2013. szeptember 2., hétfő

Tartarossz hírek és tüntetési programajánló (frissítve !)

Éhségszrtájk kezdődik ma reggel Orbán Viktor házánál (XII.kerület, Cinege út 5.), amit Póka László a Nem adom a házamat mozgalom vezetője szervez.
A tüntetés facebook oldala:
Nézd meg Viktor, hogyan éhezik a magyar nép! facebook
Éhségsztrájk lesz Orbán Viktor háza előtt HÍR24

A szíriai békéért és az amerikai katonai beavatkozás ellen tüntettek 2013, augusztus 31-én szombaton Budapesten. Az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének és a Külügyminisztériumnak is tiltakozó petíciót adtak át.
No war with Syria rally Budapest YouTube user: sodika82
No war with Syria rally Budapest (2013.08.31.) YouTube user: 66masodperc
Simó Endre beszéde a szíriai békéért Magyar Szociális Fórum

El a kezekkel Szíriától ! A Munkáspárt szerdán, szeptember 4-én 16:00-kor  a Külügyminisztérium előtt tiltakozik az Amerikai Egyesült Államok háborús beavatkozása ellen Szíriában, és felszólítja a magyar kormányt, hogy ne támogassa a háborút.

 El a kezekkel a Szíriától ! Magyar Kommunista Munkáspárt

A Város Mindenkié csoport szerdán,  szeptember 4-én 11:00-kor a Rákosmente Önkormányzata és Polgármesteri Hivatal (17.ker. Pesti út 165.) előtt tüntet a szegények és a hajléktalanok jogaiért. Rákosmente Önkormányzata az amelyik elsőként vezeti be azt az (antiszociális-fideszes) Alkotmányból eredő, hajléktalanokat, nincsteleneket és szegényeket súlyosan és hátrányosan érintő pogromszerű intézkedést, hogy közterületen ingóságait ezentúl senki nem tárolhatja, nem lakhat életvitelszerűen, nem építhet menedéket, kunyhót, a szelektív hulladékgyűjtőből sem kukázhat és lomtalanításkor pedig senki nem nyúlhat még a lomokhoz sem, csak büntetés terhe mellett. A tüntetéssel kapcsoaltban az  Orbán háza előtt éhségsztrájkoló otthonvédők is szolidaritásukat fejezték ki, a Hallgatói Hálózat pedig az eseményen az aktív részvétel mellett döntött.
Lakhatást, ne zaklatást ! Tüntetés a hajléktalan emberek üldözése ellen A Város Mindenkié
Lakhatást, ne zaklatást ! facebook

Az Anarchisták Közössége a kormány és a főváros hajléktalanellenes politikája,  a hajléktalanok közterületekről való törvényi kitiltása és üldözése ellen tiltakozik szeptember 6-án 15:00-kor úgy, hogy napokra elfoglalják "életvitelszerűen" a közterületet a Blaha Lujza téren.
Az AK tiltakozó plakátja
Itt a Nagy csövestérkép [O]rigo
A rendszer a hibás, nem a kárvallottjai ! Anarchisták Közössége BLoG
A tiltakozás facebook oldala facebook

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése