2012. június 3., vasárnap

Szegény hírek - Teri néni kilakoltatásáról és az azt követő tüntetésről (Hírháttér film)

Teri néni 72 éves. Teri néni közel és mindössze 11 négyzetméteren élt, amit megosztott hűséges német juhász kutyájával. Teri néni kilakoltatását megakadályozandó, a Koppány Csoport és más otthon- és emberjogvédők . alternatív médiák , civilek és szervezetek összefogtak. Az államhatalom nagy rendőri erőket mozdított meg, hogy az otthonvédők ellenállását felszámolja. Miért volt olyan fontos stratégiailag ez a lakás? Az önkormányzat figyelme miért csak addig terjed ki, hogy sintért küldjön és Teri nénit ne csak a lakhatástól fossza meg, de elválassza talán örökre, hűséges kutyájától is. Sajnos az internet adta lehetőségek, a hírátadás szempontjából túl lassúak, körülményesek. És természetesen horribile dictu , de nem várhatjuk el a köztévétől, a hírTV-től és az ECHOTV-től, de semelyiktől sem, hogy ez a film a nyolcórás híradóba bekerülhessen, vagy legalább egy hétig esti viták keretében megbeszéljék, mondjuk Pesty Lászlóék, akik ehelyett pótcselekvésként 23 éve immár folyamatosan elterelő hadműveletként csak kommunistáznak éppen. Nem várhatjuk el az objektív tájékoztatást, mert 23 éve hazudnak nekünk minden oldalról a köztelevíziókon keresztül is.



Kocsis Máté polgármester maximálisan elégedett a VIII.kerületben végzett hajléktalan kriminalizáló és hajléktalan ellenes rendeleteivel. A Józsefváros c. önkormányzati ingyenes lapban (XX.évfolyam 9.szám - 2012.május 29.) készült interjúban magabiztos válaszokat ad, olyan válaszokat, amelyeket szerinte a józsefvárosi többség is megerősített. Pár kiragadott részt idézek az interjúból.
"- A kukázásról szóló bukott népszavazásról nem változott az ellenzőinek a véleménye.
- Szerintük bukott, Hatvanezer józsefvárosi közül alig 800-an mondták azt, hogy lehessen kukázni, nyolcezren meg azt, hogy ne. Az utóbbiak közt voltam én is. Akkor ki bukott? Szerintük nyilvánvalóan én...Amatőr kommunikációs vitákba nem megyek bele.

- Ellenfelei meg is buktak...
- Meg, de most ezt az alacsony részvételre mondtam...
 - Hanem az, hogy alkotmányellenes a kukázási rendelet ...
- A józsefvárosi rendeletről sosem mondott ilyet az Alkotmánybíróság.

- A kaposváriról viszont igen ...
- Az a kaposvári, és teljesen más volt a szabályozása, mint a miénk. "

Az látható a riportból, hogy kétsége sem merül fel ennek az elég nagyképűen megnyilatkozó Kocsis Máténak, hogy esetleg a kaposvári rendelet után, mint precedens értékű döntésre tekintsen, mert szerinte más a szabályozása. Kérdés az, hogy Kaposváron miért nem ügyeltek erre, és hogy lehet, hogy a nagy Kocsis Máté polgármester viszont tudta, hogyan kell a hajléktalan ellenes törvényeket megalkotni. Másrészt pedig, mivel nem ment el a helyi népszavazásra kellő létszámú ember, így azt érvénytelennek kellett volna tekintenie.
Szándékosan már a népszavazás előtt bevezette a pogromot és tiltotta a kukázást. Pontosan azért, hogy egy érvénytelen referendum esetén az hatályban maradjon. Aztán a második kérdés felett már elsiklott mindenki, egyedül én voltam, aki Orbán üzenőfalára írta az igazságot. Azt, hogy mivel Józsefvárosban nem volt közterületen életvitelt tiltó rendelet hatályban a népszavazás előtt, ezért azt Kocsis Máténak bizony egyáltalán nem volt semmi kompetenciája azt önkényesen meghoznia, mivel érvénytelen volt a népszavazás és azt nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Kapcsolódó oldalak és hírforrások:
Teri néni, a 72 éves közellenség  Hírháttér Multimédia
Petíció átadása és parázs sajtótájékoztató Szabad Riport.com
Kocsis Máté mindmáig nem kért bocsánatot STOP.hu


Hírek:
Soós József titánt politikai bosszúból elmebeteggé akarják nyilvánítani. Rácz Gábor László (Ultimátum Multimédia) tényfeltáró filmje, jelen vannak még dr. Fórizs Eszter politikai üldözött, Kiss Endre Farkas (SODI), Domján Tibor (Hírháttér Multimédia):

Egy újabb elmebeteggé nyilvánítási kísérlet 1 YouTube
Egy újabb elmebeteggé nyilvánítási kísérlet 2 YouTube



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése