2015. augusztus 16., vasárnap

Börtönreceptek - A smack leves (gasztro-kalandok)



Smack leves, a Börtönellenes Társaság (BET) alapítójának ajánlásával

A smack leves az egyik legkönnyebben elkészíthető és kvázi „tömegelő” börtönös ételünk, én leginkább estefelé készítem el, majdhogynem napi táplálékommá lett itthon is; az előzetesen letartóztatottak körében különösen kedvelt, de mondják az albérletben sínylődő egyetemisták egyik fő étel-kuriózumának is. Mindenesetre a kor későbbi régészeti és tudományos antropológiai kutatásainak is szentelem eme posztot. Olyan ez, mint koalának az eukaliptusz-fa friss hajtásai vagy mint pandának a bambuszlevél. Odabent általában - ha különösebb[1.] akadálya nem volt - a smack levest szintén inkább vacsora idő után készítettük, - nevezzük el valahogy a fantázia-nevén: a Venyige utcai BV-s smack-leves „receptje” (és hangulata szerint).
Amíg a vizet a tésztához forrásig felmelegítjük, - én egy teás kannában melegítek kb. 4 decilitert - addig a hozzávalók elkészítéséhez foghatunk. A nulladik lépésben: aki legalább eljutott arra a tudati szintre, hogy nem eszik húst, mint a barbárok, az úgy tesz ahogyan én; kiveszi és kidobja az ízesítőt tartalmazó tasakot, mivel az marhaalkatrészeket és nyomokban kagylót is tartalmazhat, az élővilág pedig szent és sérthetetlen. Az első lépés az, hogy össze kell morzsolni a tésztát és egy ennek megfelelő, nagyobb, levesnek való mélyebb edénybe vagy tálba bele kell tördeljük. Aztán egy ízlés szerinti mennyiségű vegetát és némi sót is elkeverünk a tésztában (helyi sajátosság, de a börtönboltban csak aro ételízesítő vásárolható), majd erős (zöld)paprikát karikára vágunk és két gerezd fokhagymát is, és egy vagy két kisebb fej lila- vagy ízlés szerint vöröshagymát is megpucolunk és felaprózunk. Ezt is elkeverjük a tésztában. Majd a hűtőből „egy tömlős" zsíros-ömlesztett sajtot is kibontunk, én a börtönben megszokott Kőrösi helyett, ha szabadlábon vagyunk az Aldiban is kapható tejszínes Milfina márkát javaslom mindenképpen, mivel könnyebben oldódik és a levesnek is pont megfelelő ízt ad. Az ömlesztett sajttal való leöntés után, csípős vagy natur ketchupot és piros aranyat is be kell vetni módjával, ez a tejszínes sajttal elkeveredve megfelelő színt és pikánsabb ízt is ad a levesünkhöz. Miután a víz felforrt, színültig töltjük, lehetőleg a sajtra öntve főként, hogy oldódjon és a felkeverés-elkeverés után kb. 3-5 percig lefedve állni hagyjuk a leves konglomerátumot, majd elfogyasztjuk. Egészségünkre ! Ha nagyon éhesek volnánk, vagy szeretnénk önvédelmi okokból is gyorsan felhízni, akkor javallott egy-két vagy akár több szeletelt kenyérre is rárakni a tésztás levesünkből, csak ne vigyük túlzásba, mivel elveheti az étvágyunkat a sok szeletelt kenyér.

Hozzávalók:
1 Smack leves
1 tömlős ömlesztett sajt
2 gerezd fokhagyma
2 kisebb fej lila- vagy vöröshagyma
1 erőspaprika
1 só, vegeta
1 pirosarany (csípős)
1 ketchup

1 megjegyzés:

  1. :D Feleslegesen vered itt a nyáladat te 8 éven át tulajdonképpen a semminek kárörvendő ezt nagy semmit folyamatosan ideloopoló súlyosan valóságtagadó elmebeteg becsületsértő nyomorék-gennyedék-söpredék kiberbűnöző. A net nem miattam szar hely, hanem a magadfajták miatt lett azzá, Damu Rolandot is - aki már nem él folyamatosan gyalázkodja a beteg fajtád.

    Azért vered a nyáladat,feleslegesen, mert kiedzve jöttem ki mind 2009-ben a 3 hónap (Gyorskocsi utcában ebből 2 hónapot) és mind 2014-2015-ben a 11 hónap vizsgálati fogságból.

    Rendkívüli büszkeséggel tölt el ez a tény, sajnálom hogy ennyit nem tudsz feldolgozni lelkileg, és évek óta enneka szargalacsinnak a rágalmazó okádékát hányod ide, nyilván szefós lehetsz, de nem nekem, neked nincs semmi keresnivalód az emberi társadalomban lúzer!

    VálaszTörlés