2011. június 25., szombat

"Otthon balhézzatok, befogadott tibeti gecik!" HUNHÍR

Otthon balhézzatok, befogadott tibeti gecik! 2011. június 25. 16:48. Hunhír ...
hunhir.info/?pid=hirek&id=42482
A radikális portál eddigi minden kritikán aluli megnyilvánulása, információs mélypont és szakadék. Azóta a főcímet moderálták, a lényegi sötét mondanivaló azonban megmaradt.
Kína pedig töretlenül halad előre, már Medgyessy Péter is Kína kapcsán komoly és nem zökkenőmentes diplomáciai útelágazódásokhoz ért. Nem volt rest és néma, elismerte, hogy a kis Tajvan , Csang Kaj-sek egykori "birodalma", Kína elidegeníthetetlen részét képezi. Az új kormány pedig újfent bizonyította, hogy a narancs és a mandarin igen közeli rokonok egymással. A nem létező szólásszabadságon és a tiltakozás szabadságán el is merengtem egy ideig, hiszen Karma Dordzse kezéből az Oktogonnál kitépték az éber rendőrök a tibeti lobogót, eltörték a zászlórudat és alaposan megráncigálták és elő is állították (kihallgatták gondolom, mert ellenállt - nagyon is helyesen - az intézkedésnek) az egykori lámát, aki régóta itt él Magyarországon, elsőként a tibetiek közül. A Kínában betiltott Falun Dafa nevű vallási, ezoterikus szervezet tiltakozását is betiltották, pedig ők azok, akik számomra objektív leírását adták, a harmadik szem megnyitásakor fellépő "látomásnak", "a szem víziójának". A következtetés pedig megmarad, utószónak, tiltakozni szabad, de csak az tiltakozhat, akinek az állam megengedi. Tehát semmiféle szabadság nincs, van egy bizonyos mozgástere az internetnek, meg a pofázás szabadságának, kb. a kocsmai szinten, amit a vele egy szinten lévő és azonos funkciójú internet néha már pazarul helyettesít. A birodalmak lélektana előjelek nélkül is egyforma. Az itt meglévő szabadságot exportálnánk Kínába, hiszen amikor Kínát támadják, pl. az Amnesty International, akkor Kína emberi jogi hiányosságaira hívják fel a figyelmet a kapitalista érdek nézőpontja szerinti értékelvek mentén. Isten őrizzen attól, hogy én ebbe a sorba álljak be, ahol LMP-sek, AI-sok várják a megváltó szabadságot. Pontosan a magyar kapitalizmus álságos nézőpontjaira hívtam fel a figyelmet. Kína ebben az esetben lakmusz papír. Egyesek emberi jogokat követelnek egy távoli birodalomtól, miközben sarokba szorított emberek ugranak a mélybe a kilakoltatások során és miközben Magyarországon 11%-a a lakosságnak teljes jövőtlenségre van ítélve. Valóban bölcs és nagyvonalú politika lenne Kína részéről, ha Tibet függetlenségét helyreállítanák, de mindezt nem demokratikus, hanem "teokratikus" buddhista szakrális régióként és országként. Tehát a Tibetből kivonuló Kína szerepe ebben a konstellációban ideális megoldásként a nyugat ideológiai kalandorainak távol tartását is szolgálná (mivel Tibetben az angol megszállás készítette elő a kínait, ezért egy ilyen kivonulás ezzel a veszéllyel is járna). Természetes, hogy a kis nemzeti nacionalista függetlenségi törekvéseket támogatni kell. Nem a birodalmak ellenében politizálva, tehát nem profán politikai célokból, mint ahogyan nyugat és amerika néha bírálja Kínát.
Emlékszem még fiatalabb korszakomból, amikor a márciusban szokványos Tibetet Segítő Társaság tiltakozás után elmentünk az Almássy térre egy alternatív koncertre, ahol folytatódott a Tibetbuli. Közvetlenül a másik asztalnál öltözetükről megállapíthatóan tehetős vagy befolyásosabb tibeti vendégek ültek, ahogy emelkedett az alkohol szint, és csökkent az állítólagos IQ, egyenes arányban nőt a földre kerülő tibeti papírzászlók száma és egyre több lett a zászlókon a lábnyom. A vendégek nem várták meg a buli végét, rémülten távoztak, talán tartottak attól, hogy a buli vége az lesz, hogy feláldozzák őket valami ismeretlen, emberevő Démonnak. Természetesen akkor, volt egy-két ha nem is józan, de megfontolt ember, aki felismerte a helyzetet és a zászlókat összeszedte. A megtaposás elől megmentett tibeti zászlók közül, a mai napig itt van egy a hátam mögött, szobám díszeként. Természetesen, ha kínai zászlók kerültek volna a földre, akkor is így reagáltam volna. Nos a magyar diplomácia, most rendőri erőkkel tapostatta meg a tibeti zászlókat, előtte pedig 2006-ban a magyar zászlót taposta. Túl sok a (potenciális) rendőr az országunkban. Túl sok a spicli az országunkban. Túl sok a kurva az országunkban. Mert ez: egy igen igen kemény, kemény világ.

Linkajánló:
Tibetet Segítő Társaság /Tibet-press/
Falun Dafa - A harmadik szem megnyitásáról

Videóajánló:
A Fálun öt gyakorlata közül az első:


Könyvajánló:
Helmut Uhlig: Tibet - Egy rejtélyes ország kitárja kapuit (Dunakönyv, 1995)
A vaterán épp megvásárolható (ritkán lehet hozzájutni!)

4 megjegyzés:

  1. Kedves Tartarossz!

    éppen egy tibeti cikket készültem írni, amikor arra lettem figyelmes, hogy nem tudok új bejegyzést írni.. aztán észrevettem, hogy javítani sem tudom már a kész bejegyzéseket..

    azt már megszoktam, hogy a statisztikámat leállították egy hónap után.. és ezért az első hónap cikkei láthatók mint a legkedveltebb cikkek, és nem igazán látom, hogy melyik tetszik az embereknek..

    de most elérkeztem oda, hogy nem tudok több cikket írni mert egyszerűen nem tölt be, az új bejegyzés.. csak pörög, csak pörög.. aztán semmi..

    csökkentett vagy htlm módban beenged ugyan, de én inkább szétcincálnám a bloggert.. esetleg nincs valami ötleted, hogyan lehetne velük kommunikálni?

    először persze szépen segítséget kérnék.. hiszen ezt elhárítani 5 perc nekik.. de ha nem menne akkor csúnyán rájuk szállnánk..

    ha lenne valami ötleted azt megköszönném..

    üdv.
    D.T.

    VálaszTörlés
  2. Üdv. Tibor !
    Nem tudom mi lehet a probléma, nálam is előfordult sajnos, hogy nem tudtam szerkeszteni, aztán kiléptem és vissza vagy töröltem az ideiglenes fileok-t a böngészőből, az is előfordulhat, hogy egyszerűen csak másik emaillal léptetett be automatikusan a rendszer, ami alatt nem fut a blog.

    A Tibet cikkhez ajánlok egy könyvet (magamnak is, mert rég olvastam) Helmut Uhlig: Tibet (Dunakönyv, 1995)
    üdvözlettel
    Tartarossz

    VálaszTörlés
  3. Ha gondolod, lehozom az írást itt, csak küldd át, ha nem oldódik meg a hozzáférésed a saját blogodhoz.
    furioso@mailbox.hu

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, megoldódott..

    de azért itt a link!

    http://echelonleleplezo.blogspot.com/2011/07/magyar-ostobasag-tibeti-szerencse.html

    de ez igazából csak bevezető..

    még1x köszi,
    Üdv.:
    D.T.

    VálaszTörlés