2014. április 5., szombat

Választás 2014 - A tőkés diktatúrában a szabad választás pusztán illúzió


Laokoón


Hamvas Béla volt az a gondolkodó, aki a legtöbbet elmondta arról, hogy mit is jelent az ember számára illúziókban élni, a felébredés minden reménye nélkül, a turbában, és a zavarban. Ehhez az illúzióhoz társul az, hogy a mai ember teljesen elveszítette az éberségét is, és a valóság, amit a médián keresztül mindennap adagolva kap egyben a legnagyobb tudatmanipuláló erő is. Hazugság a reklám és hazugsággá válik a Magyar Köztársaság elnökének minden szava, mert ami propaganda az egyben demagógia is, és ami demagógia az egyben hazugság. A hazugság az egyik bőre annak a pofátlan, tőkés fenevadnak, amelyik rászabadult 25 éve erre az országra és a saját, alantas módszereivel uralkodik Magyarország tudatai felett. Akik a hazugság birodalmában politika pártjelszavakat követnek vakon, azok nem értenek meg semmit abból, hogy nem lehet változtatni a valóságon csak akkor ha heroikusan és minden pontján szembeszállunk azokkal az erőkkel, amelyek jelenleg a markukban tartják az emberek többségének a tudatát.
A tradicionalisták amikor ezt az erőt megfogalmazzák, általában kthónikus, sötét és káros, ördögi influenciáknak nevezik. Magyarországot első lépésben fel kell ebből a halálos álomból és ölelésből ébreszteni. Ez a 25 év rendszerváltás nagyon sokat elvett már tőlünk. Az itt élő embereket megalázta, és az itt élő emberekből a jót, a társadalmi szolidaritást végképp száműzte s igyekezett azt elpusztítani. Ez a sötét és káros influencia teret engedett annak a superegonak is, ami a közösség és a társadalom rovására fokozatosan elveszíti azokat a pszcihológiai tulajdonságait, ami az embert még emberré teszi. Az ősközösségi társadalomban és a törzsi társadalomban nincs munkanélküliség, a csoportot közös cél határozza meg, a túlélés és az egymásra-utaltság. A tőkés diktatúrában nincs autentikus vélemény, a helyzetnek megfelelő adekvát politikai véleményt a média túlereje eltapossa, ezért azok akik szólásszabadságról papolnak és emberi jogokról a mai világban, kizárólag a manipuláció urainak a malmára hajtják a vizet. Egy olyan világban, ahol a média bárkiből politikus-sztárt kreálhat pár perc alatt, ott el kell felejteni az olyan fogalmakat, hogy emberi jogok, demokrácia és egyenlő indulási feltételek egy választáson. A vállalatok is a kapitalizmusban a morálisan megsüllyedt emberi ego projekcióivá silányultak, adott az emberi ego fogyasztói és túlélési érdeke és van az ezzel analóg vállalati érdek, ami szintén a társadalmi szolidaritást nélkülözi, merőben szociáldarwinista, szociopata, szemben a törzsi-ősközösségi struktúránál  egy jóval alacsonyabb társadalmi dimenziót képvisel és erre a szintre ránjta le az embereket és a saját rideg és számító automatizmusa szerint működteti a társadalmat. A kapitalizmust azért kell "tűzzel és vassal" pusztítani, mert az emberiség felemelkedésének ez a sötét rendszer a legfőbb akadálya. Ennek a demokráciának csúfolt rendszernek a legfőbb jellemzője, hogy oligarchák állnak mögötte és vannak a legfőbb hatalomban és nem a többséget védik, hanem partikuláris érdekek mentén kizárólag az oligarcha érdeket. 15-20 éve is annak, hogy valaki felhívta a magyarok figyelmét arra kvázi Laokoónként avagy laokoóni nagyságként, hogy a FIDESZ-KDNP soha nem volt nemzeti és soha nem lesz nemzeti, hanem trójai falóként állt be a nemzeti oldalra. A világhatalmi érdek elsősorban az, hogy a nemzetállamok létrejöttét akadályozza, a nemzeti érzést és a társadalmi szolidaritást meggyengítse, vagy Szabó Albert-féle alakokkal marginalizálja és a társadalmat pszeudo-ideológiákkal és a politikai demagógiával végleg megossza és elidegenítse egymástól.

1 megjegyzés:

  1. A szavazás azért nem demokratikus, mert a két vetélkedő nagy pártot a mainstream média tolja 24 éve a hatalomba és nyilván ennek hátterében a hazai bankok és oligarchák és multinacionális cégek és külföldi bankok és vállalatok és legfőképpen a nyugati országok és az Amerikai Egyesült Államok politikai és gazdasági érdekei állnak.

    VálaszTörlés