2013. szeptember 24., kedd

Tartarossz hírek (38-39.hét) - Otthonvédelem: megakadályozott kilakoltatások

fotó forrása: Red-Help munkásvédelmi portál

Póka László otthonvédőt (a Nem adom a házam mozgalom vezetőjét), aki az otthonvédelem egyik ismert és fő élharcosa,  a Nemzeti Nyomozó Iroda szeptember 16-án állította elő, és helyezte őrizetbe a szeptember 17-re beígért "bankzúzás" miatt. A nyomozók 1 db papírcsákányt, valamint minden háztartásban megtalálható barkács szerszámokat, és a számítógépét is lefoglalták.
Elvitték a rendőrök Póka Lászlót RED*HELP
A HÉTFEJŰ SÁRKÁNY - Mozdulj Magyarország Összefogás RED*HELP
Papírcsákány és papírkalapács Szabad Riport
Póka László gyanúsítotti vallomása egyben feljelentést is tartalmazott facebook
Póka László előzetesben, de Waczek banküveget zúzott Hh Alsóörsi Hírhatár
Póka felesége aggódik YouTube user:neoworldmedia
Póka László sajtótájékoztatója szabadulása után az Orbán-ház előtt YouTube user:neoworldmedia

Szeptember 18-án, szerdán a XI.kerületi Lecke utcában egy 93 éves nénit akartak az utcára tenni. A kilakoltatási kísérlet az otthonvédők sikerével zárult. Az ellenállás gerincét itt is a Balogh Béla vezette Koppány csoport adta. Az ajtóra rácsot és ismeretlen szerkezetet szerelt, a zárakba pedig betonkeveréket öntött. A ház előtt tartott demonstráción megjelent Simó Endre is a Magyar Szociális Fórum vezetője.  Z.Kárpát Dániel országgyűlési képviselő és Bába Szilvia egy kerületi önkormányzati képviselő is a Jobbik Magyarországért mozgalomtól és a hírek szerint egy Munkáspárt tag is megpróbált a kilakoltatás ellen közbenjárni a hatóságoknál és a kilakoltatást kérőnél. A kilakoltatási-ügy végül sikeres kompromisszummal zárult. Panka néni maradhat a lakásban, ahol több mint 50 éve él.
Emberi sorsokkal kereskednek  YouTube user:nemzeti1tv
Megmentették a kilakoltatástól Panka nénit YouTube user:neoworldmedia
Civil összefogással meghiúsították egy 92 éves asszony kilakoltatását Magyar Szociális Fórum
Nagyítás: Halott fia hitele miatt lakoltatnák ki a 93 éves nénit hvg fotógaléria

Tegnap, szeptember 23-án reggel a Koppány csoport és a Nem adom a házam mozgalom az utolsó pillanatban tudott mozgósítani a facebookon. A kilakoltatást, a XIII.kerület (Újlipótváros) Kádár utca 8.szám (Radnóti Miklós költő szülőháza egyébként) alatt sikerült megakadályozni. A rendőrség fellépése itt is a megszokottól eltérően együttműködőnek bizonyult. Ezen a helyszínen is szintén egy 91 éves idős nénit lakoltattak volna ki, de sikerült kompromisszumot kiharcolniuk az otthonvédőknek, akiknek egy része a kilakoltatás megakadályozása után az Orbán-házhoz vonult (Cinege út), majd 12:00 órakor gyülekezett a Blaha Lujza téren és a körúton vonulva a Nyugati térig  a tüntetők minden bankot meglátogattak.
Újabb kilakoltatás megakadályozása - Ismét egy 90 éven felüli idős YouTube user:66masodperc
XIII.ker. Kádár utca 8.sz. (a kilakoltatás képei)  Utcai Fotográfus
Újabb kilakoltatás hiúsult meg Magyar Nemzet online
Tüntetés Budapesten a devizahitelesekért 2013.09.23.13. YouTube user:erno21
Tüntetés Budapesten a devizahitelesekért 2013.09.23.8. YouTube user:erno21
Tüntetés Budapesten a devizahitelesekért 2013.09.23.3. YouTube user:erno21

Kapcsolódó oldalak, tüntetés hírek:
A kunyhólakó hajléktalanokat a kormány régóta üldözi, számos ember végső menedékére támadtak már rá több alkalommal is a Fidesz által vezényelt hatóságok. A Város Mindenkié csoport blogoldala képekben is bemutatja a kunyhólakó hajléktalanok életkörülményeit, olyanokét akik évek és évtizedek óta bevált és kialakított lakhatási lehetőségüket, utolsó védett terüket semmi pénzért sem cserélnék vagy adnák föl egy hajléktalanszálló priccsére.
Ez a mi otthonunk! Kunyhólakók a Tétényi-fennsíkon AVM BLoG
Ez a mi otthonunk! Kunyhólakók Kőbányán AVM BLoG
Ez a mi otthonunk! Andrea üzenete AVM BLoG

Egy politikai megrendelésre készült tényfeltáró riport, aminek premisszái azt a Fidesz-KDNP által választásokig építgetett konteót rágják a szájunkba végkonklúzióként, hogy a Koppány csoport, a Nem adom a házam mozgalom és a HaHa ugyanazon anarchista módszertan mentén tulajdonképpen egy követ fúj, liberális, és nem civil. Ez a video azoknak készült akikben meg kell erősíteni azt a megrendülni látszó hitet, hogy a Fidesz képviseli az ellenzékét az IMF-nek, az EU-nak is. Miközben Bayer Zsolt és Bogár László az ECHO TV és nemzeti-antiglobalista színjátszó köre az amerikai világpolitikát (üzemanyag árak), és a bankvilágot bírálja, aközben Martonyi János külügyminiszter szervilisen kész követni, egyetérteni az Egyesült Államok minden külpolitikai rezdülésével és lépésével, szemben számos más európai állammal, többek között Lengyelországgal.

Tüntetés lesz holnap, Szíriáért 2013 szeptember 25-én az Orosz Nagykövetség, a Francia Nagykövetség és az Egyesült Államok Nagykövetsége előtt. Gyülekező az Orosz Nagykövetség épülete előtt reggel 8-kor.
Tüntetés Szíriáért az USA háborús politikája ellen facebook csoport

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése