2011. július 23., szombat

Ronald Reagan és a Stevia-kontra aszpartám konteo


Mióta Ronald Reagan szobrot kapott Budapesten, másodszorra akadok az információ sztrádán olyan konspirációs elméletbe, amelyik az ő áldásos és szent tevékenységét megkérdőjelezi. Bárki bármit gondol, még csak nem is szándékosan kötekedek vele.
Az aspartam, mint tudjuk agresszív, rákkeltő édesítő szer megtalálható a legtöbb vitamin és multivitamin pezsgőtablettában is. Ez a dualitás, kettősség, hogy a betegség okozó és a betegség ellenszere is egy tablettában található külön elgondolkodtató tény. Az is feltűnt elsőre, hogy a börtönboltban kizárólagosan aspartamos vitamin pezsgőtablettákat árusítanak. Az aspartamot már régen (nem Reagan)
felválthatta volna egy a cukorbetegségre és a seborrhoea nevű gyógyíthatatlan rejtélyes bőrbetegségre is jótékony hatású paraguay-i gyógynövény a Stevia.
A cukor kérdés mindig is neuralgikus pont volt Latin-Amerikában. Ahogy fogyott az arany, az ezüst és a gyémánt, a bányák helyett az indiánokat a cukornád ültetvényekre
hajszolták, aztán jöttek a halottak helyére a négerrabszolgák, az új munkaerő főként portugál közvetítéssel. A mai Nyugat-Európa gazdagságát jelentős hányadban a kizsákmányolt Latin-Amerikának köszönheti. Még egy ilyen hatalmas kontinentális gyarmatosítás és kizsákmányoló gazdaságpolitika mellett sem volt meg a szándék a társadalmi egyenlőség megteremtésére, noha bizonyára sokáig fennállt a lehetősége, de az évszázados kasztosodás miatt, a nyugat-európai ember jelleme a kapitalizmusnak is köszönhetően jelentősen és fajilag is már helyrehozhatatlanul deformálódott. Mindig
a környezet teremti meg az adott fajtípust, embereknél pedig a társadalmi környezet.
Így van az, hogy a két "kultúra" találkozásánál a pusztítás volt mindig az elsődleges és a leigázás. "Che Guevara mondta, hogy az elmaradottság egy nagy fejű, pókhasú törpe: gyenge lábai és rövid karjai nincsenek arányban a törzsével. Havanna csillogott-villogott, luxus sugárútjain zümmögött a sok Cadillac, és a világ legnagyobb revüszínpadán Lecuona ritmusára a legszebb vedettek lejtettek; ugyanakkor vidéken minden tíz kubai mezőgazdasági munkásból csak egy ivott tejet, alig négy százalékuk fogyasztott húst, és az Országos Gazdasági Tanács adatai szerint a falusi dolgozók háromötöde a megélhetési költségeknél háromszor-négyszer alacsonyabb bérekből tengődött" (Eduardo Galeano: Latin-Amerika nyitott erei 134.o.)
- Galeano könyvét ajándékozta Chavez venezuelai elnök Obamának - link lent!
Kérdés marad, és tiszta sor, hogy hibáztathatóak ugyan a kommunisták is későbbi tetteikért, - bár a kubai forradalom egyébként nemzeti forradalomként indult - de előzményeként a kegyetlen válaszreakcióknak a lényeges pont mégis az marad a kérdésben, hogy hogyan jut el egy ország egy kultúra és civilizáció vagy rendszer ilyen morálisan lezüllött és nevetségesen igazságtalan állapotokig a társadalmi egyenlőtlenségek terén. De nem kell messzire utaznunk, mert azt látjuk hazánkban is sajnos, hogy egyre sűrűbben Budapesten is és más vidéki nagyvárosokban mindenütt kéregetőkbe, koldulókba, hajléktalanokba botlunk- percenként nyúlnak a kukákba, nappal és éjjel reménykedve, hogy találnak valamit. Koszosan tengődnek az utcán pénzt, ételt, alamizsnát kutatva, miközben a felettük lévő rétegek felől is egyre kevesebb adomány és pénz jut el hozzájuk, mert a kapitalizmus folyamatos inflációt és kizsákmányolást generál, így már nehezen ad, napról napra, aki még adhatott nekik.
Látható a romboló nagy műve, a nyugat és amerika szánalmas dicsősége, egy barbár, és embertelen anticivilizáció és antikultúra tajgetoszt terjesztő gyarmatosító terjeszkedése. View on black
Mindez aládúcolva, a hajléktalan üldözéssel, a szegényeket hibáztató politikusi magatartásokkal és törvényekkel (Lázár János, Csintalan genyo Sándor, kukázási rendelet Kocsis Máté, hajléktalan tajgetosz Tarlós István), a nemzeti önrendelkezés könnygázosított elfojtásával (2006 ősze). Ki kell jelenteni azt, hogy háború van, attól függetlenül, hogy ez még nem fegyveres harc, csak az elégedetlenség fokozódása a 20 év alatt felhalmozódó igazságtalan és legfőképp embertelen törvények miatt úgy gondolom, hogy újabb lázadások fognak kitörni, és ez elkerülhetetlen. Az amúgy is nagyarcú hatalom, ami megteremtette a kizsákmányolás és a gyarmatosítás jogi kereteit, bele fog bukni, azok akik ilyen törvényeket hoznak, csak bukást vonhatnak maguk után. A mindenkori törvényeknek, főként a szociális téren, mint célnak egyfajta valós nemesi jellemet is kellene tükröznie vagy implicite hordoznia magában, de ha az alkotója alvilági és sötét tendenciák rabja, mit is várhatnánk tőle? A fülkeforradalom felfalta saját gyermekeit.


"1978-ban az aspartam-cég (Searle) élére: Donald Rumsfeld a későbbi védelmi miniszter kerül.
1981-ben a Reagen elnököt hatalomra juttató csapat egyik fő támogatója is ez a cég volt. Még ebben az évben újra engedélyezik az aspartam használatát mint édesítőszert, immár italokban is. (Coca Cola)"

"A stevia növény Paraguayban őshonos, ahol a helyi guarani indiánok használják több száz éve tea édesítésre, étvágycsillapításra, bőrbetegségek (dermatitis, eczema, seborrhoea) ellen,"

forrás:
Chavez elnök Galeano könyvét ajándékozta Obama elnöknek!!!
Stevia, természetesen édes
Stevia tabletta
Szendi Gábor blogja: Az aszpartam (Tények és Tévhitek)
A Coca-Cola is rákapott a steviára

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése