2012. január 31., kedd

PAX TV műsorajánló - keleti orientációjú filmek (február 19-ig)

PAX TV (február 19-ig)

Krisnások Magyarországon
Február 2. Csütörtök 18:30
Február 17. Csütörtök 16:30 ism.

Végtelen történet
Február 3. Péntek 21:00 - Szikhek és dzsainák (9.rész)
Február 4. Szombat 11:00 - Szikhek és dzsainák ism.
Február 10. Péntek 20:30 - Kelet és nyugat (10.rész)
Február 11. Szombat 11:00 - Kelet és nyugat ism.

A bennünk élő mítosz
Február 3. Péntek 15:00 - Az idő (7.rész)
Február 10. Péntek 15:00 - A körön túl (8.rész)

Indiai útiképek
Február 7. Kedd 17:15
Feburár 14. Kedd 17:15

India bölcsessége
Február 8. Szerda 15:00 - Az Ayur-véda (1.rész)
Február 15. Szerda 15:00 - A vallásos művészet (2.rész)

Ételt az Életért
Február 9. Csütörtök 20:00

Séta az aranyutcákon
Egy film a kárpátaljai magyar anyanyelvű cigány emberekről
Február 12. Vasárnap 00:01

Adivasik
Február 16. Csütörtök 20:30
Február 17. Péntek 13:30 ism

Párhuzamos beszédek
Február 16. Csütörtök 17:00 - Kereszténység és buddhizmus

A lehetetlen kihívása (Srí Chinmoy)
Február 19. Vasárnap 15:00

A fenntarthatóság pillérei
A Magyar Krisna-tudatú Hívők Közösségének a filmje
Február 19. Vasárnap 16:40

Az Amerikai Népszava csak olyan kommenteket tűr, amely helyesli a rendőrség brutális fellépését az oaklandi tüntetők, az Occupy Mozgalom ellen

Oaklandi zavargások (fotó : motherjones.com)

Kertész Ákos botrányos magyarság elleni cikke után az Amerikai Népszava ott folytatja ahol abbahagyta. A magukat éldemokratának tartó toleranciabajnokok a rendőrség minél keményebb fellépését várják az oaklandi lázadással szemben. A lázadást természetesen megbélyegzik, anarchistának vagy gazdag és elkényeztetett hülye gyerekek hóbortjának tartják. A gumilövedékes oszlatásokról nem sok képet találunk a magyar sajtóban. Egyes hozzászólók már lovasrohamot akarnak. Megdöbbentő, hogy Para-Kovács Imre és a magát kvázi baloldalinak mutató Tamás Gáspár Miklós írásaival és nevüket is reklámnak használó társaság nyíltan a rendőri oszlatások és állami bűncselekmények mellett foglal állást. Minden ezzel ellentétes véleményt kimoderáltak, és ha hagynak is ellenvéleményt hírmondónak, azt is csak a látszat és az arányokkal való megtévesztés és "kimínuszolások" kedvéért, a hozzászólók zömében pedig helyeselnek minden oszlatást és gumilövedéket az Occupy ellen. Állíthatja valaki, hogy az Amerikai Népszava nem véleményt fogalmazott meg, az Amerikai Népszava véleménye a moderáció mikéntjében található, ebből pedig csak az állapítható meg, hogy a rendőri fellépést és a további állami bűncselekményeket támogatják. Scott Olsen koponyasérülését történetesen egy tömegbe lőtt könnygáz gránátnak köszönheti. A felvételen jól látszik az is, hogy a mentésére igyekvők közé még egy gránátot lőnek.



Colombus néven egy +2-es hozzászóló az Amerikai Népszava oldalán:
"Amerikában nem volt és nem is leszingyen ebéd”.[1]
Én is tiltakozom. Túl puhának tartom a rendöri fellépést."
Eldrad:
"Én tényleg nem értem, ezt a narkós, ganaj söpredéket miért nem lehet lovasrohammal elsöpörni, könnygázba fojtani, gumiköpenyes lövedékkel szétkergetni, ilyenek…"

OCCUPY RESISTANCE FRONT


"...a gazdag elhízik, míg mi elvérzünk az utcákon"

Linkajánló:
Tömeges letartóztatások Oaklandben(Amerikai Népszava 2012.01.30.)
Occupy - a lázadás képei (Oakland) (képek a tüntetéssorozatról és az összecsapásokról)
Az Occupy lezárta az oaklandi kikötőt(Amerikai Népszava)
David Icke üzenete a rendőrökhöz: NINCS HATALMATOK !(vilaghelyzete.blogspot)[2]
Desertpeace - Police Brutality

─────────────
[1] Az ingyenebéd kifejezés Simor András jegybankelnöktől származik és a devizahitel károsultakra vonatkozik: "meg kell tanulniuk, hogy nincs olyan, hogy ingyen ebéd". A Wikileaks leplezte le Simort az Amerikai Nagykövetséggel folytatott táviratozásának mindent elmondó végkifejlete és eredménye ez a mondata.
[2] David Icke konteoja szerint a világot átváltozásra is képes gyíkemberek irányítják. Ez megmagyarázná, hogy miért is ilyen nagyok a vagyoni- és osztálykülönbségek, azt hogy ők mindig is hatalmon voltak, csak felvett humanoid formájuk miatt ez soha nem volt és lesz annyira nyilvánvaló. A konkluzió mindenképpen az, hogy kvázi rabszolgák vagyunk a saját bolygónkon ki tudja hány ezer éve.

2012. január 30., hétfő

Fotó - Rovinj 1993

Számtan - 1984-ben - no komment


Ma reggel alig hittem a fülemnek, először megpróbáltam visszafeküdni, mert biztos, hogy csak álmodtam az egészet vagy egy párhuzamos világba ébredtem bele, ahol minden ugyanolyannak látszik, mint az én világom, de mégsem az, hanem szarabb valamivel. Később hipnagóg hallucinációnak véltem, szakszóval így nevezik - elég hülye neve van. Mások hallucinációját megzavarni egyébként a legnagyobb illetlenségek közé tartozik. - Hallucináljál már arébb öregem ! Na ilyet soha nem szabad mondani. A hallucináló ember a legkiszolgáltatottabb, egy olyan összeesküvés elmélet ragadja el az elméjét, amiből nincs kiút, néha visszaút sincs. Szerintem csak úgy találhat vissza az eredeti "röppályájához", hogy elfelejt mindent.[1] Ezért, ha te nem is vagy része a hallucinációjának, ő maga biztosra veszi, hogy te magad is vízió vagy hallucináció vagy. Ezért is reménytelen a hallucináló helyzete. A lényeg az, hogy most már valójában felébredtem, legalább is úgy tűnt, minden jel arra utalt és már nem hallottam azt a hangot, amelyik 10 000 forintot követelt az autósoktól, cserébe, hogy nem használják a BKV járműveit. Pedig ez egy teljesen új üzleti szemlélet és valljuk be zseniális. Én kinézném Tarlósból, hogy kitalált ilyet. Azért fizetni, amit nem vettél igénybe. Kár, hogy csak álmodtam az egészet. A hipnagóg hallucináció, amit ébredés közeli hallucinációnak is neveznek és fő jellemzője, hogy nagyon is valóságosnak tűnik minden, azért annyiból jól jött, hogy találtam egy témát ehhez a bejegyzéshez. Mivel mostanában vagy folyamatosan "alkotói" válság gyötör.

1984-ben az átlagkereset 5452 forint volt a KSH adatai szerint.
1984-ben egy havi felnőtt általános BKV bérlet 50 forintba került.
2012-ben egy havi felnőtt általános BKV bérlet 9800 forintba kerül.
5452 forintból 109 darabszámú havi bérlet jön ki.
Ahhoz, hogy ma 109 db bérletet vegyünk a jövedelmünk 1 millió 068 200 forint kellene hogy legyen.
A mindent elnyelő fekete lyukat, ami néha egy puritán, egyszerű nokiás doboznak álcázza magát, de legtöbbször talicskának tele pénzzel, azt nem a világűrben kell keresni. Mostantól csak a BKV székházára kell a csillagászoknak irányítania a távcsöveket. Épp ezért a Planetáriumban is ideje lenne a paradigmaváltásnak.

2012. január 29., vasárnap

Vers mindenkinek - Metz Tibor

börtönlevél blues
 

amíg van kéróm
neked is van helyed
lé kerül bárhonnan?
tudod mint a tied
itt ragyog kéken
karomon a neved
egész éjjel
ó a hideg éjjel
sírva nézem
a fényképedet.



(Az illusztrációt Metz Tibor rajzai alapján készítettem
stílusutánzat)


Könyvajánló:
Metz Tibor: Mantrák
(1994. - megjelent a Mahir Observer Médiafigyelő Kft. támogatásával)

Vers mindenkinek - Metz Tibor

moszkva tér


csak egy vérízű buborékokkal teli hamburgert
ettem a moszkva tér virágszirmoktól hangos
olajosan érinthetetlen tócsáiban állva
fagyöngy és fröccsillat meghatóan zavaros
keverékében mellettem fátyolos levegő ajtók
nyíltak melyeken átázott haj és télikabát tömbök
suhantak át esernyők üres fekete félgömbjei
táskák szatyrok léptek ütemesen ringó
szürke hullámaiban elmerülve

a metró aranysárga kapuján ekkor kilépett ő
aki most is csupán varázslatos arc és
szemfesték volt balatonszerű hajzat villámló száj
szonett ruhában vékony ceruzával megrajzolt
ragyogó körvonal

mely élesen elkülönítette fensőbbrendűen ápolt
lényét a mögötte terjengő hétköznapi valóságtól

figyeltem csípőjének arany hegedű alakját ahogyan
ütemesen dong ring a párás levegő puderfoltjaiban
legyintve egy gyufaszál merengő vérvörös
ködébe hajoltam



(A Moszkva tér című vers ebben a változatban megjelent az Ács József főszerkesztette Amnézia Árnyalat 1993/5 34.o. Az alkotás szintén olvasható, de másik változatban a költő Mantrák című kötetében is: Mantrák, 1994. Mahir Observer Médiafigyelő Kft. )


Metz Tibor 1967. augusztus 27-én született Budapesten. Az általános iskolát lakóhelyén, Gyálon végezte, első versei is itt jelentek meg, az iskolaújságban. A gimnáziumot Ócsán kezdte el, de nem fejezte be. Tizenhét éves, amikor az ELTE-n megjelenő Egyetemi Lapok verseket közöl tőle. A sorkatonai szolgálat után egy ideig, mint ahogy korábban is, bevonulása előtt, könyvesbolti eladóként dolgozik. Később ez a biztos állása is megszűnik, és Tibor sokféle munkakört kipróbál. Az irodalommal, mellyel még tizenévesen eljegyezte magát, egy pillanatra sem szakad meg a kapcsolata: könyvtárakba jár, autodidakta módon képezi magát, és keresi a hasonló érdeklődésűek társaságát. Többször is olvashatóak versei az Amnézia Árnyalat című időszakos kiadványban, ahol először használja anyakönyvezett neve helyett, mely Hackspacher Tibor, a jóval egyszerűbb hangzású Metz Tibor nevet. Jóllehet itt-ott jelennek meg még versei ( a helyi újságban, a Kávéházi című egyetemi diáklapban), költészete, mely a BEAT-nek egy sajátos, az avantgarde-ban és a klasszikus magyar költészetben gyökeredző változata, most először válik egy tágabb olvasói kör számára hozzáférhetővé.

Ez a kötet a Mantrák címet viseli, jelezve, hogy Tibor mantráknak tartja verseit, mágikus szövegeknek, melyek az olvasót hozzásegítik egy más (szebb) tudati állapot eléréséhez. A kötet válogatás az eddigi versekből, java részük itt olvasható először.
(forrás: Dóka Péter utószó Metz Tibor Mantrák c. kötetéhez - 1994)

Önkéntelen a párhuzam, de Metz Tibor Moszkva tér című verse leginkább Allen Ginsberg korszakmeghatározó és nem méltatlanul híres Üvöltés című versét juttatja eszembe. Az ami egy amerikainak Ginsbergtől az Üvöltés, az egy magyarnak Metz Tibortól a Moszkva tér című vers kellene hogy legyen. Metz Tibor BEAT költészete nem feltétlenül követi Ginsberg stílusát, annál jóval szűkebb, zártabb összefüggésrendszerekből bontakoznak ki a művei, míg Ginsberg kvázi politikai, vagy általánosabb szenvedés történetet jelenít meg, emberiség, generációs távlatokban, addig Metz Tibor alapvetően líraibb költészete sokkal szubjektívabb , ősibb és meditatívabb világot ébreszt fel bennünk. Ő az a generáció, akikre az indiánok világa, az amerikai bennszülöttek tragédiája sokkal intenzívebben hatott. Olyannyira, hogy egy közös barátunkat megkérte, vagy kierőszakolta, kihasználva és látva a modern technika és az internet feltételeit, hogy nyomtassa már ki neki újonnan vett nyomtatójával Vörös Felhőt. 
A végeredmény az lett, hogy végül annyi indiánt nyomtattunk neki, hogy kifogyott a vörös festék az újonnan vásárolt nyomtatóban. Indián történelemben szinte mindent tudott, Crazy Horse-ról, Ülő Bikáról és a többi nagy indián vezéralakról. Mostanában visszavonultabban él Gyálon, az évek alatt nem sokat változott, de az írást, amiben igen tehetséges volt sajnos abbahagyta, nem különben a rajzai és a fafaragványai is sajátos stílusban készültek. A mantrák című kötet sajnos egyáltalán nem keltette fel a kultur-köz figyelmét, bár Tibor lelkesen berontott az Írók Boltjába is ahol egy példánnyal megtisztelte Konrád György írót, aki tömören csak annyit reagált a történtekre: "hogy fiatalember igyon kevesebbet". Annak idején a HOLMI szerkesztőségétől mondvacsinált ürüggyel eltanácsolták, mondván neki Páskándi Géza, hogy Tibor jegyezze meg: „nincsenek ezüstsirályok". Még ha igaza is lett volna Páskándi Gézának, bár nem volt: Ezüstsirály (WikiPédia.hu) akkor is azt kellene mondanom, hogy a Mantrák, ami Metz Tibor egyetlen verses kötete, mindenképpen jóval több figyelmet érdemelne. Nem véletlen, hogy az akkor induló Amnézia Árnyalatba ("irodalmi fanzin") Ács József , aki ma már meghatározó kortárs költő, és szintén az a generáció mint Tibor , az 1993/5 számba három Metz Tibor verset is beszerkesztett  .>>>



