fia ül csak ül kifizetetlen számlái fölött a végtelen káoszmező legsötétebb közepén, ahol különböző kapitalizmusba degradált és kódolt politikailag eltervezetten megosztott erők innen és onnan provokálnak, gyűlölködnek, miközben a vágóhidakon az emberi civilizáció alapja az, hogy folyamatosan folyik a sertésvér vagy épp kóserül vágják le az állatokat, kivéreztetve, eközben a felkent vámpírok, akik szívják az éterikus vért az internet asztrál világából, a gyűlöletből élnek, egzisztenciájuk, léterejük ebből a "vámpirizmusból" és onnan fakad, hogy keltik a gyűlöletet maguk körül vagy elszenvedik, tettes és áldozat egyszerre pók és légy, két erő teljes egymásba alakulásáról van szó, Franz Kaffka-béli átváltozásokról. Az ember egyre inkább több lesz önmagánál, ragadozó fajjá válik végérvényesen, miközben az elmúlt negyven év alatt valójában megvolt az esélye annak, hogy ezen nyugatról és a tengeren túlról érkező ragadozó tulajdonságoknak majd ellent tud állni. A két végletesen eltérő embertípus drámájában azonban a ragadozó faj lett minden szempont alapján a túlélő. Az autentikus életformák haldokolni kezdtek, mint ahogyan a normalitás is és a nemes eszményeket felváltotta az ember-ember elleni személyes háború. Az életben maradni című veszélyes játékról van szó. A blog írója már réges-régen hátat fordított a nyugati civilizációnak, vándor remeteként tervezi befejezni életét, napkelet felé. Az itt zajló ördögi eseményektől és a hibás döntésektől való megszabadulás egyetlen útja a végső zarándoklat lesz. Ezért is üdvözli a blog külön azon látogatóját, aki Indiából tévedt ide erre a blogoldalra.
Namaste!
Az minden blogolvasónak feltünhetett, hogy egyáltalán nem kívánok csatlakozni a Gyurcsányt és bűntársait pátyolgató, de ugyanakkor a saját szegényeivel minimum szociálisan érzéketlen Amerikai Népszavához. A kommentekből az kiderült, hogy ők a Brooklyn hidat elzáró tiltakozók elleni néhol kegyetlenebb rendőri fellépést és előállításokat minden tekintetben helyeslik. Miközben USA-ban a hajléktalanok száma, kb. ugyanolyan százalékarányú mint ma Magyarországon. Minden 6. ember szegénynek számít és természetesen van egy privilegizált réteg akit a jog és a demokrácia véd, akik az ország vagyonának 3/4 részénél is többet bitorolnak. Az Amerikai Népszava valójában ezeket védi, a bitorlókat, az igaztalanokat. Sokan nem is értik, hogy én például miért nem csavarom wc-papírba a Turulmadarat? Most akkor egészen a kettős fejedelemség intézményéig kellene visszahaladni az időben, és a történelmi Buddha megszületésének körülményeihez, ugyanis a Turul nem más, mint jelképe a különös vagy Eliade után szabadon: a misztikus születéseknek. Az más kérdés, hogy szimplán totemállatnak minősítik. Egy korábbi bejegyzésemben utaltam rá, hogy a világhódító
és a világtanító azonos aspektusa a megszületettnek. Az, hogy a Turult Wc papírba csomagolják, nem más, mint egy primitív megnyilvánulás, ugyanaz a ragadozó faj követi ezt el, amelyik feltehetően kigúnyolta a szellemtánc mozgalmat, amelyet Wowoka indított útjára. A bennszülöttek lenézése két világ határán.Az a legtermészetesebb, hogy a Turult Gandharvának kell tekintenünk (vö. Glasenapp könyve a világvallásokról), azt a szellemi többletet jelképezi, amelyik a szakrális területről érkezve, a világhódító csakravartin lényegi eleme és védelmezője.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése