2012. augusztus 3., péntek

Youtube filmajánló - Hírháttér TV: József Attila üldözése a Horthy-rendszerben és ma


A rendszer komoly legitimitási válsággal küszködik, mivel nincs a rendszernek uralkodó ideológiája  és ideája sem. Nem lehet semmiféle emberibb eszménynek és magasabb rendű  politikai hitvallásnak, ideológiának megfeleltetni,  a hajléktalan ellenes törvényeket és üldözéseket, a kizsákmányolást, a munkanélküliek és a rokkantak végső ellehetetlenítését, és a kilakoltatásokat sem. Mindezen ember- lakosság- és szegény ellenes cselekedetek, az uralkodó elit, a felső tízezer beteges és torz ressentimentjéből fakadnak. Itt leginkább példaként már Platón[1] által az ideák létére vonatkozó bizonyító erejű érv álljon, hogy noha tudunk arról, hogy a kör és az érintője egyetlen pontban érintik egymást, ez a valóságban még sincs így, azonban magáról az eszményiről van tudomásunk. Tehát az irányelv adott. Az ideák tehát fogalmazhatnék úgy is olyan "bizonyos irányok", amelyek a mi világunknál egy magasabb rendűbbre utalnak. Természetesen egy olyan kormány - és a leghitványabb rendszerről is szó van -, amelyik nem rendelkezik ezekkel a célokkal, - nincs erre sem emberi, sem intellektuális és főként kulturális értelemben is vett fundamentuma kapacitása és gyökerei, ami egyszóval az emberi nemesség fogalmával definiálható-,  hanem szabad teret enged az embertelenségeknek ideológia és idea hiányában kénytelen üres propagandával és üres példaképekkel a saját sötétségét elfedezni és félrevezetni, hogy a népet-nemzetet a hamis büszkeség érzése vezesse. A kommunizmus ellenes propagandák sem az elmúlt rendszer valós kritikáját képezik, hanem mint sokszor írtam, kizárólag a jelen rendszer súlyos, emberiség ellenes cselekedeteinek leplezésére szolgál. Mikor a menekülő tolvaj, tolvajt kiált. József Attila szobrának eltüntetése ugyanannak a tendenciának köszönhető, amelyik a hajléktalanokra támadt a csepeli hazugság és casus belli után, amelyik most a leszakadó rétegek számára a lecsúszást szándékosan felgyorsítja. Így a Taigetosz része az is, hogy a munkanélkülieknek TB járulékot kell fizetnie, annak ellenére, hogy nincs is  jövedelmük, ha nem fizetik, akkor végrehajtanak és elveszik mindenét függetlenül attól, hogy hány évet dolgozott és fizetett be eddig a TB kasszába. A rokkantak ellen hasonlóképpen hadat visel a kormány. Ők ott tartanak, hogy felvetődött, hogy a havi 23 000 forintos állami járadék által biztosított lassú halál helyett, a parlament előtti önégetést választják tiltakozásul. A rendszer tehát mindent , ami terhes számára és nem bírja a látását sem, azt kíméletlenül a Taigetoszba löki. Teszi ezt az állam az antiszociális és deviáns törvényekkel, rendőri és karhatalmi erők bevetésével, végrehajtó hiénák tömkelegével, kilakoltatásokkal.

Kapcsolódó hírek és cikkforrás:
József Attila politikai üldözése a Horthy-rendszerben és ma Hírháttér Multimédia

"A Magyar Szociális Fórum szerdán életellenes fanatizmusnak minősítette, és elítélte azt a tervet, hogy a rokkantak vonuljanak a parlament elé, és a Kossuth téren kövessenek el kollektív öngyilkosságot."
Akik emlékeznek még Filotás István a kizsákmányoló és embertelen rendszer elleni tiltakozásul történt Szabadság hídon történt heroikus öngyilkosságára, és a hasonló módszerrel tiltakozó önégető, lángoló tibeti szerzetesekre,  azok nem minősítik mindezt életellenes fanatizmusnak. Életellenes és deviáns fanatizmus az, amit a rendszer 22 éve elkövet ellenünk
Megélhetési válság - az öngyilkosság nem lehet megoldás  Magyar Szociális Fórum

A Terebesi úti erdőben élő hajléktalanok sorsát az újpalotai hajléktalan kunyhórombolásokhoz (László Tamás polgármester műve ez is) és elüldözésekhez kísértetiesen hasonló forgatókönyv szerint intézik. Első lépésben indoklásul a kunyhórombolásokhoz a területet a X.kerületi önkormányzat rekreációs területté nyilvánította.  A hírek szerint gazdagék egy lakóparkot szeretnének ott is és teniszpályát és lovardát is talán. A hazánkban terjedő burzsoá fertőnek és a végeláthatatlan hazugság propagandának a magyarság immunrendszere sajnos már nem tud ellenállni.         
Lakópark miatt zavarják el a hajléktalanokat  ATLATSZO.HU

────────────
[1] Platónnal kapcsolatban meg kell jegyeznem, hogy határőrként volt egy álmom, amikor még Platón antropológiáját sem nagyon ismerhettem még felületesen sem. Éjszaka két lovat vezettem cigány kisgyerekként a határsávban, egy fehéret és egy feketét.  A platóni antropológia szerint a lélek képességei az ész, a becsvágy (vagy harag) és az érzéki vágy. Az egyik ló a becsvágy az ideák felé törekszik, a másik ló az ösztön, az érzéki világ felé húzná a kocsit.
(forrás és idézet: Turay Alfréd - Filozófiatörténeti vázlatok 1996. Szeged. SZHF)                                                                     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése