2013. május 28., kedd

Petíció-melléklet átadása a Sándor-palotánál


Köztársasági Elnök Úr !

Azzal az állampolgári kéréssel fordulok Áder János úrhoz,
1§ hogy a munkanélkülieket régóta sújtó törvényi TB szabályozást helyezze hatályon kívül,
2§ szólítsa föl a kormányt egy új törvény megalkotására, amelynek alapelve legyen az, hogy minden munkanélküli (nem regisztrált is) anyagi és szociális helyzetétől függetlenül, aki már nem részesül a Munkanélküli Központból folyósított semmilyen járadékban, hogy a TB esedékes havi összege alól teljes mentességet kapjon, 2§ b) vagy a TB járadék maximális összegét "jelképes" 1 000 forintban határozzák meg visszamenőlegesen is.
3§ a munkanélküliekkel szemben foganatosított végrehajtásokat azonnali hatállyal állítsák le
4§ a végrehajtás alá került munkanélküliek helyzetét a törvény előtti status quo szerint rendezzék
5§ a kilakoltatási moratóriumot határozatlan időre hosszabbítsák meg
6§ a börtönön belüli fogvatartottak közötti erőszak megakadályozásáért és a börtönön belüli civilizáltabb fogvatartási körülmények kialakításáért tegyen meg minden szükséges lépést az elfogadható reszocializációért !
7§ helyezze hatályon kívül a hajléktalanokat sújtó alkotmányos kriminalizációt
8§ engedélyezze a késő tavaszi és nyári és kora őszi időszakban a közterület életvitelszerű és szabályozott használatát az arra kijelölt városi zöldterületeken (sátor, menedék építés)
9§ gondoskodjanak a hajléktalanok téli időszak alatti ellátásáról
10§ a kormány 48 órán belül nyilvánosan a sajtón keresztül kérjen bocsánatot a hajléktalanoktól, és a munkanélküliektől, az őket igazságtalanul és méltatlanul sújtó eddigi elégtelen és diszkrimináló törvényi szabályozás miatt és deklarálja a továbbiakban a szociális jószándékát


SoDI 66másodperces videófelvétele az eseményről 

2013.05.28-án 13:30 kor vegye át az eletronikus petíció mellékletét, amely által deklarálom és demonstrálom, hogy minden NAV által munkanélkülieknek kiküldött TB csekk, összetépetik és az ön kezébe fog visszatérni.

Az előzményekben a meg nem engedett hangnemért bocsánatát kérem, jogos felháborodásomat pedig enyhítő körülményként értékelje, ha erre lehetősége adódik.

köszönettel
Kiss Roland magyar állampolgár
utóiratként ezen ultimátum egyetlen szankciója az lesz, ha ezen követelések nem teljesülnek, hogy menedékjogot kérek egy egyelőre meg nem nevezett államtól, és állampolgárságomról már most jelképesen és ideiglenesen lemondok.

fotó: SoDI
Kapcsolódó oldalak:
Munkanélküli TB: Tartarossz átadta a petíciót Áderéknek YouTube user:vagatlan 

1 megjegyzés:

  1. Pocsék sz. állapotban voltam, látható a fejemen, nem aludtam egy percet sem, azért ennél jóval jobban szoktam kinézni. Valaki megjegyezte, hogy a csekket kár volt eltépnem, hanem meg kellett volna kérnem az általam is igen tisztelt dr Áder Jánost, hogy fizesse be ő. Miért? Mert a TB-t adó jogcímén munkanélküliektől szedik be és az ő bőrük nyúzásával akarják megmenteni ez EÜ-t. Jogi § nonszensz, hogy adót szedek olyan emberektől, mint állam, akik nem rendelkeznek jövedelemmel, ez is csak ebben az országban történhet meg. Egykoron nagy és szent az alkotmányba vésték a bölcsek azt a kitételt, hogy Magyarország: szociális piacgazdaság. 2013-ban lemondtam jelképesen magyar állampolgárságomról is, KEH ezt nem fogadta el, hanem a bocsánatkérés és az antiszociális törvény kiiktatása helyett, több oldalas pdf tájékoztatót kaptam, hogy hgoyan tudok lemondani állampolgárásgomról. Magyar vagyok, de nem tekintem magam ennek az államnak az állampolgárának. Korábban kértem horvát állampolgárságot, örményt még nem, talán itt az ideje annak is.

    VálaszTörlés