2015. november 19., csütörtök

Gondolatnapló - A drónok napja


drMáriás festménye az Áderi Jánosokról evangéliumi klónok sorozat


szavazatom hamvas urna
olvasmányom Hamvas újra
/Batári Gábor A költő és korom című verséből/


Ukrajnában nagyszabású NATO hadgyakorlat készül. A mickey egerek tehát ismét szervezkednek. Az átlag pingvinfing egy magyar tudós számítási képlete alapján 60 kilopascal nyomásnak felel meg. A pingvingfing szinte mindent elsöprő hátszelének háttérokai természetesen az evolúciós okok; mi más. Kérdés, ez a gondolkodási séma redukciónizmusnak tekinthető-e vagy sem. A redukciónizmus célja lezárni a tovább gondolkodást, a redukcióval lezárt gondolat birtok-területeken túlra belépni szigorúan tilos kihágás és egyáltalán nem ajánlott, kizárólag vízummal és erre feljogosító útiokmánnyokkal lehetséges: értsd pszichiátriai zárójelentések, köznyelven a diliflepni. A pingvinkutatás egyik úttörője a bájos amerikai Jessica Meir asztronauta nő. A kutatócsoport blogoldalán megismerkedhetünk egy átlag anktartiszi kutatóállomás életével is. Tengerbiológusok tűnnek fel, és el és hősök a jégtáblák és az örök fagy birodalmában - retro proletár kocsmából hazavánszorgó és falanszteri jégtáblákon hanyattfekve utazó hallucinatiok között tévelygő viking és magyar futtball alkoholistákat post-ortodox szakállal és a vodkás üveg attributúmával utazókat, ne ezen az oldalon keressünk. A stalkerség lényege a hermészi attitüd, a pszichokomposz, a lélekvezető talán Kerényi Károly mitológiai kutatásai szerint tehát nem kompót, hanem komp és nem is a befőttre és a lekvárokra gondolok.

" ...olvasmányom Hamvas újra"

Fellapozom Hamvast, tántoríthatatlanul ugyanazt mondja mindig, megpróbálom fordítva is olvasni, visszafelé és fejjel lefelé, hátha titkos kódra bukkanok, de még mindig ugyanabban a mondatban vagyunk, olyan érzés fog el, mintha mindig úton lennék, mintha soha nem lehetne kikerülni ebből. A valóság ilyenkor ősszel válik valószerűtlenné, a távoli vörös fenyő az egyetlen nem örökzöld az örökzöldek között. A varjak táncát figyelem ahogy a légben vitorláznak, ez lehet a boldogság. A játék. Az ember boldogsága a játékra kondicionált tudatállapot. Aki nem játszik és nem tréfál az minden bizonnyal hülye. A hülye azért komikus, mert mindent komolyan vesz. "Igrajet sakmati". A sakk és az alkotmány nem játék. A politikai propaganda része, hogy az állampolgárok egy részével el kell hitetni -a kritikus tömeggel -, hogy az alkotmány a lehető legvéresebben legkomolyabban komoly deklarátum, jogi szerződés, meg minden (a demokrácia és a világmindenség archimédészi pontja és a világegyetem fundamentuma).
Csak nyakkendőben illik mellette mutatkozni, tiszta öltözékben és egyenes gerinccel, különben nincs hallucinatív hatása. Nem kell a puder-mana. Amikor új alkotmány születik, az éppen aktuális köztársaság köztársasági elnöke a közeli Magyar Országos Levéltárba siet, hogy a hóna alá csapott díszburkolt példányt ünnepélyes hacacáré és ceremónia közepette a vakuk villanó, nevető fényében átadja, a díszpéldány itt természetesen külön eljárásban részesül, olyan kvázi inkubátorba helyezik, hogy az Iszlám Állam, a könyvskórpiók és a mindenki által rettegett ördögi egerek (szeretik a friss papírlapokat) se tudjanak már hozzáférni, ugyanígy óvják a párától, a hidegtől a kültelki ragadozóktól és mindentől és leginkább a dr Dániel Pétertől, a vörös festékes izraeli szörnyetegtől. Dr. Dániel Péter az a különös személy, akivel szemben a joghatóság, Dr Polt Péter legfőbb ügyész távoltartást rendelt el, ez a távoltartás minden hivatalos és őrzött vagy kiemelt fontosságú helyen lévő bekeretezett állami alapító levélre és ünnepi közleményre, dokumentumra vonatkozik. Kerekesszékes rendőrök tartóztattak le egy rágógumi tolvajt Californiában. Demokrácia. Az ember nem tudja mi jöhet még vagy jöhet-e valami jó, talán Angliából. Brian élete, a Csengetett My Lord, Benny Hill, a Waczak szálló, a Gyalog-galopp.


"Immár kész a levéltár"

Van ebben valami a búcsúból, amikor nagyjából azt is összegezhetem, „kész a levéltár", hogy egy szegény, de valójában egy gazdag korban élhettem, még akkor is ha a boldogság bizonyos kispolgári kritériumainak nem is felelt meg ez az életforma, vagy pont a szabadságeszmék korlátozták az emberiség egy részét és árnyékolták le a tudatát, és engem is korlátoztak ezáltal, mert felismerés nélkül maradt a másik iránti sorsfelelősség és a társadalmi szolidaritás, ami ebben a momentumban a lényegét veszítette. Maroknyi politikai csoportokra és spártai képződményekre még megmaradt ez a jellemző, de az is olvad, mint a hó.
Ez az a korszak, amikor a tanítvány már nem vívódik azon, hogy a mester ott szenved a keresztfán, az ő egzisztenciális világának köldökzsinórja nem is köti oda. nem az ő dolga, nem avatkozik a világba, a létező tény számára nem létező tény. A mesterséges ember jelleme ez, akit beültetnek már embrió korában is és tudatában van, hogy a természetes út az érzelmek és emócionális világ asztrális hajszálgyökerei az egész valóságot soha nem fogják már behálózni, főként az ő tudatából kiindulva, így egyetlen egy természetből származó élőlénnyel sem fog érezni létazonosságot, csak kizárólag önmagával, ez pedig a világ és mások sorsa iránti maximális közöny és a könyörtelenség tüneteiben fog megmutatkozni. Ez a jövő emberisége, ami valójában az új Bábel tornyának a fő jellege, formája. Ez valójában nem egoizmus, hanem a lét lefokozott állapota, ahol a létezők közötti szerves és élő kapcsolatok formája már csak utánzat és hamisítvány.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése