2012. március 7., szerda

Összefoglaló - ATV vita után

Kertész Ákos Kanadába menekült. Bizonyára sokaknak neuralgikus pontja ez, én nem estem letargiába a hírtől. Az ATV-n most azon tanakodnak a bölcsek és kevésbé bölcsek, hogy mi vezetett idáig. Aztán azon is tanakodnak, hogy a Corvinuson, a Jobbik és a Fidesz nyilvános vitáival hányadán is állnak és egyáltalán kell-e a Jobbikkal, mint szerintük nyilas konglomerációval nyilvános vitán mutatkoznia egy magát európainak gondoló demokratikus pártnak. Többször kifejtettem azt a nézetet, hogyha valami ide vezetett, akkor az a 21 év rendszerváltás volt, ami nem is vezethetett volna máshová. Nem is értem miért tanakodnak ezen. A mindenkori politikai elit nagyon is sokat tett, hogy kiábránduljanak az emberek a rendszerváltásból. Az, hogy jelentős számú embernek ez a rendszer semmiféle alternatívát és perspektívát nem tudott felmutatni a minimálbéren, a kilakoltatáson, a munkanélküliségen kívül, miközben nokiás dobozokban vitték és hozták a pénzt. Ma még kitartanak egyesek a szólásszabadság és demokrácia és köztársaság egyre elértéktelenedő üres jelszavai és pszeudoideológiái mellett, de vesztésre vannak ítélve. Én örülök annak, hogy tarthatatlan a helyzet, annak nem örülnék, ha a látszatot még fent tudnák tartani. A látszat után pedig nem következik más, mint az elnyomás. Mivel a látszat fenntartására és agyunk kimosására csillagászati összegeket költöttek, újságírók, rádió- és tévéműsorok és mindezek az erők ágyúval lövettek a verébagyunkra, most csalódottak. Mert mégsem sikerült. A Fidesz utolsó erejével még össze tudott terelni 400 00 birkát a vonuláshoz, de ez már a vég. Nincs tovább. A politikai elitnek befellegzett. Ezért menekült el Kertész Ákos, már nincs aki erőt fektetne abba, hogy publicisztikáival megvédené a tarthatatlan kijelentéseket, hiszen neki is a saját menekülésével kell foglalkoznia. A politikai paletta már túlzottan letisztulni látszik, ilyenkor következnek a polgárháborúk, és háborúk. Az utolsó elterelések a lényegről. Az Európai Unió pedig a független nemzetek erős Európája helyett, bedarálja a nemzeteket, liberál-demokrata és kapitalista főideológiát és ezzel járó jogharmonizációt és gazdasági szemléletet erőltet ránk és vár el tőlünk. Amikor a szabadkőművesség lepaktált a korrupt burzsoáziával, hogy Európa felvilágosodásban bomlásnak indult régi struktúráit vele szövetségben lebontsa, Egyházat és nemzetállamot, szerencsés engedményt tett, hogy az egyenlőséget kizárólag jogi- és nem vagyoni értelemben, vagy mindkettő alatt érti. Ez pedig egy olyan szociális rést hozott létre, amely továbbra is társadalmi osztályok érdekellentéteit és úr-bérrabszolga oppozíció fenntartását látja kívánatosnak és mivel mindez rendkívül antiszociális ideológia, ezért bukásra is ítéli önmagát. Ezért az én vallásom és hitvallásom: a proletár vallás és hitvallás.
Végezetül pedig szembemenve a modern rózsakereszt kizárólagos napnyugat misztériumával, magyarként a napkelet tradícióját követem. A napkelet és napnyugat közötti egyensúlyt. Ezzel eleget teszek az ősök útjának és a sámánizmusnak. Kertész Ákos nyugatabbra menekült, én metafizikai értelemben keletebbre. Ő a modern jogállamban hisz, én az aranykorban és hálás vagyok a sorsnak, hogy most van időm néha arra, hogy Oshót olvassak vagy Srí Rámakrisna Paramahansza gondolataival és életrajzával kössem le magam és nem bombázom és nullázom le az agyamat sem az értelmetlen tévébe bambulással és nézéssel. Életem nem más, mint felkészülés a börtönre, a szabad és gondolkodó panelproletár jógája.

És még valami, a drúzok is kitartanak az alternatív hírek szerint a szíriai kormány mellett. De kik azok a drúzok? És hogyan kerülnek Szíriába a francia zsoldosok?
Hadüzenet nélküli háború zajlik. A jövőnk.info pedig úgy értelmezi az eseményeket, hogy szándékos káoszt keltettek Szíriában és a zsoldosok ölik a lakosságot, nem a szír kormány. A cél szerintem nem más, mint a náci bábáskodásnak és vívmánynak tekintett Baath párt Iraq-i ágának felszámolása után a szíriai ág felszámolása és ezzel a II. Világháború jelképes befejezése. Ha ez így is van, semmiféle öldöklést nem szentesít.

Hírek:
EGY ILLEGÁLIS HÁBORÚ - francia mesterlövészek tizedelik az embereket Szíriában(jövőnk.info)
Előző életek őrzői a Drúzok(Tarr Dániel oldala)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése