2011. január 8., szombat

A pénztárcádat vettem el - nem a szabadságodat



Tisztelt Magyar Börtönügyi Társaság !

Bizonyára értesültek arról, hogy a tőlünk igen távoli és nem európai tradíciókkal rendelkező Indiában, a nyitott börtön intézményével
a visszaeső bűnelkövetők számát sikerült 1%-alá csökkenteni. Kérdés, hogy az önök intézményei mire szocializálják az ott fogvatartottakat.
Arról is bizonyára értesültek, hogy a média a Váci Börtön és Fegyház intézményében elkövetett újabb brutális gyilkosságot a pedofíliának és a börtönhierarchiának tudja be, ami nem is létezik már igazán, hiszen a felső ágyakat is leszerelték. Gondolom az önök szakértői állnak a hazugságok hátterében. Természetesen, aki minimálisan is foglakozott az állatok és azon belül a főemlősök viselkedésével, vagy netalán tán olvasta kiváló pszichoanalitikusunk Hermann Imre könyvét, az ember ősi ösztöneiről, az jól tudja, hogy itt gondolva az öncsonkítás, vagdosás és rugdosás pontosan a bezártságból fakadó tehetetlenségből eredt és nevezhetjük börtönszindrómának. Kilátástalanság, lecsökkent élettér, önkívület, düh. Ez az újabb eset csak azt bizonyítja, hogy az önök intézményei fölött eljárt az idő, másrészt azt, hogy a sajtón keresztül a börtönökről nyílt hazugságokat terjesztenek, szakértőik pedig úgy hazudnak az emberiség ellen elkövetett kínzásokról, mint a vízfolyás. A szemet szemért elv igazságosabb, a maguk sötét középkori jogrendszerénél. Szerencsére léteznek felvilágosult országok, mint India, ahol egy emberölésért
elítélt tanár tovább folytathatta polgári foglalkozását a nyitott börtön keretében és az ott tanuló gyerekek szülei nem féltették tőle a csemetéiket, és nem ítélték el, hanem elfogadták. Az, hogy a börtönök túltelítettek, az állandó BTK szigorításnak köszönhető, mivel önök a fél társadalmat igyekeznek már kriminalizálni a jogalkotás terén, évek óta folyamatosan. Talán erről kellene beszélni a médiában és nem hazudozni a magyar börtönök helyzetéről.

Üdvözlettel,
A megalakulásában már folyamatában lévő, és remélhetőleg leendő Börtön Ellenes Társadalmi szervezet egyik alapító tagja.

UI: Éppenséggel sikerült szélsőséges példával előállni, hiszen a szemet szemért elv alapján ennek az indiai tanítónak bizony kivégzés lett volna az igazságos büntetése. Azonban úgy néz ki, hogy Indiában ezt az entrópiát nem engedhetik meg maguknak, és a megmaradt jó tulajdonságait az elítéltnek kiaknázzák még a társadalom számára. Bizonyára ez létrehoz az elítéltben egy visszacsatolási folyamatot, vagyis mindazok ellenére, hogy az igazságos ítélete a kivégzése lenne, a társdalom kegyelmet gyakorol felette, ezért ő a lelkiismeret furdalása miatt már sohasem fog a törvények és az emberi közösség normáinak ellenszegülni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése