2011. július 12., kedd

"Úgy kell a náci, mint egy falat kenyér"

Cirkusz és kenyér kell a népnek. Mivel kenyér már nincsen és sokan éhezni kezdenek majd, ezért egyre több cirkuszra (propaganda) lesz majd szükség (a nagy csindradatta közepette a rendszer halálhörgése nem hallatszik annyira) és persze az erőszakszervezetre is támaszkodni kell, nem csak az OTP-re.
Tehát úgy kell nekik a náci, mint egy falat kenyér, egyre inkább, hiszen ideológiai vákuum van, mert nincs ideológia, sosem volt a demokratikus kapitalizmusnak ideológiája, csak szabadjára engedett vagy törvényesített embertelenség van. A nácira viszont lehet mutogatni, meg lehet kövezni, törvényt lehet ellene hozni, fel lehet vele szemben lépni látványosan, a nácival szemben tehát minden megengedett. És ha a primitív propaganda szerint, ha mindezt egy állam megteszi, akkor a rendszere a fennenkölt demokrácia máris tisztává és elfogadottá válik. Mert, aki a nácikat üldözi, az biztosan csak is kizárólagosan jó ember lehet a vélekedések szerint is. A náci tehát a legitimizációs kód, ami a demokrácia nevű pilótajátékhoz vezet, egymásból fakadó tényezők. És mindez még eggyel több ok arra, hogy ne is legyünk nácik, meg se kíséreljük. Nehogymá rajtunk fehérítse a bűneit a gyilkos hatalom a neoimperializmus. Nos, hogy mindez miért is jutott megint az eszembe, aktualitását nyerte és igazolását megint a nácihipotézis, hiszen egyrészt Molnár F. Árpáddal szemben -kiemelt jelentőségű események okán,- a hatalom szürkeállománya zárlatot kapott pár horogkereszttől és meghurcoltatása a náci jelképekkel, nácizmus propagandájával egyenesen nevetséges és groteszk. Az utóbbi időben ennél nagyobb politikai öngólt nem láttam. A horogkereszt egyébként, mint jelkép, ha még nem írtam le tudománytalan etimológiai megállapításaim szerint sva=saját asztika=véda.
a négy varnát jelképezi és a purusa szuktam képi ábrázolása. Átvitt értelemben magát az első embert ábrázolja, az ember és a társadalom keletkezését. Mivel az első ember még mentes volt a megosztottságtól, ezért egyébiránt napszimbólum is, az aranykoré.
Kérdezzük meg akkor, hogy ki a náci?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése