2011. április 2., szombat

Budaházy nézetei és a valós tendenciák

Olvasva Budaházy György hazafi hírkommentárját több alapvető kérdés is felmerül. Az elmúlt húsz év egyik legáltalánosabb és legdivatosabb jobboldali propagandája a kommunistákkal szembeni folyamatos gyűlöletkampány. A FIDESZ, akinek soraiban is a volt KISZ vezetők ücsörögnek, mindig is a leghatározottabb antikommunista propagandát képviselte, kezdve pl a Nemesmedvesi tank és emlékmű elszállításának nevetséges követelésétől, mint a kezdetektől és a jelen választásokig bezárólag. Ez a propaganda ma hazánkban odáig fajult el, hogy Budaházy György még mindig úgy gondolja, hogy ő a kommunisták áldozata. Kérdés az, hogy mennyiben voltak kommunisták azok, akik önmagukat a rablóprivatizációban, korrupcióban, az olajszőkítésben "pol pozicióba" hozták, míg a többieknek a munkanélküliség, jobb esetben a minimálbér vagy legrosszabb esetben a hajléktalanság és a fagyhalál osztályrésze maradt. Thürmer Gyula kommunista maradt, az MSZP pedig nem maradt kommunista, hanem vezetői már a rendszerváltás előtt is karrieristák voltak és már akkor karrieristaként csapódtak a hatalom közelébe és mindig is ott maradtak, ideológia nélkül és hazátlanul. Irreleváns, hogy ezeket az embereket kommunistának tekintsék, vagy bárki is akár egyetlen mszp-s politikusra rásüsse a bélyeget. Senki nem kívánja tagadni a múlt rendszer bűneit, de abban az esetben, amikor a múlt rendszer bűneit, a jelenlegi sátánfekália (Molnár F Árpád szófordulata) mosdatására legitimitására és ideológia fenntartására használják fel, az az emberiség, a magyar nemzet ellen elkövetett háborús és hazaáruló bűncselekmény. A farizeusok, a templomi kufárok és a kapitalizmus talpnyaló szolgáinak propagandája ez, sajnálatos tény, hogy
az országot 21 éve eladták a sötét fenevadnak. Mindenki belátja a kommunizmus alatt elkövetett bűnöket, azt viszont senki nem látja be, hogy a kapitalizmussal járó erkölcsi és valós pusztulás, ugyanakkor az ember evolúciós, tehát az ember egyedfejlődésére és törzsfejlődésére is komoly visszaeséssel fenyegető nyomorult rendszer a mostani, ami arra hivatott, hogy egy új embertípust hozzon létre, amelyik önző, érzéketlen, kegyetlen, nincs benne szolidaritás és egyenlőség érzet és gyilkos ösztönök rabja. A kegyetlenséget egyébként mindennap propagálják a filmjeiken keresztül is. Nem tisztem egy hibás rendszert védeni, de Budaházy téved abban, hogy ne lenne szükség a valós vagyonegyenlőségre. Nem lehet versenyeztetni eltérő képességű embereket, ugyanakkor akik nem találják a helyüket, pusztán ezért, halálra és fagyhalálra ítélni, kérdés mi különbözteti meg az 56-os sortüzes gyilkosokat, a kapitalizmus által halálba és fagyhalába küldött millióktól. A kommunizmus ideológiája legalább rámutatott, hogy szükséges az egyenlőség, még ha groteszkül ebből nem is valósult meg semmi, a kereszténység pedig ugyanazokba az inkvizitori bűnökbe esett és még ma sincsenek betiltva sehol sem a keresztény jelképek. Pedig kontinensek bennszülött lakossága esett áldozatul a jótékony térítéseknek, világok váltak a vér és a szenvedés területeivé, ahová az európai ember betette a lábát. Azt kellene meglátni mindenkinek, hogy megvalósítható egy olyan politikai rendszer, amelyik mentes a szociáldarwinizmustól, a kommunizmustól, kapitalizmustól, vezetőit pedig az egyetemes humanizmus és a bölcs belátás, a paternalizmus, és a nemzetet mint családot felfogó szemléletmód vezérli. Ez pedig maga az aranykor. Az aranykor többet követel az embertől, az aranykor képviselője nem csak az ember ember általi leigázása ellen lép fel és egyenlőtlenségek helyett egyenlőnek tekinti az embereket, hanem az állatvilág ember általi leigázása ellen is radikális eszközökkel harcol, ez elsősorban a vadászat és a húsevés és az állatok leölésének és erejük kihasználásnak nyersanyagként való felhasználásának barbár szokása ellen is, ami vérbűnbe taszítja a modern társadalmakat. Bárki aki az aranykor filozófiájával valaha is foglalkozott, megrendítette az az erő, ami ezekből a nézetekből áradt. Legfőképpen a hinduizmus őrizte meg az aranykort, nem véletlen az sem, hogy a HARE KRISNA Mozgalom, bár sok tekintetben már antropomorfizált Istenképet alkotott és valójában Sankara védantájának az oppozíciójából született meg, mégis hordozza a valós aranykori közösség alapvető szemléletmódját. Nem tekinthetjük véletlennek tehát, hogy a hajléktalanoknak pontosan ez a mozgalom biztosít mindennapi kenyeret az "Ételt az Életért" mozgalom keretében!
Linkajánló:
Ételt az Életért
Ezen az oldalon arról értesülhetünk, hogy egyelőre maradnak a Blahán. Tudjuk azt, hogy Kocsis Máté VIII.kerületi fidesznyik polgármester és Orbán Viktor összefogott a hajléktalanok ellen. Azt is tudjuk, hogy új luxushotel épül a globalokapitalistáknak a Blaha Lujza téren, ezért nem nehéz kikövetkeztetni az ételosztást, Budapest közepén meg fogják szüntetni, noha logisztikailag is itt a legésszerűbb
az ellátás, mégis át akarják helyezni és "rendezni" akarják a teret. A rendezés azzal kezdődött, hogy a székeket leszerelték. Nehogymá ott üldögélj hajléktalan.
Aztán az aluljárókból is eltávolították őket, majd megtiltották a kukázást is, most pedig az ételosztást fogják áthelyezni a János-hegyre. Minél kevesebben lássák, hogy mennyire öl a nyomorult a kapitalizmus, ez a végtelenül primitív és embertelen rendszer.
Két alapvetően hibás nézet vagy szándékos és rendkívül káros propaganda ami közül Budaházy megvalósít egyet a nézeteivel. Az egyik nézet szerint nem volt rendszerváltás, ez a nézet, még ha van is valóságalapja, folyamatosan a múlt rendszert hibáztatja a jelen rendszer működőképtelenségéért. Ezzel pedig csak a globalokapitalizmusnak tesz jószolgálatot, nem a múltra kell koncentrálni, hanem a jelenre, a munkanélküliségre és az embertelen szegény ellenes törvényekre, égbekiáltóan magas közüzemi számlákra, kilakoltatásokra, ezekkel szemben kell radikálisan fellépni, a múltat el kell felejteni. Nincs idő azzal foglalkozni, hogy mi volt 1526-ban. Arra sincs idő, hogy azon vitatkozzunk Ádám felelős-e Éva bűnéért.
A másik nézet szerint meg kell védeni a sajtószabadságot. Ez a un. demokratikus charta álláspontja. Nem számít az, hogy a koldusainkat nem engedik guberálni, hogy elüszkösödik a tüdejük a fagytól de az sem, hogy csereértékű áruhoz tudnának jutni a kukákból és ezáltal, és a társadalommal közvetlen társadalmi kapcsolatot is ápolni, és az sem számít, hogy minden globalokapitaista emberölő rendszer a 10% embernek a halálon kívül nem tud mást felmutatni. Ezeknek a chartásoknak a pofázás szabadsága a legfontosabb, meg az amerikai vízummenteség.
Visszatérve a kommunizmus, a negyedik varna uralma a tradíció szempontjából. Szent könyve a Kommunista Párt kiáltványa. Ezért mindenképpen a létében tisztességet hordozó munkás-paraszt uralmat (is)jelenti. Nem jelenti azt, hogy ez volt az aranykor, de lényegében, ideológiájában és nem tetteiben még mindig hordozta az aranykor egy töredékének az üzenetét. Megszületéséhez hozzájárultak az indián törzsi kultúrák is. Tudjuk jól, hogy egy törzsön belül a csoportszolidaritás miatt, nincs munkanélküliség. 1989-től fokozatosan a kasztonkívüliek (bűnözők, méltatlanok, talpnyalók és kegyetlenek)vették át a hatalmat mindenütt a világon, ez az involúció a kali-yuga törvényszerű következménye.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése