2010. december 23., csütörtök

Karácsony - előzetesben maradottak - Irán

Lassan, de biztosan visszaszivárognak hajléktalanjaink az aluljárókba. Nem lehet mindent és mindenkit jogszabályokkal korlátozni, megsérteni személyes szabadságában és beavatkozni sem kell, mindenki tudja, hogy ha bombát is gyárt, vagy fegyvert tart otthon a padláson, alapvetően jóhiszeműen kell hozzáállni, hogy nem is akar az az ember rosszat és felelőssége biztos tudatában követ el terrorcselekményt, amely mint később a történelem is az ilyen tettek elkövetőjét is igazolhatja. Például ki dönti el, hogy Jarnail Singh Brindanwale szikh terrorista avagy szabadságharcos? Szerintem a Magyarok a Nyilai nem terrorista csoport, onnantól számít annak, amikor sajnos a legsúlyosabbat elköveti valaki, hogy ártatlan áldozatai lesznek a cselekményének, de
"aki kardot fog, kard által vész".
Visszatérve a testi fenyítés és a szemet szemért, fogat fogért elv mint törvény, nem csak igazságosabb megoldásokat és büntetési tételeket tartalmazhat, hanem az adófizetők pénzéért a lehető legolcsóbb megoldásokat is (nem utolsó szempont egy válságban bizony Bajnai és Gyurcsány Ferenc nem a rabok napi kenyéradagját kell csökkenteni 0,4 kg-ra), hiszen a korbács vagy botütés de súlyosabb esetben sokszor a testi csonkítások is humánusabbak, mint a 7-8 évre kiszabott általában rákot okozó, tulajdonképpeni halált kiszabó büntetések. Nem is csodálkozok azon sem, hogy az ítélkezés nem veszi figyelembe, hogy pl a most bíróságról kisétáló ember érdemei között (a babkonzerv csempészés súlyos vádjával elítélt) van az, hogy visszahozta Törökországból édesanyjának a kisfiát, akire a janicsároknál is rosszabb sors várt volna? Mint ahogyan azt sem veszik figyelembe
majd elítélésemkor, hogy határőrként, kockáztatva a futkosót és mindent, NDK-s állampolgárokat igazítottam útba és engedtem át a zöldhatáron, később annyira megbízhatónak találtak, hogy az én segítségemet kérték ilyen ügyekben, tehát közel álltam, egyfajta beszervezéshez, de természetesen nem mondok neveket. A tisztekről akkoriban az a hír járta, hogy ők pénzért engedik át őket, én egyébként ebben nem hiszek, nálunk a tiszti állomány nemcsak becsületes volt, hanem eléggé humánus is.
Sokuk már akkor felismerte és aggódott, nem főként a saját státusza miatt, hanem azért, hogy mi lesz az emberekkel, de égtek, lángoltak a pártkönyvek is, és Marx és Engels művei is a kazánházba kerültek, természetesen megmentettem a könyveket, valahogy így zajlott a rendszerváltás a BM Határőrségnél.
Az új média - maga a szó eredete Médeia, talán éppen a görög mitológiából eredeztethető és igen erősen kötődik az Argonauták mítoszköréhez. Szerencsésebbek talán látták is az aranygyapjú történetének filmfeldolgozását - a Hallmarkon adta egy időben törvény, - majd elhallgattatja ezt a blogot is. Egy dokumentum filmben magát a szimbólumot is megfejtették, valóban báránybőrrel mossák és szűrik az aranyat, mind a mai napig a Kaukázus egy részén valahol.
Geréb Ágnes végre szabadabb, de Budaházy Györgyöt továbbra sem engedik házi őrizetbe sem. Tudjuk azt, hogy a jó hatalom és ítélkezés előbbre tartja a lehetséges és humánusabb szempontokat, az ellenkezője csak megtorolni akarja a sérelmeit. A társadalmat leginkább nem a bűnözőktől kell félteni, hanem azok a legveszélyesebbek rá, akik törvényeket hoznak, mivel a társadalom szélesebb spektrumában már kriminalizálnak (diktatórikusnál is szigorúbb BTK) és azok akik ennek a torz műnek az alapján feljogosítva érezvén magukat ítélkeznek, meg akik jó pénzért porkolábként, rendőrként gumilövedékkel, börtönnel, végrehajtanak.
Karácsonyi üzenetként mindenkinek, aki fegyvert tart a padláson: Bízzon a mindenhatóban és tartsa szárazon a puskaport. Heródesek jönnek, Heródesek mennek,
törvénykeznek, ítélkeznek...
Az ATV-n már elkezdődött az Irán hisztéria. Egy kettős ügynök szerint, európai nagyvárosok is céljai lehetnek az iráni atomcsapásoknak. Az ügynök elgondolása az, hogy az iszlámnak minden hitetlent ki kell pusztítania. Militáns jellegű vallás, de ez azért elég nagy tévedés és csúsztatás. Maga a szent dzsihád négy fokozatú, a nyelv és a szív dzsihádja megelőzi a kard dzsihádját. A meggyőzés, a térítés, a példamutatás mindenképpen meg fogja előzni az utolsó fokozatot a kard dzsihádját.
Szerintem inkább ez az egész sajnos arra irányul, hogy az amerikai tömegeket most hiszterizálják egy háborúra. Egyelőre csak keresztény mikróközösségekben zajlik a kísérlet. Most ültetik el a hátsó agyukban a szektariánus keresztényeknek az Irántól való félelmeket,érdekes lesz megfigyelni, hogy ez a propaganda, hogyan tud majd européer lenni. Milyen változásokon fog átmenni a direkt hisztéria keltés, és mennyire lesz körmönfontabb, manipulatívabb, az amerikai háborús propagandánál. Addig nem aggódok, amíg ezt a módszert, még csak keresztény szektariánus őrültek sokkolásánál alkalmazzák,akik maguk sem tudják mit beszélnek, hiszen alap nélkül való hőzöngésnek és a lelkek destabilizációjára irányuló durva törekvésnek látszik innen Magyarországról minden.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése