2011. november 25., péntek

Fordulat - Szinbád és Huszárik - Összefoglaló

Miközben életem és párkapcsolatom legsötétebb pontját kerestem hasonlatosan a csillagászokhoz , akiket mostanában a világegyetemben található "sötét anyag" rejtélye, mibenléte és kérdése érdekel a leginkább, nos nem találtam semmit, vagy találtam helyette valami mást, de itt a sötét egy élethelyzet és kisebbség kilátástalansága . Nem jártam még soha Tatabányán és Komáromban sem, max talán átutazóként. Nem árulok el újat, hogy az ottani cigányság élethelyzetébe kaptam bepillantást, de nem élve vissza a vendégjoggal, ezt csak megemlítem, ugyanakkor mivel egy roma integrációs programról tudok, annak vezetőit mindenképpen értesíteni fogom, mert én bízok még 1-2% esélyt adva annak, hogy ez a projekt talán valamit el fog érni az adott helyen, mert ott égetően szükség lenne a segítségre, a mésztelep soron.
Linkajánló:
Nyomul a nyomor (HETEK)
Álmaimban Adidasban járok (HETEK)
Hazatérve Huszárik Zoltán Szinbádja fogadott. Meglehetősen fel voltam háborodva a Don Juan eme típusán és azokon a nőkön, akik a képzeletvilágukba menekülnek vissza ama rideg valóság elöl és ezért fogékonyakká válnak az un. szórakozásra. Szinbád számomra bármennyire is hódító ebben a Huszárik által igen mély szimbólumokkal és festői képekkel és számos misztériummal átitatott és ábrázolt történetben, ő maga is csak a szórakozás, a könnyű hazugságok által, a loptam, csaltam, hazudtam embere, nem férfi, csak kalandor aki felelőtlenül tesz tönkre kapcsolatokat és házasságokat is, ő maga pedig ezért hazudozó és mint hazudozó alapvetően feminim férfi.
Az egy más kérdés, hogy ez pusztán a történet felszíne, a szál ami zajlik a szemünk előtt, és amibe már bele van szőve a szőttes mélységeiben az ember misztériumai és a katarzis, tarot, boldogság, szerelem és halál. Huszárik Zoltánt én csak Andrej Tarkovszkijhoz tudom hasonlítani. Amikor ilyen filmet néz és elemez az ember látó szemmel, akkor tudja és érzi azt, hogy magában a kultúrán belül a művészeteknek van egyfajta rendkívüli erejű soterológiai küldetése még a világvallások és vallási nézeteken és az aranykor filozófiákon kívül.
És még valami, megdöbbentett ma az, hogy vannak állandóbbak a változóknál. Egy régi munkatársamat láttam a Pákozdit csákányozni, ő már 1989-ben is patkányirtó volt. Én körbejártam a poklokat, elhagytak az istennők, majd visszajöttek. De ez az ember számomra csoda. A mai világban valaki lehúz 22 évet, egy munkahelyen, nem csinál karriert, megelégszik azzal, hogy a csatornafedelet billentgeti, nem törtet, hanem egykedvűen egy csákánnyal és kiveszik a szaros ládákat, hogy új patkányirtó ládákat szegeljenek össze. Ecce Homo, aki nem akart több lenni, nem akart munkahelyi karriert, mind a mai napig ugyanúgy létezik.
"A hetvenes évekig az objektumok hetven százalékában élt patkány, azonban a világhírű Bábolna-módszer segítségével a nyolcvanas évek végére sikerült patkánytalanítani Budapestet (0,02 ezrelék)."
Persze most jöhetne a munkahelyi tréfa, amit sokan elsütöttek, hogy egyáltalán nem sikerült a patkánytalanítás és jobb lenne, olyan brigádokat létrehozni, akik nem patkányméregládákkal, racumin koronggal és csákánnyal, hanem géppityúval járnak. géppityú.
És ebben nem kis érdemeim voltak nekem, mint kezdő gépkocsivezetőnek, akkor még szocialista brigádok irtották a patkányokat. Sötét múlt ez, nem a patkány bolhájának az emésztőrendszerében tanyázó baktériumot irtják, hanem a patkányt és ez nekik civilizált megoldás. Persze most mondhatnák, hogy irigyelem ezt a Pákozdit, mert neki megmaradt az állása. Igen, valóban a legjobb munkahely volt valamikor a Bábolna, nagyon sokat jártunk nyáron úszni az OMSZKI tónál napozott a brigád (Csengeri, Tóni és a két Korsós, Frédi kappa és a Szeles, Boldog Jani, Foxi, így pár név eszembe jut, akik mély nyomot hagytak fiatalkori életem eme szakaszán, és arcra egyáltalán nem voltak azok a könyörtelen patkányirtók) a mérget pedig egy gyorslefolyású csatornába öntöttük. Így a patkányok is jól jártak és mi is :-)
Tervezek egy bejegyzést a kártevők otthonunkban : Ember címszó alatt >>>
Linkajánló:
Kártevők otthonunkban
Még egy jó tanács, ha egered van, fogd meg ésszel, ha nem megy, hívj engem, mint szakembert. én nem bántom, igaz több napra el kell szállásolnod, mert nem könnyű befogni, de nem lehetetlen, a bábolnások nem építenek labirintust, mert mészárosok és nincs is idejük arra, hogy a güzüt megkeressék, ezért odabasszák a véralvadásgátló mérget nekik, én viszont humánus vagyok, hívj bátran ha egered van, barátkozz meg vele :-) na és most már tudod miért rúgtak ki.
Ezért

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése