2016. június 30., csütörtök

Hírajánló (21 - 26.hét) - Harc a fákért




HÍREK:
YouTube Illés Zoltán - Ez a rendszer vicsorgókat küld a népre
YouTube Megyeri Szabolcs kertész - Nem lehet a fákat átültetni
Rendőrökkel foglalták vissza a Közlekedési Múzeumot
YouTube Így szorította ki a rendőrség a Ligetvédőket
Feljelentést tesz a Párbeszéd Magyarországért a keddi demonstráció feloszlatása miatt
Mi a baj a Közlekedési Múzeummal ? epiteszforumhu
Heltai: jogsértő a Közlekedési Múzeumnál zajló építkezés
Száll a kakukk a fészkére a Városligetben, avagy a rendőri brutalitás ma SZTÁR*KLIKK
          YouTube Flashmob a budapesti fákért (2016.06.06) 
BAL*RAD      Ismét gyerekek haltak meg Donbasszban 
[o]rigo           Brexitdráma: a britek kilépnek 
Magyar Szociális Fórum 72 éves rokkantat lakoltatnak ki Terézvárosban
Koppány Csoport    A Koppány Csoport megakadályozott egy kilakoltatást Cegléden



SPORTHÍREK:
Gera gólja lett a csoportkör legszebb találata
Ausztria - Magyarország: 0-2            YouTube
                              Magyarország - Portugália: 3-3         YouTube
      Az Eb-sokkja - Anglia hazament, Izland verte ki




A Börtönellenes Társaság (BET) híreiből:
HR Portal Priusz - örök stigma a munkaerőpiacon?





Publicisztika & blog (+TV):
YouTube                        Szabadfogás 37.adás hírTV
Tamás Gáspár Miklós  Gazemberek !
Puzsér Róbert              Háttérhatalmak harca az előtérben {szélsőközép}



Kitekintő (vallás, történelem, kultúra és civilizáció):
K a g y l ó k ü r t               Schopenhauer és a Védák 
Magyar Nemzet Online    Iszlám modell: a népszaporulat nem a siker jele
                                           (interjú: Simon Róbert iszlámkutatóval)
                                           Százmilliós nagyságrendű kártérítés a kisegyházaknak
Latin-Amerika Társaság  A Jehova Tanúit vádolják egy hétezer éves piramis megrongálásával
Jean-Michel Corillon       Sámánok - A káosz urai (Francia dokumentumfilm/2012)


A Phildelphiai Szellőzőember /forrás: 444.hu


Életmód, idegen életformák:
!!444.hu!!!  Méltó társra lelt Szegedi Picsaember a Philadelphiai Szellőzőember személyében
LÁJK         12 évig várta halott gazdiját a mátyásföldi kutya, szobrot állítottak neki
96 éves japán a világ legöregebb friss diplomása
Megtörtént az első robotautós halálos baleset
                               Az LSD apostola 20 éve halt meg
A Luník 9 gyermekei 



Kapcsolódó oldalak:
Hírajánló (16 - 20.hét) - Függetlenség és társadalmi háborúk tartarossz.BLoG

2016. június 14., kedd

EB 2016: AUSZTRIA - MAGYARORSZÁG: ( 0 - 0 ) 0 - 2




Még alig helyezkedhettünk el a tévék, kivetítők előtt vagy a szerencsésebbek a lelátón,  a mérkőzés elején az osztrákok máris egy hirtelen jött kapufával ijesztették meg a kicsit dekoncentráltan kezdő magyar válogatottat, a magyar szurkolókat talán mégjobban. Lehet, hogy ez a kapufa egy nagyon jókor jött ébresztő is lett végül, mert nem lett belőle igazi hidegzuhany, bár bevallom bennem meghült a vér, régi, 1986-os, nyomasztóan rossz emlékeim is pillanatokra előjöttek, de ezeket hamar elhessegettem. Tény, a magyar válogatott az első félidőben sokszor vonta be a passzjátékba Király Gábort, aki nem unatkozott, egy kicsit féltem is, hogy elfárad, vagy hibázik valaki, de az első túlélt osztrák rohamok után a csapat nem csak a védelemben állta a sarat, hanem a középpályán is gyors - néhol szinte futsalos stílusban kényszerítős - visszapasszokkal, kis területen is ügyes tolódással, és megoldásokkal tarkítottan hozta fel a labdát. A védősorunkban az első pár percben nekem kissé bizonytalanabbnak látszó Kádár is nagyon hamar magáratalált és szinte - ha lehet ilyet védőmunkára mondani, brilliánsan védekezett mindvégig. A védelem többi tagja is kiválóan vitézkedett, akadt tehát dolguk. Ekkor már volt egy előérzetem, hogy ebben a magyar csapatban most van valami. Szalai Ádám becsülettel küzdött, hajtott és persze hibázott is néhány labdaátvételnél, de egyben sokat birkózott, és néha egészen hátul is felbukkant, láthatóan mindent beleadott, folyamatosan helyezkedett és erősen agilis játékot mutatott, ekkor már elkönyveltem, hogy ebből előbb vagy utóbb gól fog születni. Kleinheisler a csapat motorjaként szinte mindenhova odaért, de tény: az első félidőben a sógorok többet veszélyeztettek, talán Dzsudzsák ziccere volt az egyetlen komolyabb helyzetünk.
A második félidő is szerencsésen alakult, a kezdeti  osztrák támadások idővel enyhültek, majd lassan átvette a magyar csapat a játék irányítását is. A mezőnyt gyors és látványos passzokkal uraltuk, Gera Zolinak bár volt könnyelmű megmozdulása is, előfordult, hogy a levegő urának tűnt, úgy "lábteniszezett", de alapvetően ő is fegyelmezett játékot mutatott, Németh Krisztián pedig hajtós de ugyanakkor gyors és technikás csatárként láthatóan végig energikusan focizott. Úgy gondolom ez egy nagyon jó mérkőzés volt, ahol megérdemelt magyar győzelem született, a hosszú, szinte végtelennek tűnő harminc éves böjt után, ezzel a nagyszerű győzelemmel és hogy a nemzeti 11 itt van a legjobb európai csapatok között, ismét focinemzetnek érezhetjük magunkat, bár nyilván mindig is azok voltunk, a legtöbbünket az elmúlt harminc esztendőben leginkább a magyar labdarúgás hosszantartó válsága foglalkoztatta, hogy miért és mitől lett rossz a magyar foci, amikor komoly labdarúgó-tradícióval rendelkező nemzet vagyunk. A mai nap mostmár végre és szerencsére valóban piros betűs ünnepeként írta be magát a magyar focitörténetbe, bárhogy is alakul a továbbiakban. El kell ismeri, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány és stábja kiváló munkát végzett.
                       

                                                                     I. félidő

A mérkőzés elején az osztrák Alaba először a jobb kapufát találta el jó 22-23 méterről, egy ívelt kapuralövéssel, majd többször veszélyeztették az osztrákok főleg az ő vezérletével a magyar kaput, de Király Gábor és a védelem nagyszerűen helytállt. Amint a játék képe kiegyenlítődött, egyre inkább támadásokat is vezetett  a magyar válogatott, az első igazán nagy helyzetünk így is csak az első félidő végén, Dzsudzsák előtt adódott, aki Kleinheisler átadását bal külsővel vette át a 16-oson belül a jobb oldalon, de a kissé hosszan magaelé engedett labdából, már csak élesszögből tudott az osztrák kapura lőni a lövés pedig csúnyán elkerülte a kaput, Így az első félidő (0-0) -ás eredménnyel zárult és osztrák fölénnyel a helyzetek tekintetében, így meg kell említeni az osztrák helyzetek között Junuzovic 18 méteres lövését is, amit Király hárított vagy azt a veszélyes osztrák kontrát is, amikor a hosszú oldalon érkező Harnik nagy szerencsére elcsúszott a lövés pillanatában a vizes füvön.
                                                                         
                                                                    II. félidő

A második félidőt az osztrák csapat kezdte agilisabban, de nem tudta a kezdeti mezőnyfölényét gólra váltani, így az osztrák támadások láthatóan idővel enyhültek, egyre többször jutottunk lövési lehetőséghez az osztrákok térfelén, így Fiola majd Dzsudzsák is próbálkozott távolibb lövésekkel, míg a 62. percben Kleinheisler és Szalai összejátszott, Kleinheisler a visszapasszból kiváló ütemben indította az előtte összezáró két osztrák védő lábai alatt Szalait, aki átvette a labdát, majd estében és fektében a labdát bekotorta Robert Almer kapujába. (0 - 1)
A 66. percben Dragovicot kiállították, megkapta a második sárga lapot, mert belerúgott Kádárba.
A 88. percben Priskin nagyszerűen indította a szintén csereként beállt Stiebert, aki a labdát rávezette
egy az egyben Almerre és higgadt mozdulattal beemelte a már letérdelt kapus fölött a hálóba (0 - 2).


Gólszerzők: Szalai (62.), Stieber (88.)
Piros lap:     Dragovic (66.)
Sárga lap:    Németh (80.), illetve Dragovic (33., 66.)


Ausztria: Robert Almer - Florian Klein, Aleksandar Dragovic, Martin Hinteregger, Christian Fuchs - Julian Baumgartlinger, David Alaba - Martin Harnik (Alessandro Schopf, 78.), Zlatko Junuzovic (Marcel Sabitzer, 59.), Marko Arnautovic - Marc Janko (Rubin Okotie, 65.)

Magyarország: Király Gábor - Fiola Attila, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Kádár Tamás - Gera Zoltán, Nagy Ádám - Dzsudzsák Balázs, Kleinheisler László (Stieber Zoltán, 79.), Németh Krisztián (Pintér Ádám, 89.) - Szalai Ádám (Priskin Tamás, 69.)


2016. június 6., hétfő

L o w l i f e - Ragged Rise to Tumbledown ♫



Lowlife - Diminuendo (LP/ 1987)

01. A Sullen Sky                                06. Tongue Tied And Twisted
02. Big Uncle Ugliness                      07. Licking Ones Wounds
03. Raggedrise to Tumbledown    08. Wonders Will Never Cease
04. From Side To Side                       09. Given To Dreaming
05. Off Pale Yellow                     

Lowlife - TOP15 (play list)                                  YouTube

2016. június 5., vasárnap

Gondolatnapló - Summa summarum


Budapest, Bartók Béla út 1997.02.05 (délután 16-17h) forrás: lomtalanítás

                                               

A Karczag-villa a tulajdonosváltást követően még valahogy nem akar megújulni, mondhatni minden a régi. A jog egyik magyar abszurdja lenne, ha XII.kerületi lakosként nem kirándulhatnék erre (a saját kerület-emben). Amiről eddig nem írtam, hogy miután szabad lettem, mint a madár azóta sokfelé megfordultam, mostanában például a Ligetvédők táborát is erősítettem. Én magam nem vagyok híve annyira a pacifista ellenállásnak, stratégiailag jobbnak látnám, ha a fák védelme körül kialakult erőtér kvázi félkatonai kiképzőtáborrá alakulna. Egy olyan hely, ahol reggel a magyar himnusz csengene fel egybekötve a katonai zászlófelvonással., utána pedig a ligetvédők hajnali futóedzést tarthatnának terepszínű álcaruhákban, majd kiképzett keleti tanoktól bölcselő mesterektől tanult önvédelmi szakemberek (például a koreai hapkido vagy az aikido vagy a karate) folytatnák a továbbképzést. Mellesleg utoljára ilyen finom indiai vegán lencsét Schmitt Pál  regnálása idején ettem, mint a Városligetben (ezért is érdemes tüntetni, sőt egy-egy tüntetésen az elfogyasztott ételt akár 1-5 ig terjedő intervallumban kiértékelni, mindezeket tekintve azért nem vált belőlem gasztronauta); nos akkor is sátoroztak, csak akkor a Sándor-palota volt a célpontja a Hungary Occupy Wall Street Mozgalomnak, persze nincs ilyen, de mégis van. Akkor a tüntetéssorozat az államfő lemondásával végződött, itt valószínűleg falültetéssel fog. Ami Zuglóban fontos és jelentős helyszín számomra, azt is sorra bejártam és meglátogattam, így az Erzsébet királyné útja 11-es szám a "Hamvas Béla centrum", aztán a Korong utca, ami az "április 11" fedőnevet viseli  is szellemi sétáim központi szakrális célpontja és centruma volt, és zuglói zarándoklataim folytonosak azóta is. Annak idején én voltam az egyik ember, aki A Város Mindenkié csoportnak jeleztem a facebookon, hogy a Papcsák-féle kunyhórombolás nem volt jogszerű, mivel az a terület ahová a buldózerek betörtek, valójában nem a zuglói önkormányzaté, hanem a MÁV területe és a Galaxis útikalauzt  még nem is említettem . A hajléktalanok - talán tapasztalati tudás - de jobban tudták, mint azok akik velük szemben eljártak, hogy hova lehet menedék kunyhót építeni, amit ne mrombolnak le másnap. Zuglóban megszüntek ezek a problémák, mert azóta szerencsére Zuglónak lett egy szociális ügyekre jobban odafigyelő   polgármestere, Karácsony Gergely - a zuglóiak mondják is, hogy "nekik legalább karácsonyuk van". A minap a Moszkva téren egy kertészeti szakboltban műanyag és sorozatgyártott kerti baglyot láttam, ami egyértelműen Pallas Athénéra utalt, nekem nincs kertem, de a Városliget az egyik kertem, így mindenképpen megvásárolom és kiállítom. Az, hogy a Városligeten változtatni akarnak, az összefügg a Moszkva téren történt változásokkal is. Magát a környezetet akarják úgy megváltozatni, hogy a felsőbb osztályok is maguknak érezzék a területet, ezt persze lehet kisajátításként is érzékelni, vagy valamiféle nagypolgári expanziónak, amely számukra azt jelenti, hogy a szent társadalom alacsonyabb rétegei által eddig sötétnek és kisajátítottnak vélt területetenn a konkvisztádor reflex automatizmusa szerint a keresztjeiket felállítják és véghezviszik a rombolást és építést. Nyilván azért konkvisztádor reflexek ezek, mert spanyoljaink az újvilágban ugyanígy viselkedtek amikor félelmükben és riadalmukban a sötét dzsungelek határára kereszteket állítottak, tehát a szimbólumoknak és az épületeknek is van egyfajta társadalmi expanziója, de akár a stadionállításnak is egyfajta szimbólikus üzenete. A Bosnyák tér után 150 méterrel kikiáltottam a proletárdiktatúrát is egy heineken sörrel a kezemben, ennek történelmi jelentősége legalább olyan súlyú, mint Borbély úr Apostoli Magyar Királysága. Valójában ezzel a gesztussal részemről egyfajta ellenerőt generáltam Zugló védelmében, hogy a burzsoázia és a szabadkőmüvesek titkos céljai ne valósulhassanak meg ezen a területen. Az ilyenfajta invokáció nagyon jelentős és komoly szakrális cselekmény, kivülállóként értelmezve egy magában beszélő őrült alkotmányának látszik de mégsem az. Az ősök szelleme éppúgy jelen volt Kádár életében, mint a jelenlegi vezetők árnyékszemélyiségében, mivel az szellem. Ez származástól, ideológiától teljesen független manifesztum, ez valójában és más megközelítésben a géniusz is, az öt géniusz amiről Hamvas Béla egy nagyszerű esszét írt, vagy Carl Gustav Jung a Föld és Lélek című zseniális munkájában megemlít. Az már egy másik kérdés, hogy előfeltevése ennek az, hogy ezen feltevés szerint maga az éghajlat, a táj az, vagy a terület szelleme, ami létrehozza a specifikusan magyart itt a Kárpát-medencében vagy az indiánt Észak-Amerikában, amiről Jung írt vagyis valójában ide mindig is magyarok születnek vagy aki idevándorolnak migránsként generációk elteltével valójában átalakulnak magyarrá. Az én migránspártiságom egyik oszlopa ez a hipotézis, tehát nem holmi dilettantizmus. Miután a ligetek embere lettem a Vérmezőn a napokban 12 első látásra talán pakisztáni állampolgárt észleltem, akik délről észak felé , mint a madarak nagy hátizsákokkal vándoroltak, vándoroltak mögöttük talán egy japán turistacsoport tévedt le ide a Budai Várból. A Városmajor környékén két arab migránst is detektáltam, akik elégedetten egy valójában kissé testesebb fiatal magyar nő alakját és formáját csettintették. A Vérmezőn elvégeztem a könnyű dolgomat is, ahogyan azt tankönyveiben a közterületen vizelések koronázatlan királya és nagymesetre a Bábolnai Környezetbiológiai Központ egykori patkányirtó alkalmazottja, a nagy Szeles tanította. A WC tulajdonképpen szennyezi a környezetet és Józsa Péter Pál az ultradextrokonzervativ és royalista , tradicionalista Pannon Frontban írt is anno 20 évvel ezelőtt egy szösszenetet, a csatornacivilizáció címkéjén talán megtalálható valami egymilliárd kínait említett, hogy azok egyszerre fognak vizelni és szökőár lesz, ez a kínaiakra nézve maximálisan udvariatlanság volt szerintem. Oszlopos  tagja lettem a zuglói lomtalanításnak is, és új tulajdonosa az Állítsátok meg a világot ! Ki akarok szállni. című könyvnek, ami egy idézetgyűjtemény. Megtaláltam benne az optimista pontos definicióját : "optimista az, aki azt hiszi, hogy a légy a szobában a kijáratot keresi." (George Jean Nathan amerikai kritikus), egy másik bölcs könyvben azt olvastam: hogy nem lehet minden rendőr mellé egy embert állítani. Időközben a mezei poloska tenyésztéssel is leálltam, sikerült a környéket betelepítenem velük, mostmár a drasztikusabb kitelepítés okán nem szaporodnak és biológiai felfedezést is tettem. Rájöttem, hogy amit eddig két különálló fajnak gondoltak a zöld és a barna poloska valójában egy. Ezek a kis állatok ugyanis vedlenek, amikor a rombusz alaku fehér (1cm nagyságú) sejtkaptárakból kikelnek aprók és feketék, aztán kikerekednek, gömb alakúak és pöttyösek, majd elkezdenek szögletesedni és amikor elérik a szögletesedés végpontját (ilyenkor leginkább alakjuk egy amerikai katonai repülőgépre, a lopakodóra emlékeztet), akkor zölddé vedlenek, majd miután áttelelnek és ez a hipotézisem (amiért legkevesebb Nobel-díj járna) elérik az egy éves kort kb. akkor levedlik a zöldet is és végső alakjuk a barna lesz. Olaszországban például zöld mezei poloskával nem is találkoztam. A hipotézis egyetlen gyenge pontja, hogy levedlett zöld rovarpáncélt sehol sem találtam, ha találok a rovartani intézetbe fogok berontani meztelenül egy heuréka felkiáltással, ugyanis nyilván a kiváló természettudósok nem tartottak háziállatként mezei poloskákat, ezért tévedésből két különböző fajt láttak ami valójában egy. Azt már felvetettem korábban is, hogy szabályos hatszög alakjában petéznek, hasonlóan a méhkaptárakhoz, egyesek úgy gondolták, hogy a hatszög evolúciós szempontból a legideálisabb, mert a fészek a legkisebb területetet foglalja, kevesebbet mintha kör volna. A világegyetem tehát spórol, spóroljunk mi is, ha van miből.