2013. november 19., kedd

Tartarossz hírek (45-46.hét) - Bálványok alkonya

Ellentüntetők várták a jobbikos Horthy-vonulást (fotó: Népszava)


Egy 90 éves, eltusolt ügy Piroslap BLoG
A Somogyi-Bacsó gyilkosság:"ennek a húsvéti tojásnak a fővezér is örülni fog" Galamus-csoport
Halálos fenyegetések a Jobbik felvonulásán Népszava online
2013. november 17-én, Horthy bevonulásának 94. évfordulóján YouTube user:Ádám Csillag
Horthy bevonulására emlékeztek Budapesten Kuruc.info
A Jobbik életnagyságú lovas szobrot állítana Horthy Miklósnak Magyar Nemzet online
Nem kértek Horthyból  Népszava online
Ellentüntetők fogadták a jobbikos Horthy-menetet Népszabadság online
Erőszakkal csökkent árat a kormány Venezuelában Index
Tüntetés a társadalmi igazságtalanságok ellen eurnews
Kádár János olyan jól csinálta, hogy nem tudunk leszokni róla [o]rigo
Fasiszták fenyegették, így Pintér szerint törvényesen  Hh Alsóörsi Hírhatár
Újságíró-üldözések az igazságügyben Hh Alsóörsi Hírhatár
 
Az Anarchisták Közössége figyelemfelhívó tiltakozó megmozdulást szervezett a kapitalista rendszer egyik újabb áldozatáért Szegeden, Döniszért,  A közel 60 éves rokkant férfi tragikus szociális körülményei miatt kényszerült véget vetni az életének, mivel a város MSZP-s önkormányzata kilakoltatta volna a lakásából. Dönisz a zsinagóga tőszomszédságában lakott és a tragikus öngyilkosság is ott a lakásban történt, ezért az AK aktivistái oda feszítették ki a "Le a pénzrendszerrel" molinójukat. 
A Demokratikus Koalíció és a Hír24 hírportál mindezt újabb antiszemita támadásként értelmezte.  Az esetből annyit tanulhatunk, hogy a jelenleg magukat demokratikus és jogegyenlőség pártiként meghatá- rozó kapitalista (burzsoá) pártokat a kilakoltatottak és a rendszer áldozatainak sorstragédiája egyáltalán nem érinti, az ellen semmilyen esetben és formában soha sem tiltakoztak vagy gyújtottak akár egyetlen mécsest is az emlékükre.
Anarchisták Szegeden: Csak a pénzrendszer ellen tüntettek HÍR24 - hír kigazítás -

A hajléktalanok elleni háborút a kormány elhúzta a választásokig, és hősies önfeláldozással meg is nyerte.  A közgyűlésben a Jobbik Magyarországért Mozgalom száz százalékos támogatottsággal állt be a szegényüldöző és antiszociális FIDESZ-KDNP mögé, ahogy megtette ezt már Józsefvárosban is (Kocsis Máté) és szavazta meg akkor is a szegényeket sújtó, kriminalizáló és szabadságukat is erősen korlátozó rendelkezéseket, így a kukázás tiltását is, amit szerencsére maximálisan semmibe is vesznek a kukázók.  
A csepeli casus belli óta folyamatosak a szegény- és nincstelen-üldözések hazánkban. A tiltó rendelet is ennek a része, amit persze a maga ünnepélyességével iktattak volna be a Fővárosi Közgyűlésben, mint valami spanyolviaszt, ha a Város Mindenkié hajléktalan és emberjogvédő csoport nem tiltakozott volna élőlánccal és akadályoztatta volna a közgyűlést ebben.
Havas Henrik,  Horváth Csabával vitatja meg a hajléktalankérdést atv Voks - 1.rész 2013.11.05.
Havas Henrik az AVM  aktivistáival beszélget  a Tarlós-rendeletről atv Voks - 2.rész 2013.11.05.
Tiltakozás a Közgyűlésben a hajléktalanmentes övezetek ellen  AVM fotóalbuma
Balhé van a fővárosi közgyűlésben, Tarlós felfüggesztette az ülést !!444.hu!!!
A Város Mindenkié élőlánccal tiltakozik a Fővárosi Közgyűlésben YouTube user: AVM 
Menhely Alapítvány felhívása lakossági szolidaritásra Diszpécserportál
Kiáltvány a hajléktalanokért Szombat online
Szegénységük áldozatai lettek - A putnoki bányatragédia háttere C-Press

A Börtönellenes Társaság (BET) hírei:
Törppapát (M.Andrást) három nap elzárásra ítélte a bíróság, mert beszólt a bírónak. A baracskai BV intézetben erőszakos bűnözőkkel zárták egy zárkába - a szabályokkal ellentétben letöltősökkel, akik meg akarták becsteleníteni. Úgy látszik egyre kevesebben hajlandóak és képesek az államnak megfizetni a különböző szabálysértési bírságokat. A fizetési hajlandóságot az állam pedig az elzárás alatti szándékos megfélemlítéssel és szabálytalan fogvatartással, és az esethez hasonló összezárással igyekszik majd elérni ? Érvényesülhet-e ilyen börtönkörülmények között az azonos megtorlás elvéből (lex talionis) vagy az arányos és igazságos büntetések elvi alapjáról nézvést bármi is, vagy fennmarad a korlátlan megtorlások kínzó intézményeként a börtön és már a fogház fokozatú, szimpla, pár napos elzárással szankcionált ügyek is átlépik majd a tűréshatárt? 
Törpapát csúfolódás miatt három napra erőszakos bűnözők közé zárták YouTube user:66masodperc

Rácz Gábor László (Ultimátum Antifasiszta szervezet - Ultimátum AFSZ) tényfeltáró és politikai üldözött a Hírháttér Multimédia volt munkatársa az utóbbi időszakban bejárta Európa hajléktalanellátó táborait. Vándorútja során lefilmezte az ott látottakat, később egy internetes videofelvétel miatt az érdi Rendőrkapitányság is eljárást indított vele szemben és feljelentette. A horvát-szlovén határon készített filmjével ismert lett külföldön és belföldön egyaránt. Egy boszniai menekülttáborban volt a jelen időszakban, de onnan is menekülnie kellett, mert a boszniai hatóságok nehezen viselték, hogy a menekülttáborból olyan általa készített felvételek kerültek föl az internetre, amelyek egyáltalán nem vetnek jó fényt az ottani intézményre. Külön kérésére Boszniából való menekülése előtt az egyik felvételét feltöltöttem a saját youtube oldalamra is:
SECRET POLICE ATTACKEN MY BY THE ASYLUM CENTER - BOSNIA, BRNJACI YouTube user:tartarossz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése