2011. november 16., szerda

Programajánló péntekre - Néma tiltakozás a hajléktalanok bebörtönzése ellen a Kossuth téren

Tiltakozás lesz tehát pénteken a József Attila szoborért is és a hajléktalanok bebörtönzése ellen is demonstrálhatunk, bár tudjuk, ez kevés, ebből nem lesz megoldás, de emberi minimum, hogy ott legyünk pártnézetektől függetlenül.

Hely:
Kossuth tér
Idő és dátum:
2011. november 18. · 20:00 - 20:30

" Most rajtad a sor, hogy megmutasd, senkit nem hagyunk az út szélén, gyere el pénteken, nyilvánítsd ki a szolidaritásod és kérd meg erre az ismerőseidet!
Hétfőn a parlament elfogadott egy törvénytervezetet, ami lehetővé teszi az utcai hajléktalanság börtönnel való büntetését.

Kattints a részletekhez!

...

Mi magyar állampolgárok ennek az országnak a lakosai, adófizetők, választók, nem szeretnénk egy olyan országban élni, ahol lehetőség van valakit azért bebörtönözni, mert szegény, mert nincs lakása.

Ezért arra kérünk, mindenkit jöjjön el pénteken este 8 órától a Kossuth térre hívja el ismerőseit.Este 8 óra után pár perccel pedig némán üljünk le az ülésező parlamenttel szemben és egy hang nélkül fejezzük ki, elég volt a szegények elleni uszításból!
Majd együtt vonuljunk át József Attila szobrához és helyezzünk el mécseseket és virágokat a szegények költője körül, virágozzuk fel őt.

Az eseményre várunk minden politikust, közéleti személyiséget párthovatartozásától függetlenül. Az eseményen beszédek nem lesznek, és kérünk mindenkit ne tartson sajtótájékoztatót, ne másszon rá az eseményre, ne hozzon transzparenst, csak néma jelenlétével tiltakozzon a törvény elfogadása ellen.

Hívjátok meg az ismerőseiteket, öltözzetek melegen, hozzatok újságot amire ülni lehet, ne dőljetek be semmilyen provokációnak, legyetek figyelmesek egymással, és vigyázatok egymásra és a környezetetekre.

A tüntetés szervezői, nem a nyomoripar kiszolgálói, nem anarchisták. Rendes állampolgárok szegények és gazdagok, pestiek és vidékiek. Mi se szeretnénk, ha a hajléktalanoknak az utcán kéne élniük, de ennek alternatíváját nem a börtönbüntetésben, hanem tudatosan fejlesztő szociálpolitikában, használható albérlet támogatási rendszerben és a - jelenleg nagyrészt üresen álló - önkormányzati bérlakáshálózat fejlesztésében és használatában szeretnénk tetten érni pár év múlva." (forrás: facebook)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése