2014. április 17., csütörtök

Hírajánló (13-16. Hét) - A magyar nép elveszítette a 2014-es választásokat is

A propaganda-gépezet és a valóság- és köztudattorzító demagógia végeredménye: maradnak a nép nyakán a komprádor burzsoák


Folytatódik a munkanélküliek és a szegények elleni Fidesz-terror

Kilakoltatásra ítélt családok jajkiáltása - Magyar Szociális Fórum Szabad Riport
A kapitalizmus áldozatainak emléknapján országszerte megemlékezett a Munkáspárt YouTube
Hajléktalanság - Beszélgetés Para-Kovács Imrével YouTube user:AVM
Több mint 200 ezer rejtőzködő munkanélküli van hazánkban BAL*RAD
Szegény ember, dögölj meg! Magyar Munkáspárt *
Balogh Béla: 1,1 millió devizahiteles, 100-150 tüntető! (villámriport videón is) HírAréna

Választás - A magyar nép elveszítette a 2014-es választásokat is

A képviseleti demokráciában a képviselő valódi – természetesen minden lehetséges módon elkent – feladata nem az őt megszavazók képviseletében áll, tehát puszta ámítás az, hogy ő a reá szavazók nevében és érdekében hozna törvényt. Szavazások és képviselőállítások tulajdonképpen azért vannak, mert a materiális hatalom valódi - háttérben lévő - birtokosa ezzel az eljárással választatja ki a valójában általa uralt tömeg számára szimpatikus figurákat, akiknek azután nem a szavazók érdekében történő tényleges hatalmi érdekérvényesítés lesz a feladata, hanem az, hogy a háttérhatalmi diktátumokat, amelyeket a hatalom valódi, láthatatlan és alig változó birtokosai szabnak meg, választóik torkán lenyomják, amit tőlük, mint a többségnek legszimpatikusabbtól, többnyire morogva és zúgolódva ugyan, de elfogadnak. (...)
...a jelenkori „demokratikus” viszonyok közepette a populizmus a „nép”, pontosabban a tömeg véleményének és akaratának erőltetett figyelembe vételét, az ahhoz való igazodást és az általi meghatározódást jelenti, a „nép” választási szavazatban megnyilvánuló kegyeinek elnyerése végett. Ám a „nép” nézeteinek döntő többségét a közoktatás és a media alakítják ki. A szó szerint "döntő" többségnél a mainstream (’fősodratú’) véleményformáló szuggesztiók, amelyeket a media fő vonulatait birtokló tulajdonosi érdekkör határoz meg saját érdekeinek megfelelően.


Baranyi Tibor Imre: A populizmusról - Magyar Hüperión II. szám 

idézet forrása: Magyar Hüperión facebook oldala

Fojtogattak egy Fidesz-aktivistát Csepelen [o]rigo
Kövér László: életem nagyobb része a komcsik alatt telt el BAL*RAD
BPTV - Közélet - Simó Endre civilekkel beszélget a civilségről és a választásokról YouTube
A Magyar Gazdaság Párt képviselőjelöltje, dr. Fórizs Eszter nyilatkozik YouTube user:vagatlan
 
Külföld:
Halálos incidens Kelet-Ukrajnában eurnews
A kramatorszki tankelfogás hiteles története (video)
Orosz zászlós páncélosok vonultak be Szlovjanszkba eurnews
A Donyecki Népköztársaság kormányának nyilatkozata BAL*RAD
Betiltani az ukrán kommunista pártot BAL*RAD
Eljárás indul Gorbacsov ellen a Szovjetunió felbomlása miatt ?  hirado.hu
Bankrobbantás - Görögországban sem szeretik a bankokat Szabad Riport
Csatatérré változott Róma központja eurnews


Kitekintő:
Nyomd az egérrel és pattogtasd :)
A tejiparon hatalmas az állami támogatás - mondta Bonifert Anna (video) HírAréna
Secessio plebis-A nép kivonulása WikipédiA

2014. április 11., péntek

Vers mindenkinek - Sértő Kálmán: A HALOTT JÓZSEF ATTILÁHOZ

Sértő Kálmán (1910-1941)

Sorsodnak vége, vége, vége,
Ölel a Föld, a tiszta béke,
A gyorsvonat elé ugrottál,
Bolond és egyben okos voltál...

Itt hagytad a szemét világot,
Ki mindig vert és sose áldott,
Nagyobb voltál, mint száz miniszter,
Ma már elhiszik, elhiszik, el...

Kopottan jártál és éheztél,
Belül már korán elvéreztél,
Írtad a verset, a virágot,
Zsugori sorsod gyilka bántott...

Ember voltál, most csillag lettél,
Nagyon sajnálom, hogy elmentél,
Kimúltál, az égre felhulltál,
Csak emlék már, hogy köztünk voltál.

Korán kellett itt Néked győzni,
Maradozókat megelőzni,
Kincses verseket olcsón adni,
És bús önszántadból meghalni...

Rohant a vonat, zakatolva,
Te elé ugrottál, bomolva,
Cikkeztek Rólad, eltemettek,
Emlékeden mások kerestek...

Csak emlék már, hogy köztünk voltál,
Aki az égre felhullottál,
Ember voltál, most csillag lettél,
Nagyon sajnálom, hogy elmentél...

Aranykenyér. 1939

2014. április 10., csütörtök

L o w l i f e - Given To Dreaming ♫



Lowlife - Diminuendo (LP/ 1987)

01. A Sullen Sky                                06. Tongue Tied And Twisted
02. Big Uncle Ugliness                      07. Licking Ones Wounds
03. Ragged Rise To Tumbledown     08. Wonders Will Never Cease
04. From Side To Side                       09. Given To Dreaming
05. Off Pale Yellow                     

2014. április 9., szerda

A hét csekkje - A NAV-nak 5 forint TB-járulékot munkanélküliként befizettem


5 forint
A III. Orbán-kormány időszakára önként vállaltam, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének (röviden NER) elvei szerint megpróbálom a kb. 400-500 ezer forintos és a szociálisan érzékeny Fidesz-ciklus végére közel 1 milló forinttá növekvő TB-járulék tartozásomat erőmön felül, havi 5 forinttal azaz évi 60 forintos összeg befizetésével legalább mérsékelni. A csekken is látható fizetési hajlandóságom ellenére a NAV már többször is végrehajtással fenyegetett meg és próbált ezáltal is megfélemlíteni mindenféle fiktív összegekkel, kamatokkal meg ostoba és együgyű barmoknak való §-okra hivatkozva, egy olyan SCI-FI  időszakra hivatkoztak amikor még nem is létezett NAV, hanem APEH-nek nevezték, tehát egy reverzibilis időzóna [1.] szerint visszamenőlegesen is számláznak, ez azért is nevetséges és mulatságos, mert teljesen tisztában vannak a hivatalban azzal, hogy én bizony munkanélküli vagyok és a legviccesebb az egészben az, hogy más muknanélküleket is végrehajtással fenyegetnek. A munkanélküliek bizonyára értik a tréfát. Nyilván ha engem valóban végrehajtással fenyeget egy állam, tudván azt, hogy nincs is jövedelmem és adót követel rajtam, aminek a logikus előfeltétele pontos definíció szerint is a jövedelem bizonyítható megléte, akkor az állam ezzel kígyófészekbe nyúl, én pedig az életveszélyes fenyegetés intézményét és az állammal szembeni önvédelem és ultimátum és a hadba lépés jogát is fenntartom állampolgári jogon magamnak a velem ellenséges állammal szemben. Mivel most ezzel a csekkel ország és világ előtt is bebizonyítottam és kinyilvánítottam fizetési hajlandóságomat, végtelen kompromisszum-készségemet és vállaltam továbbá azt is, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének elvei szerint havi rendszerességgel, minden hó 7-ig feladok 5 forintot és ez évi 60 forintos összeg. Kiszámoltam, hogy szimplán kamatok nélkül 3035 január hó 1-ig, az eddigi tartozásomat 5 forintonként le is tudnám törleszteni, amennyiben ezt nem hajlandó az adóhivatal elfogadni, és tovább kekeckedik mindeféle szar hivatalos papírokkal, abban az esetben a kiküldött NAV végrehajtóból lámpaernyőt fogok készíteni,  végrehajtó bőréből készített lámpaernyőt pedig árverésre fogom bocsájtani az Ecseri piacon, árából pedig - ugye milyen vicces- letörlesztem majd az egyébként is fiktív adósságomat.

───────────
[1] A reverzibilis időzóna kifejezés Garaczi László egy írásában bukkan fel. Özvegy Zsadányiné az aki matrónaként jön a világra és újszülöttként távozik, de egy E.T. lézerkéssel a túlvilágra küldi.

Red Rain Coat - Small Town ♫



Red Rain Coat - In Between The Fronts (SP/ 1987)

2014. április 8., kedd

Választás 2014 - Az antiszociális erők 4 évig biztosan hatalmon maradnak

Mafi (magasfigyelő) fotó forrása:milstory.BLoG

A rendszerváltás pillanatától egészen mostanáig fokozatosan változott pokollá körülöttem minden. Tisztán emlékszem még arra a napra, amikor Kádár János meghalt. Nyár volt, verőfényben csillogott a nemesmedvesi táj. A lenti kocsmára kitűzték a magyar zászlót. A határőr laktanyán fekete zászlót lobogtatott  a nyári szellő. Ebéd utáni csend volt. Egykori jelen. Rendszerváltás volt mindenhol. Nem csak a kocsmában, ahová az erdészek, favágók és a három helyi lakos járt és mi határőrök. A könyvesboltokban is, a laktanyán kívüli világ változásnak indult. Ezt gépkocsivezetőként tisztán láttam, bár a határőrség még nem állt át hivatalosan, sőt harckészültségbe is helyeztek minket, de mindez a fegyelem megőrzése miatt volt, és nem azért, mert a szembenállást akarták erősíteni a kint és bent között. Akkor láttam először Orbán Viktort a tévében, a Hősök terén. Az volt az a beszéd, ahonnan elindult a pályafutása és ahová mindig visszatér a mítosz szerint. A politikai tisztünk még meg is jegyezte némi gúnnyal. "ez nem is élt akkor, abban az időben". Aztán a kazánház egyre népszerűbb lett, elkezdtek lángolni a párttagságik és a könyvtárunk is. Bármennyire is ellenzéki voltam akkoriban, megmentettem Marx és Engels műveit a tűzhaláltól. A tisztek már látták a bizonytalan új világot és pánikszerű alkoholizmus hatalmasodott el rajtuk. Nem szerették a bajtárs szót, de puccsra és zendülésre egyikük sem gondolt a hirtelen megváltozott rendben. Igazság szerint a kantinban, amikor néztük az Orbán-beszédet, nem maradt abból semmi emlékezetes a számomra, egy mondatára sem tudok ma visszaemlékezni. Úgy látszik, a hazuságot és a célok szentesíti az eszköz elve alá rendelt, megszerkesztett mondatokat hamar elfelejti az emberi szervezet. Dergecz hadnagy szavaira viszont jobban visszaemlékezek, mint Orbán Viktor beszédére vagy bármilyen más akkori politkai beszédre. Rábafüzes határában kérdezte meg tőlem, "hogy mi lesz velük?", és a földművelő parasztasszonyokra mutatott, a kérdése közben, akik serényen dolgoztak a kusza zöld növények között, talán paradicsom ültetvényt kapáltak. Valós aggodalom volt ez, éreztem, és őszintén azt feleltem - nem tudom. Úgy éreztem aztán, hogy ez a rövid tanítás valójában emberré tett, rendíthetetlen Munkáspárt szavazóvá az évek során. A rendszerváltás utáni első lelkesedés után, már a taxisok blokádja mellé áltam, egyre inkább éreztem azt a kontrasztot, amit a hadnagy példázata megjelenített. De nem volt már visszaút a régi világba, az Antall kormányból sem, talán ez a blokád volt az utolsó remény erre. Az azóta eltelt évek pedig egyre alantasabb  arcát mutatták meg a magyar kapitalizmusnak, a magyar rendszerváltó pokolnak. Ma már minden propagandává silányult, a világ modernebb lett, egy része gazdagabb és persze jóval embertelenebb. A béke korszaka végetért 1989-ben. Azóta háborúban él a magyar társadalom, és emberidegen, embertelen politikai nézetek és osztályellentétek között. Orbán személyisége szemlélteti legjobban azt, hogy a kapitalizmusban egyedül csak a siker számít. Mindegy, ha nem egyenes úton jutsz hozzá, ha pénzt paripát és fegyvert is kapsz bőségesen, még akkor is sokat kell hazudnod a fizetett újságíró sleppednek és sok gyűlöletet kell szítanod egy régi, letűnt de minden politikai bűne ellenére az ember számára jóval ártalmatlanabb és élhetőbb aranykori világ ellen. Nem sokáig maradtam a rendszerváltás híve, az addig soha nem látott nyomor és az elkeseredett munkanélküliek, és az önégetéssel a rendszer ellen tiltakozók ritka de extrém esetei hamar meggyőztek arról, hogy ezidáig tévúton jártam és a tőkés visszarendeződésben pár évvel a rendszerváltás után már semmi jót nem találtam. A 90-es évek vége felé a Tabánban véletlenül két hajléktalannal hozott össze a sors. Valahogy a Keleti pályaudvar  nagytermi várójába jutottunk el, és ott döbbenetes látvány fogadott, ezrével votlak, hemzsegtek a hajéktalanok. Ilyen méretű szegénységgel eddigi életem során még nem találkoztam, a szemem nem ehhez a nyomorhoz szokott, hiszen egészen 20 éves koromig nem nagyon láttam szegény embert sem. Ez a rendszer engem egyetlen egy dologra megtanított, hogy soha nem fogadjam el, és hogy ne tekintsem soha legitimnek. A Szegeden eltöltött idő sem volt haszontalan, a keleti filozófiák és a vallásalapítók tanulmányozása során egy egészen másfajta szellemiséggel találkoztam, ennek a szellemiségnek egy részét simán be lehetett illeszteni abba a világnézetembe, ami szerint éltem. Nem véletlen az sem, hogy a szocializmus alatt Magyarorságon virágzott a Buddhizmus, elsősorban dr. Hetényi Ernőnek köszönhetően. A boddhiszatva ideál és az interperszonális etika ugyanazt mondja ki, mint a Mahábhárata végén Judhisthira. A felelősséget mindenkiért. A boddhiszatva felelősséget vállal embertársaiért, hogy addig nem lép be a végső kapun, amíg minden lény fel nem szabadult az őt megkötő erők alól.
Magyarország helyzete ezzel a választási eredménnyel végleg megpecsételődött. 2 millió antiszociális  tahó és politikailag aberrált barom arra szavazott, hogy beteg és idős embereket rendőri erők bevetésével dobjon majd ki az utcára az önkormányzat. Mert, hogy folytatódnak a kilakoltatások, a hajléktalanok kunyhóinak a lerombolásai, a munkanélküliek elleni kötelező tb miatti pitiáner NAV-végrehajtások és nem oldódik meg a deviza-ügy sem arra már most mérget lehet venni. Nem lesz szociális alkotmányunk. Minden a rendszerbe torzult tőkés kaszt eltorzult szemlélete és beteges szájaíze szerint alakul majd. Naponta halljuk majd a komcsizást, naponta rúgnak bele majd a régi rendszerbe, ahogy eddig is tették a tahó pártpolitológusok és párttörténészek. Leépítik a baloldalt is, mert a tőkéseknek, nincs szüksége valójában a baloldalra, csak az átmenet időszakáig volt szükség rájuk.

The Chameleons - View From A Hill ♫



Script of The Bridge (album)
 The Chameleons - Script Of The Bridge (LP/ 1983)

01. Don't Fall                          07. Pleasure And Pain
02. Here Today                       08. Thursday's Child
03. Monkeyland                      09. As High As You Can Go
04. Second Skin                     10. A Person Isn't Safe Anywhere These Days
05. Up The Down Escalator   11. Paper Tigers
06. Less Than Human            12. View From A Hill

2014. április 5., szombat

Választás 2014 - A tőkés diktatúrában a szabad választás pusztán illúzió


Laokoón


Hamvas Béla volt az a gondolkodó, aki a legtöbbet elmondta arról, hogy mit is jelent az ember számára illúziókban élni, a felébredés minden reménye nélkül, a turbában, és a zavarban. Ehhez az illúzióhoz társul az, hogy a mai ember teljesen elveszítette az éberségét is, és a valóság, amit a médián keresztül mindennap adagolva kap egyben a legnagyobb tudatmanipuláló erő is. Hazugság a reklám és hazugsággá válik a Magyar Köztársaság elnökének minden szava, mert ami propaganda az egyben demagógia is, és ami demagógia az egyben hazugság. A hazugság az egyik bőre annak a pofátlan, tőkés fenevadnak, amelyik rászabadult 25 éve erre az országra és a saját, alantas módszereivel uralkodik Magyarország tudatai felett. Akik a hazugság birodalmában politika pártjelszavakat követnek vakon, azok nem értenek meg semmit abból, hogy nem lehet változtatni a valóságon csak akkor ha heroikusan és minden pontján szembeszállunk azokkal az erőkkel, amelyek jelenleg a markukban tartják az emberek többségének a tudatát.
A tradicionalisták amikor ezt az erőt megfogalmazzák, általában kthónikus, sötét és káros, ördögi influenciáknak nevezik. Magyarországot első lépésben fel kell ebből a halálos álomból és ölelésből ébreszteni. Ez a 25 év rendszerváltás nagyon sokat elvett már tőlünk. Az itt élő embereket megalázta, és az itt élő emberekből a jót, a társadalmi szolidaritást végképp száműzte s igyekezett azt elpusztítani. Ez a sötét és káros influencia teret engedett annak a superegonak is, ami a közösség és a társadalom rovására fokozatosan elveszíti azokat a pszcihológiai tulajdonságait, ami az embert még emberré teszi. Az ősközösségi társadalomban és a törzsi társadalomban nincs munkanélküliség, a csoportot közös cél határozza meg, a túlélés és az egymásra-utaltság. A tőkés diktatúrában nincs autentikus vélemény, a helyzetnek megfelelő adekvát politikai véleményt a média túlereje eltapossa, ezért azok akik szólásszabadságról papolnak és emberi jogokról a mai világban, kizárólag a manipuláció urainak a malmára hajtják a vizet. Egy olyan világban, ahol a média bárkiből politikus-sztárt kreálhat pár perc alatt, ott el kell felejteni az olyan fogalmakat, hogy emberi jogok, demokrácia és egyenlő indulási feltételek egy választáson. A vállalatok is a kapitalizmusban a morálisan megsüllyedt emberi ego projekcióivá silányultak, adott az emberi ego fogyasztói és túlélési érdeke és van az ezzel analóg vállalati érdek, ami szintén a társadalmi szolidaritást nélkülözi, merőben szociáldarwinista, szociopata, szemben a törzsi-ősközösségi struktúránál  egy jóval alacsonyabb társadalmi dimenziót képvisel és erre a szintre ránjta le az embereket és a saját rideg és számító automatizmusa szerint működteti a társadalmat. A kapitalizmust azért kell "tűzzel és vassal" pusztítani, mert az emberiség felemelkedésének ez a sötét rendszer a legfőbb akadálya. Ennek a demokráciának csúfolt rendszernek a legfőbb jellemzője, hogy oligarchák állnak mögötte és vannak a legfőbb hatalomban és nem a többséget védik, hanem partikuláris érdekek mentén kizárólag az oligarcha érdeket. 15-20 éve is annak, hogy valaki felhívta a magyarok figyelmét arra kvázi Laokoónként avagy laokoóni nagyságként, hogy a FIDESZ-KDNP soha nem volt nemzeti és soha nem lesz nemzeti, hanem trójai falóként állt be a nemzeti oldalra. A világhatalmi érdek elsősorban az, hogy a nemzetállamok létrejöttét akadályozza, a nemzeti érzést és a társadalmi szolidaritást meggyengítse, vagy Szabó Albert-féle alakokkal marginalizálja és a társadalmat pszeudo-ideológiákkal és a politikai demagógiával végleg megossza és elidegenítse egymástól.

2014. április 1., kedd

Bölcsességek, idézetek - Hamvas Béla - Az ősök nagy csarnoka I.


Hamvas Béla


Képzeljük el, hogy ma, itt Európában a metafizikusok világkongresszusra gyűlnek össze, számos ülést tartanak, felolvasnak, vitáznak, s végül egyhangú határozatban a kongresszus eredményét kimondják: az érzéki világ nem-létező illúzió. Meghozzák azt a határozatot, amit a metafizikusoknak minden időben és népnél meg illik hozni, azért mert tényleg ez a metafizika álláspontja. Illúzió a szék, amelyen ülnek, a lámpa, amely világít nekik, a terem, amelyben ülnek. Mikor a határozatot meghozták, a házban hogy, hogy nem, tűz üt ki, és mi történik? - 
A metafizikusok a nem-létező tűz elől a nem-létező ablakon át sietve kiugrálnak a nem-létező utcára.


Könyvajánló:
Hamvas Béla: Az ősök nagy csarnoka I-II.  MEDIO Kiadó