2012. január 28., szombat

Gondolat - A hit és a ráció

Pax tv-n rövid figyelemmel kísértem egy keresztény prédikációt. Ebben a prédikátor éles párhuzamba állította az evolúciót és az önfeláldozást. Azzal a példával érvelt, hogy ő maga, amikor beugrik a folyóba és kiment valakit a jeges vízből, akkor önzetlenül cselekszik és szembe megy az evolúcióval. Úgy adta elő, mintha az emberben létezne egyfajta önfeláldozás, ami kívül esik az evolúciós érdekeken és Krisztus áldozata is ilyen. Ki kell ábrándítanom a prédikátorunkat, mert még bármekkora és halált megvetően bátor is ez a cselekedet, azért hoz némi hasznot is a konyhára. Ki ne fantáziált volna fiatalabb korában vagy még idősebben is arról, hogy imádott hölgyét kimenti valahonnan és az akkor szerelembe esik iránta. Egy ilyen hős cselekedet akár két addig távoli család, törzs, nemzetség életét is összekötheti. Maga az un. jó cselekedet is már önmagában is legitimizál: azt sugallja én jó vagyok, mert ezt tettem, tehát megerősíti a létezésemet, értelmet ad hozzá. Az evolúció szempontjából tehát számtalan előnnyel jár egy ilyen cselekedet és mivel visszatérő emberi fantáziálásról is szó van, így az evolúciósan is kódolva van az emberben.
Ebből kifolyólag abszolút önzetlen cselekedeteket nagyon nehéz lenne találni, ezért sem volt számomra érthető a Bhagavad-Gítá egyik fő vagy alapvető tanítása, a niskáma karma alapelve.
Miszerint a cselekedetek gyümölcseiről való lemondás teszi a tettet tisztává. Ez paradoxon, hiszen ha lemondok a cselekedetek gyümölcseiről, akkor azt ennek a tanításnak a tudatában már a tisztaságért teszem, és az is egy gyümölcs.
Mindig érdeklődéssel figyelem, ahogyan a prédikátorok és tanok paradoxonokban zárulnak. Az alapállás számomra a prédikációval kapcsolatosan, hogy felesleges a népet győzködni, nem érvekkel lehet meggyőzni valakit és rábeszéléssel és logikai tévedésekkel és következetlenségekkel. A tv prédikátorok sokat beszélnek, de istent vagy egy magasabb tudatállapotot leginkább a csenden keresztül érdemes megközelíteni. Osho például nagyon szerette a csendet, talán azért is, mert a gondolat nélküliséget és a csend, vagy a meditáció szinonimák és felcserélhető fogalmak. Osho tehát tudta, hogy prédikációval nem lehet igazi célt elérni. Minden valamire való mester Indiában kommentálja a praszthána trajit-t a három mértékadó művet, ezek közül az egyik a Bhagavad-Gítá. Osho háború és béke című könyve számomra nem más, mint az egyik praszthána trajínak, India legfontosabb művének a kommentárja. Felsorol három embertípust, Durjódhanát az ösztönös embert, a tamó-gúna emberét (tamasz-sötétség), Arjunát a harcost, mint a rajasz-gúna embertípusát (szenvedély) és Krisnát (szattva-gúna szat=igaz), ez nem más mint három tudatállapot, három életszakasz.
A hinduknál a negyedik életszakasz, az utolsó tudatállapot, a megszabadulás a ragaszkodástól, az éberség. A Bhagavad-Gítá elgondolásom szerint olyan titokzatos mű, ahol a negyedik és végső tudatállapot maga az olvasóé. Mivel az olvasó számára, Durjódhana, Arjuna, Krisna benne létező személyek, az olvasóéban. És itt már arról van szó, amit Osho érzékeltet, hogy a 4. tudatállapot az elszakadás, ezt a negyedik életszakaszt a hinduk fizikailag is megvalósították és végső remeteségbe vonulnak, de Oshonál ez nem más, mint pszichológiai elkülönülés. Az önmagát is kivülről tekintő attitüd. Visszatérve tehát, a hit nem racionális, noha mint Feuerbach elemezte valóban tartalmazza a természetes észt, de különös észnek nevezi, ha jól emlékszem.

Összefoglaló - A poloskák visszatért(ek)

Ez futrinka jellegű, ilyent ölt meg a rohadt kaszás pók
pedig címlapos példány egy kicsit hasonlít a tévesen suszterbogárnak nevezett
költőverő vagy verőköltő bodobácshoz, azaz a bogár, amelyik állandóan koituszban van.


Miután Um-napistit, Magyarország első rajtszámú őshonos, büdösbence poloskáját egy verőfényes májusi napon visszaengedtem őshazájába, a fák és a levelek örök és boldog világába, nem is sejtettem volna, hogy az idei télen újabb idegenek érkeznek, csapódnak be hozzánk egy távoli univerzumból. Az idegenek az ufókhoz hasonlóan zöldek, de nem ufók, hanem poloskák. Az ablak belső párkányán vertek tanyát, - kiváló panoráma egyébként, a Szent Pilistől egészen a Gellért hegyig belátható "a térkép e táj" - és ahonnan egy pókot is kénytelen voltam fülpiszkálóból és borsmenta olajból összeállított minifáklyával kifüstölni miattuk egy gazdasági kormány és világválság kellős közepén. Mivel Protont az utolsó pillanatban pöcköltem le, az alattomos szörnyeteg hálójába volt már tekeredve és az ép kirontott rá, a kis geci, tiszta Bergman film, gyön a pók és skizofrénia és elidegenedés és kapitalizmus, ez van. Isteni szerencse, hogy pont, abban a pillanatban észrevettem. Mi van, ha nem délelőtt 11 órakor ébredek a munkanélküliek és dologtalanok kellemes nyugalmával. Aki egy protont ment meg, az az egész világot menti meg.
Az egyik kaszás pók már egy futrinkaszerű bodobácsot átküldött a másvilágra, azt amelyik a kaktuszon telelt át volna és afrikai pszichedelikus pajzsra hasonlított a páncélzata is. Proton viszont marha szerencsés volt.
Elektront a másik szobából importáltam, ahol a kibaszott pókok már egy mezei poloskát felszívtak. Így most ketten vannak a párkányon, paradicsomot vágtam föl és vettem szőlőt is, és néhány almaszelet veszi körbe a poloskák számára kialakított átmeneti űrbázist. A poloskák, mint írtam már, szívószállal táplálkoznak olyanok mint mi, csak nekik hozzájuk nőtt a szívószáljuk, így csak a hasuk alá tudják hajlítani. Nekünk embereknek nem volt olyan létfontosságú, ezért nem alakult ki a gyümölcsszipka, de valamikor előző életünkben mi is poloskák voltunk. Ez az érdekes élőlény, amikor közvetlen veszélyt tapasztal, jobbra-balra "táncol" robotszerűen szakaszosan, akkor tapasztaltam ezt, amikor kiszabadítottam Protont egy pókhálóból, de szerencsére abban nem volt pók, mert nem minden hálóban van pók, a pókok ugyanis dögledeznek. Főleg azok a fajták, amelyek hálóhoz vannak kötve. A kaszás pók annyiból cselesebb, hogy az bármikor átvált egy másik hálóra. Garaczi László egy novellájában olvastam a libidópartizánokról, ezek a férfiak a strandon úgy ismerkednek, hogy kivisznek vagy tíz törölközőt és mindegyiket egyedül napozó vagy magányosnak látszó hölgyek közelébe terítik le, így sokszorozva esélyeiket a reprodukcióra.

2012. január 24., kedd

Sajtófigyelő - royalisták, birodalmiak, radikálisok, az erő sötét oldala?

Ajánlott írás:
Bognár József: A pogány szemléletmód(ANTiDoGMA - ÚJJoBBoLDaL)
Bognár József: Kik vagyunk? Nemzeti önazonosságunk zavaró tényezői(ANTiDoGMA)

Bognár Józsefről már írtam a blogon, de mivel végtelen a monotónia tűrésem, ezért szeretem ismételni önmagamat, már ha önmagamat egyáltalán létezőnek tekintem.
A Piccolino nevezetű kocsmában, a VIII.kerület Somogyi Béla utcában, - ahol az óra is fordítottan jár - egy időben megtalálható volt a teljes PaNNoN FRoNT-os royalista brigád és főszerkesztőség. Bognár József már akkor a Nietzsche által, annak főként Antikrisztusában képviselt nézeteknek a híve lehetett, amely művet az a Csejtei Dezső fordított, aki jelenleg is az SZTE filozófia szakán oktató. A lényeg a lényeg: Bognár egészen odáig jutott a birodalmiság nézeteiben, - ez az ami messzire előrevetíti az árnyékát - hogy Jézus kereszthalálát, a Pilátus objektívén keresztül és vele kimondatlanul azonosulva szimplán zsidó-belügynek minősítette. Így értelmezte a kézmosás gesztusát. Fasiszták és nácik között járván-kelvén rövid életem során tehát megadatott, hogy megfigyelhessem őket és antropológiailag is meghatározzam a náciság vagy a rasszizmus általános küljegyeit és antropológiai jellemzőit. Ezért én el is határolódom azoktól, akik sohasem láttak neonácit, vagy ültek egy asztalnál royalistával és mégis kijelentik, hogy ők márpedig a kortárs nácikat és a kortárs antiszemitákat és royalistákat elítélik, akik általában ugyanolyan emberek, mint bármelyikünk. Én inkább azt gondolom, hogy itt a szélsőjobb és royalizmus határán a nézetek és ideológiák egy elég széles tárházával találkozunk. Az összetartó kovász pedig ezen nagyon eltérő nézetek között az egyetlen közös pont, a zsidó ellenesség. A mai magyar politikai és ideológiai palettának a legszínesebb oldaláról van szó. Azért fontos ez antropológiailag, mert a neonáci vagy neonyilas, royalista vagy bármilyen hasonló nézeteket valló emberről van egy általánosan kialakult nagyon is téves képzet, vagy pontosabban sztereotípia hogy primitív, maradi, bomberben van és bakancsban, félművelt vagy képzetlen és utálja a cigányságot és a zsidókat. Én is így gondoltam egy ideig, amíg a Piccolinóba nem tévedtem, és akkor ott egyébiránt az én félművelt állapotomhoz képest, nálam jóval magasabb műveltségű (ami nem nehéz) és komoly történelmi ismeretekkel rendelkező emberekkel találkoztam és fel is ismertem hamar az én hiányosságaimat, amit a mai napig nem sikerült bepótolnom, még akkor sem, ha az egyetemen, amint tehettem történelmi jellegű kurzusokat vettem fel. Nekem személyesen az intellektuális ultrakonzervatív jobboldallal való kocsmai találkozásom mindenképpen inspiráló volt, nem lettem náci, vagy a Római Birodalom feltétlen híve, de jobban odafigyeltem vagy felfigyeltem a tradícióra vagy mondjuk történetesen a vallástudós Mircea Eliadera, vagy Nietzsche egyik legfőbb művére az Antikrisztusra is. Ezért a PaNNoN FRoNT és az anarchizmus is minden tekintetben elfér a könyvespolcomon, nem képeznek antagonisztikus ellentéteket az amúgy is meghasonlott politikai nézeteimben, sokat köszönhetek Bakunyinnak és a tradíciónak is. A magyar, sokszor tévesen csak szélsőjobboldalnak nevezett oldalon tehát többféle iskola is működik. Van az alap, a katonák, a szkinhed subkultúra, ez az ami angolszáz közvetítéssel került ide, sokszor a legősibb szkinhedek egyben valamikor magyar őspunkok is voltak, és ez a káosz sokszor vezetett önértékelési és identitás zavarokhoz, de tény 20 évvel ezelőtt már virágzott a "szkinhedizmus", ennek fő vonása és kovásza a faji előítéletek mellett a punk ellenesség volt.
A szkinheadek általában kövérebbek voltak az átlagnál, csoportokba verődve jártak, fő fegyverük a baseball ütő volt és a kézfogásuk több antropológiai leírás szerint nem volt férfias, hanem puha volt, bár egymásnak inkább ököllel köszöntek. A szkinheadek általában punkokat vertek, de előfordult olyan is, hogy kubaiakra, palesztínokra is támadtak nyílpuskával és ezzel ki is merült a rend iránti szolgálatuk. Az idegeneket nem kímélték és egyes fő szkinheadek széklábakkal jártak a koncertekre is, mert egy punk bármikor leüthető és bármikor bekerülhet a szkin látóterébe, légy és légycsapó. Fő csoportjaik a rögbit űzték, mert azt vallották, hogy a foci pusztán a gyengéknek és a gyógyegereknek való sportág. Azért nem voltak restek, hogy ott legyenek a fradi b középben. Ha most emlékeimben kutatok, fiatal és gyenge egyedként el kellett bújnom egy hűtőszekrény mögé, amikor egy összzenei koncert Újpest-Fradi összecsapássá eszkalálódott. Az érdekesség az volt ezeken a koncerteken (Viking klub, LÁng MűvHáz), hogy szándékosan skin, punk, alternatív és rock zenekarokat léptettek föl. Később egy XIII.kerületi Fidesz iroda is otthont adott egy skinhead rendezvénynek, de a szervezők teljes hallgatást kértek a fellépőktől és azoktól is akik ott jártak, és ez még a 90-es évek elején volt, amikor még mindenki liberálisnak gondolta volna a fideszt. Történtek tehát furcsa dolgok a XIII.kerületben is. Visszatérve az eredeti témához, tehát volt egy skinhead vonal, aztán szerveződött egy másik vonal is a MIÉP köré és annak ifjúsági tagozata köré is. Itt az idegen gyűlölet és az antiszemitizmus mellé, politikailag a tanácsköztársaság gyűlölete is társult, mert Csurka István legfőbb ellensége a tanácshatalom volt. Így már a kommunista gyűlöletet össze is lehetett kapcsolni az antiszemitizmussal is. Ezt nevezik a pszichológiában kondicionálásnak.
A radikális jobboldal magyarországi ideológiai hátterét elsőként Jézus Krisztus magyar-pártus származásának a dogmája határozta meg. Ennek a hipotézisnek az alapjait Badiny Jós Ferenc sumerológusnak köszönhetjük, maga Dr. Torgyán József is kedvenc olvasmányai között tudta Badiny Jós könyveit (Egyébként Jézus makkabeus származású az én hipotézisem szerint). Később ez a misztikus vonal egyfajta magasabb misztikusabb színvonalon folytatódott a Pilis és a Szentkorona szakralizálásával Szántai Lajos és Pap Gábor munkásságában, ahol is már nem pusztán a személy küldetés tudat, hanem a nemzet küldetéstudat nézetei is helyet kaptak. A Pap Gábor féle "okkult" magyarság vonal mellett pedig a Pannon Front által képviselt tradicionalisták, royalisták helyezkednek el, László András, Baranyi Tibor Imre, Horváth Róbert. Itt az ideológiai különbség abban mutatkozik meg, hogy a magyarságot néhol már felváltja a birodalmiság eszmeisége és a magyar őstörténet misztifikálása mellett megjelenik az egyetemes őshagyomány és hierarchiában való hit és ideológia.
Ehhez az ideológiai vonalhoz politikailag kapcsolódik a jobbik Vona Gábor vezetésével. Megjelenik ettől a vonaltól érdekességképpen egy innen fakadó (Pannon Front) ideológiai oldalág is, ez pedig az ANTIDOGMA, amely teljes mértékben a Birodalmiságot és a vallás-ellenességet is képviseli. Saját véleményem az, hogy nagyon sok metafizikai írás, hinduizmussal kapcsolatos esszé is fellelhető a szerzők írásai között. Vagyis úgy gondolom, hogy a politikai előítéletek, sztereotípiákat félretéve kell ezeket a műveket tanulmányoznunk, hogy objektívabb képet kapjunk a magyarországi szélső- és ultrajobboldalról, tradícióról, őshagyományról és a royalizmusról vagy akár a baloldali nacionalizmusról is. A tradíció és az őshagyomány pedig mindenképpen hozzájárul inspiráló erőként a saját helyünk, alapállásunk megtalálásához. És nézeteink kikristályosodásához, morális hozzáállásunk és a végső kérdésekben való eligazodásunkat szolgálják, az önismeretet és nem várnak tőlünk feltétlen követést, csak azt, hogy vizsgáljuk meg a tant.

Linkajánló:
Dobogó Magazin - Mitikus magyar történelem
PaNNoN FRoNT
Isteni Város (Divine City)
Kvintesszencia kiadó
Baranyi Tibor Imre
Buji Ferenc
Turiya könyvtár[1]
AntiDogma
ŐSHAGYOMÁNY
────────────────
[1] Turiya - a legmagasabb tudatállapotot jelenti a hindu vallási, vallásfilozófia nézetek szerint az ember 4 tudatállapotából. (Csin-mudra, pravána, éberség)

Programajánló - Kiélezett reszelők helyett ételt osztanak az anarchisták a Blahán

Elsősorban lakást kellene osztani nekik a Blahán és ez Kocsis Máté nyolckerületi polgármester fő feladata lenne.

Az ételosztás helyszíne és időpontja:
Budapest, Blaha Lujza tér
2012. január 29. Vasárnap 14:00 - 17:00 ig
Az Anarchisták Közössége ételosztást szervez hajléktalan emberek számára. Az akció célja a társadalom figyelmének felhívása arra, hogy az elnyomó rendszer minél jobban ellehetetleníti a szegények és hajléktalanok helyzetét, nekünk annál nagyobb kötelességünk segíteni az elnyomottakat.

Ha részt akarsz venni az akción, gyere 14:00-ra a Blaha Lujza térre, hozz magaddal bármilyen kaját, amit szívesen szétosztanál azoknak, akik jobban rászorulnak.
(forrás: facebook)

Anarchistáktól az ember általában azt várja, hogy megzavarva a felső tízezer nyugalmát annak kávéházaira egy-egy elszánt anarchista bizony bombát hajít vagy magát vízóra leolvasónak álcázva testére szerelt dinamitrudakkal jut be a luxusingatlanjaikba, ahol a koktélpartyn felrobbantja magát, és persze azt, hogy Mihail Bakunyin forradalmi katekizmusát fejből betéve tudja, vagy ha nem is tudja, de legalább annak lényegét.És Bakunyin forradalmi katekizmusának a lényege minden forradalomra igaz. Aki a forradalomban csak a pusztítást látja az Bakunyin szerint hülye, elvakult és barom, bár ő nem így fogalmazza meg. Vagyis ne csak a pusztítást lássuk pl. a tévéostromot (hogy hozzánk kronológiailag is a legközelebbi politikai eseményt említsük), hanem azt, hogy ennek a rombolásnak van egy magasabb célja, egy idea megvalósítása, tehát egyszerűen egy új világ felépítése. Tehát függetlenítsük a forradalmakat és lázadások politikai oldal szerinti megítélését az objektivitás kedvéért és valljuk be a pusztítás ilyen esetekben sohasem önmagáért a pusztításért van, hanem az a forradalmak szükségszerű velejárója, mint az influenzának a magas láz. Az Anarchisták Közössége egy kb. 20 főből álló facebook csoport, hitvallásuk szerint ők a békés anarchistákhoz tartozónak vallják magukat. Véleményem szerint a hungarista jövőnk.info kritikája ez esetben nagyon is helytálló. Az írás szerzője, a ha én anarchista volnék, mit tennék feltételezésből indul ki. Én egyébiránt inkább azt látom, hogy amikor a jobboldal erősödik, hatalmon van, akkor sajnálatra méltóan törvényszerűen megugranak azon szervezetek és álanarchisták plakátjainak a számai is.
Én ezeket a szervezeteket a liberálisok és az mszp rejtett csápjainak tekintem. Ezzel a sokszínű, társadalmi, álcivil fellépéssel akarják demonstrálni a birkák felé az un. társadalmi elégedetlenséget, amely elégedetelenség hamar megszűnik, amikor egy liberális-mszp koalíció kerül kormányra, ilyenkor ezek az anarchisták felszívódnak és a névtelen plakátok is, a szegények pedig érdekesmód anarchisták és jogvédők nélkül maradnak minimum 4 évig nem számítanak - mert csak politikai célokra kellettek.
Ez az írás azért született, hogy ezt elkerüljük vagy legalább is a rendszer bőre alá is betekintést nyerjünk - nevezhetjük ezt relatív transzcendenciának is Krémer Sándor filozófus terminusával. A relatív transzcendencia az, ami történik, zajlik, megismerhető amennyire megismerhető, de a tudtunk nélkül zajlik. Például nem tudjuk, hogy a szomszédunk ügynök vagy terrorista és éppen most táraz be a géppityuba, miközben mi nem normális, azonban hétköznapi faszkalapnak tartjuk, mert mindig a google keresőre hivatkozik és ez alapján kizárja azt, hogy XY nem is lehet zenész, a nagy számok törvénye szerint. Ha valamit tehetünk, hülyékkel semmiképpen ne álljunk szóba, ha bármi gyanúsat észlelünk rajta, jelentsük a TEK központnak. A reszelő kiélezésének a hangjai nagyon sajátosak, aki élezett már reszelőt az tudja. A sitten egyébként a kiélezett fogkefe a divat, sétán a kanyarban, ha nem fizetsz ezzel böknek le. Aki pedig illegális anarchista csoportokhoz szeretne csatlakozni, annak ajánlom kiábrándító olvasmányként a legkedvencebb könyvemet, amit már ezerszer ajánlottam. G.K. Chesterton: Az ember aki csütörtök volt címmel.





Program- és linkajánló:
Ételosztás hajléktalanoknak(Anarchisták Közössége)
Anarchisták Közössége
Anarchisták a Blahán(jövőnk.info)
Mihail Bakunyin: forradalmi katekizmus (részlet)
ANARCHIZMUS (MODERN IDEOLÓGIÁK) (Magyar Elektronikus Könyvtár - Századvég)

2012. január 23., hétfő

Szegény Hírek - A koldusokat is megkínozza a válság (cikkajánló)

Rossz hír ez nekünk a jövő koldusainak, hiszen amikor mi talán vagy egészen biztosan koldussá leszünk, nem hiszem, hogy lesz bárki is akkor aki adakozna vagy adakozni akarna. Így a jelen koldusai most összetehetik a kezüket, hogy még most lettek koldusok, időben, mert a későn jövőknek,- és ez a közeljövő - csak a közvetlen éhhalál marad.
Ahogyan azt már előre sejthettük, a kapitalizmussal velejáró létbizonytalanság és természetes következménye, az állandó válság, a magyar társadalom minden egyes sejtjéhez elért. Ma nehezebben adakozunk és holnap még nehezebb lesz, ha egyáltalán még adakozhatunk és nem váltunk már mi magunk is kéregetővé. A koldulást természetesen büntetik, tudhatjuk meg a cikkből. De egy úgynevezett demokratikus rendszertől ne is várjunk semmit. 21 év telt el már úgy, hogy a legkiszolgáltatottabb rétegekért nem tett még gesztust sem a mindenkori államhatalom a részéről, és tudjuk semmiféle megoldás nem született, sem koncepció, és mostanában visszalépések is történtek, mert a szegények kriminalizációja van leginkább napirenden, mint szociálisnak és humánusnak beállított intézkedés, miközben mondjuk az afganisztáni katonai intervencióban a magyar hadsereg bizonyára jelentős anyagi részt is vállalt, honvédelmi kiadások helyett például megoldhatná a kormány a hajléktalan kérdést is. Mert az is katasztrófa helyzet - társadalmi és humanitárius katasztrófa. És katasztrófa esetén, főként ha az 21 éve stagnál vagy rosszabbodik akkor a kormánynak bizony kutya kötelessége volna minden katasztrófa elhárító intézkedés. Ha másként nem megy, meg kell nyitni tornatermeket, tornacsarnokokat, minden óvóhelyet és pincét vagy padlást és minimum elszállásolni a bajba jutott embereket.

Cikkajánló:
Még a koldusokat is megkínozza a válság(DiSZPéCSeRPoRTáL)

Filmsorozat ajánló - Alfa holdbázis



Az első elszenvedett komolyabb lelki csapások és lelki traumák fő okai között volt ez a sorozat is, mert néztem és ma már tudom, hogy nem kellett volna. Mondhatni én főként ezen szocializálódtam, ezen nőttem föl. Az Alfa holdbázis, mint imperialista fegyver képes volt teljes mértékben felőrölni az akkori kádár-korabeli nyugalomhoz szokott emberi idegrendszert, akár az összeomlásig. Nem is tudom hogyan juthatott be, a szocialista blokk békés szanatóriumába ez a filmsorozat, talán rájöttek, hogy a népességet immunissá kell tenni a nyugatról jövő támadásokkal szemben, mert védtelen. Emlékszem, amikor a Cápa című film bejött ide, többen elájultak, sokkot kaptak és persze sokan szinte ragadozóként falták ezeket a filmeket, jobban martak mint a cápa maga. Ezeket a filmkockákat most újra megnézve értettem meg serdülőkori paranoiám, lidércnyomásom elsődleges okait és későbbi "felnőttkori" gyógyíthatatlan lelki bajaimat is. Ezért az Alfa holdbázist csak erős idegzetűeknek ajánlom. A Támadás egy idegen bolygóról című filmsorozat szintén ebbe a kategóriába tartozik, és talán egy fokkal borzalmasabb és paranoiában ütősebb is volt, később a megnövekedett paranoid kórképek és pszichiátriai megbetegedések miatt már nem merték olyan sokszor leadni - tudjátok a David Vincent látta őket és később 1989-ben én is láttam őket.

Filmletöltés:
Támadás egy idegen bolygóról (The Invanders)(Letölthető 17 epizód, ha minden igaz és magyar felirattal.)

2012. január 21., szombat

Programajánló - Birkavonulás

A mai délután folyamán az Orbán közeli körök kivezetik birkáikat a Hősök terére, 16 órára a nagy vonulásra. Az idő és a páratartalom is kedvez a birkavonultatásnak, bár a fű még nem sarjad, a nap viszont a kétarcú Janus - mint háború és béke Isten - derült egéből és hónapjában most téliesen legalább süt. A Római Birodalom idején talán kétszer volt csak zárva a Janus-kapu. Ami azt jelenti, hogy mindig háborúskodás zajlott és ez a birkákat felvezető főkolomposok szerint ma is így van, amiben azért valljuk be, van némi igazság. Egy valamivel azért mégsem értek egyet, hogy ez a vonulás nagyon egyenes, de mégsem nyílt, mert sokkal őszintébb lenne, ha a birkákat mondjuk felvinnék a Budai-hegység erdőibe, bevinnék őket a sűrű és sötét erdőbe (e célra a labirintus, mint útvesztő is tökéletesen megfelelne). A 21 év kapitalizmussal sem tettek mást, mint bevitték a birkákat az erdőbe, ahol azok aztán magukra maradtak és megdögölöttek. Amelyik meg szerencsés volt, valahogy kijutott, aki meg elég korrupt, annak nem kellett a kútba ugrania. Természetesen lesz ellen birka vonultatás is, mert a demokráciában nagyon fontos a pólusrendszer, jönnek a jó birkák a + birkák és jönnek a - negatív birkák. A - negatív birkák szerint a magukat + pozitív birkának vallók valójában - negatív birkák, a magukat nagyon pozítiv + birkának tartók szerint egyes negatív birkák szélsőségesen - - negatív birkák. Ezen szélsőségesen negatív birkák - - szerint a magukat nagyon + + + pozitív birkának beállító birkák, valójában nem is birkák, hanem birkabőrbe bújt farkasok. A mai politikai helyzetet látva csak sajnálatomat fejezem ki, hogy ilyenkor nem áll minden utcasarkon legalább egy fő szarajevói Gavrilo Princip vagy a reszelős gyilkos anarchista Luigi Lucheni is. Mert ha így volna, az apátiába és kifizetetlen számlái közé süllyedt tévénéző, vagy hipnotizált birka is talán felhorkanna a labirintus álomból, amibe a rendszer beleringatta és lerázná végre ráakaszkodott tudat-vámpírjait. Egyelőre Gyurcsány és Orbán tehát megrendezte birkáinak a szemkilövetős vipera bált, aztán a náci köpködős opera bált, most pedig a vámpírok bálját.

Linkajánló:
Luigi Lucheni(WiKiPéDiA.hu)
Gavrilo PrincipWiKiPéDiA.hu)

2012. január 19., csütörtök

Programajánló - Tiszteletreméltó Kalsang Láma tanítása (ingyenes előadás - ma)

Tanítás ,menedékvétel
Mantra Magyarországi Buddhista egyházunk szellemi vezetője Tiszteletreméltó Lama Kalsang (Lopön Cecsu Rinpocse fő tanítványa) tanítást ad központunkban.

Nyilvános tanítása lesz 2012.01.19 csütörtökön 18.00.-20.00.
-ig
Tanítás témája: Bódhicitta .

Menedék vétel -névadás a tanítás végén
Belépés díjtalan ,de pénzadományokat elfogadunk a Láma és kolostorai támogatására.
Javasolt felajánlás:500.-Ft

Helyszín:
Mantra Magyarországi Buddhista Egyház -Dharma központ Újpest
1046 Budapest ,Szent László tér 7.

Mindenkit várunk szeretettel.
Kasza Miklós Koppány
(forrás:Mantra Magyarországi Buddhista Közösség)

2012. január 17., kedd

Prinzip - Schlag auf Schlag



A Prinzip egy kelet-berlini, NDK hardrock zenekar volt a legnagyobbak közül. Nemrégiben még a Der Steher c. albumuk elérhető volt a Youtubeon, azóta valami balfék letörölte. Így sajnos csak pár számuk maradt a világhálón, ezért most éjnek évadján kénytelen vagyok újból letölteni a soulseekről mp3-ban. Hallgatva ezeket a számokat bizonyos vagyok, hogy létezik egyfajta internacionalista stílusjegy, ami kizárólag a szocialista blokk rockzenéjét félreismerhetetlenül felismerhetővé tette. Ezekből a számokból is árad egyfajta 70-es 80-as éveinket meghatározó megfogalmazhatatlan és hamisítatlan béke és nyugalom, amiért én legfőképpen hallgatom és kedvelem ezeket a zenéket.


Az 1980-ban megjelent Der Steher albumon a Schlag auf schlag című dal mellett még két számot emelnék ki az Abschied des musikanten egy könnyed, balladikus aurájú dal, a másik szám a Liebesfilm in Farbe már egy kicsit líraibb hangvételű és újhullám közeli dal. Ez a három szám mindenképpen a favorit számomra erről az albumukról.

Linkajánló:
PRINZIP
Schlag auf schlag (dalszövege - németül)(LyRiCS80.com)
Soulseek - Slsknet(A legjobb fájlcserélő, azaz van-e élet a Földön a NAPSTER betiltása után ? - van)
RoBBieRoCKS Rockzenei oldal, 60-as 70-es évek toplistákkal. Dalszövegekkel+Youtube belinkekkel is megfűszerezve.

2012. január 15., vasárnap

Megdöbbentő - Az Androméda törzs valósággá válhat

Jelenet az Androméda törzs c. filmből
forrás:PoRT.hu


Mesterséges vírust hoztak létre tudósok, amely vírus rendkívüli veszélyeket hordoz magában olvasható a jövőnk.info oldalán. Az Androméda törzs az egyik kedvelt és közismert sci-fi regény és film volt annakidején. Abban a történetben egy világűrből érkező, elszabadult vírust igyekeznek megállítani, félelmetes küzdelemben, most hasonló végveszélybe sodorhatja az emberiséget a felelőtlen kísérletezés, ha a laboratóriumból elszabadulna ez az új vírus, és ez már nem a sci-fik világa, hanem a megvalósult valóság.

Cikkajánló:
Milliók megölésével fenyegető vírust hoztak létre a tudósok(jövőnk.info)

Szemelvények a szocializmusból - Kádár János vita-összefoglalója az MSZMP XIII.kongresszusán (részlet)

Társadalmunk létbiztonságot teremtett




Különösen nem kell olyan tapintatosnak lenni, amikor a társadalmi rendszerek összehasonlításáról van szó, és a mi viszonyainkat a legfejlettebb tőkés országok bizonyos eredményeivel mérik össze. Ezt persze meg lehet tenni, de ne felejtsék el, hogy a legfejlettebb kapitalista országoknak bizony nagy a gazdasági erejük, ott hatalmas méretű tőkekoncentráció megy végbe, és a gazdasági életet a határok felett átnyúló, nagy nemzetközi monopóliumok uralják. A pénznek pedig megvan az a természete, hogy oda gyűlik, ahol sok van belőle. A legfejlettebb kapitalista ország óriási idegen tőkét vont magához, még saját tőkés partnereitől is, és kemény adót fizettet kamatok formájában az egész világgal. Ebből persze tudnak produkálni egyet és mást. Ha ezt a békés emberi élet fejlesztésére fordítaná, még nem is kifogásolnám.
Ha összehasonlítják a két társadalmi rendszer viszonyait, ne felejtsék el azt sem, hogy lakosságunk most már ismeri a világot. A múlt évben 5 millió 440 ezer magyar utazott külföldre, különféle társadalmi rendszerű országokba. Lassan igaz, hogy háromszor örülnek a külföldi útnak: egyszer, mikor elkészülnek, másodszor, mikor ott vannak és harmadszor, mikor hazajönnek. S mind gyakrabban harmadszor örülnek a legjobban.
A kapitalizmus lényegéhez tartozik, hogy ── miközben egyik-másik technikai vívmánya okkal kelt elismerést ── van egy olyan kísérőjelensége, amely akár csökken, akár egy helyben topog, akár növekszik a termelés, mindig jelen van, s ez a munkanélküliség. Aztán amikor megcsodálják egy fejlett kapitalista ország valamely világvárosát, ahol a központban a neonok még éjfélkor is szinte nappali világosságot árasztanak, menjenek el ennek a fénynek a határára, és nézzék meg, hogy ott mi van. Meg fogják látni a kábítószertől szenvedő, emberformájú kísérteteket és a legsötétebb nyomort. Mert ez még a legfejlettebb kapitalista országokban is megtalálható.
Nálunk sok a panasz, az igény ── itt is lehetett belőlük hallani bőven, és ez helyes ──, de azért az emberek alapvető létbiztonságát a szocialista rendszer biztosítja. Itt a munkanélküliség nem fenyegeti az embereket, itt nincs létbizonytalanság, mint a kapitalizmusban. Aki dolgozni akar, itt munkát talál, és megél. És olyan elveszett lények, akikből a kapitalista országokban százezrek, milliók tengődnek, Magyarországon nincsenek ! Itt megvannak az intézmények és fórumok, amelyek a bajban levő emberen mindig tudnak s akarnak segíteni, és segítenek is.

(szöveg forrása: Látóhatár 1985. június - 98-99.o.)


Programajánló - Január végén Viszkis szabaduló buli

A bankrablók klubja szeretettel meghívja Önt!
Ambrus Attila (a viszkis) minden idők és Magyarország legnépszerűbb bankrablója tehát január végén szabadul. Sokan kedvelték és kedvelik őt, a magyar társadalom minden rétegéből az értelmiségtől egészen az egyszerű munkásokig és hajléktalanokig bezárólag.
Széles spektrumú ez a népszerűség. A facebookon nagyszabású szabaduló bulit szerveznek e jeles nap tiszteletére. Neki köszönhettük előzetesben fogvatartottak a szóbeszéd szerint többek között azt, hogy a Gyorskocsi utcában igencsak megerősítették az őrzést (Egy BV intézet vezetőinek vagy rendőrségi fogdának a legnagyobb és legelviselhetetlenebb kín és trauma egy sikeres szökés - gondolom, hogy ott helyben börtönpszichológus próbálta feloldani az állomány által elszenvedett szökési traumát), a sétán még a fejünk fölött is dróthálók és rácsok voltak. Azt amiről én csak álmodtam később, bár a venyigéről való szökést sem tartottam lehetetlennek, de a Gyorskocsi reménytelennek tűnt, a Viszkisnek azonban mégis sikerült megszöknie a Gyorskocsiból is, igaz a rendőrségi fogda részről szökött,- úgy emlékszem kihallgatásról, de odabent a sétáról verziót hallottam - ami azért "könnyebb", mint a börtön szekcióból való szökés, de nem kis "fegyvertény" ez sem. 1998 október 27-én Zuglóban fogták el a Nagy Lajos király út és az Erzsébet királyné út kereszteződésében, a sarki házban. A szemközti közértes dobta fel a rendőrség szerint,(a közért helyén azóta egy új lakóépület van és egy nagy CBA) mert feltűnt neki, hogy valaki állítólag mindenből kettőt vásárolt és előtte mindenből csak egyet. Eggyel több ok, hogy ne bízzunk a közértesekben. 1999-ben megszökött a Gyorskocsiból. Én egyébként késő este mintha láttam volna, Újpalota és Zugló határában még 1998-ban, bár pontosan nem tudom mikor volt. Abban az időben sokat futottam és általában este 23 óra után indultam Zuglón keresztül 14 km-es 1/3 maratonit futni. Az biztos, hogy eszem ágában sem lett volna feldobni, de meggyőződni sem akartam arról, hogy valóban ő az vagy sem.

Program- és linkajánló:
Viszkis szabaduló buli [group](facebook.com)
Facebookon szerveznek bulit a viszkis rablónak(HÍR24)
Új film készül a Viszkis életéről(Szatmar.ro)
Titokban akar kijönni a rácsok mögül(BLiKK.hu)

2012. január 14., szombat

Traffic - Sad and deep as You



Traffic - Heaven is in Your mind




Linkajánló:
A Traffic együttes magyar honlapja

Programajánló - A pszichiátriai "gyógyításról" (HÍRHÁTTÉR nyomán)

A kiállítás megtekinthető 2012. január 12-22. között a Köki Terminál 2. emeletén minden nap 10-től 18 óráig. A kiállítás rendezője a CCHR egyesület, magyarul az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért szervezet

És néhány dietetikai tanács és a potencianövelőkről is, ha már a pszichiátria vegyi kasztrálása nem volt olyan eredményes. Én egy időben depresszióval és pánik betegséggel is fordultam pszichiáterhez (bár ne tettem volna). Amikor ez megtörtént pánikszerűen kiiktattak a tartalékos hadkötelesek sorából, pedig a délszláv háború idején elsőként kaptam sas behívót. Az állam tehát a lövészároknak szánt. Egy párkapcsolati probléma miatt (szakítás és a barátnőm abortusza miatt) sokáig vergődtem és úgy gondoltam - akkor még fiatalon és tájékozatlanul-, hogy a gyógyszeres kezelés lesz a megfelelő megoldás a bánatomra. A kezelés eredménye azonban az lett, hogy egyre mélyebben belesodródtam a betegségtudatba, a gyógyszerek pedig több problémát is okoztak, mint hasznot hajtottak volna. Rögeszmés lettem tőlük, zavart, rosszullétek is jellemezték egyes kemikáliák hatását, csak a közérzetem nem javult és a zoloftól és később a prozactól is kisebb-nagyobb merevedési problémákat is megtapasztaltam már huszonévesen. Ezért tapasztalataimból felismerve a gyógyszerek rendkívül károsságát pánikszerűen abbahagytam a prozac szedését (már 50%-ra ekkor leszázalékoltak), majd a valóban jó szorongás oldó, de iszonyú függőséget okozó xanaxról kellett leállítanom magamat. A szervezetemből a méreganyagokat hosszútávfutással igyekeztem eltávolítani. Két gyógynövény is nagy segítségemre volt. A nyugtató hatású citromfű és a kiváló antidepresszáns és stimuláló orbáncfű (ez utóbbit csak orvosi felügyelet mellett ajánlott). Ezeket a teákat a gyógyszerről való leszokáskor mindennap elég nagy mennyiségben fogyasztottam, később hetente pár alkalommal, kiegészítve még cickafark (fitoösztrogént tartalmaz) teával, instant gyömbér teával, ginzenggel, és orvosi zsályával is a gyógynövény kúrát. Ez a mindennapos gyógynövénykúra olyan erős hatással volt rám, hogy soha többé nem nyúltam semmiféle nyugtató után és mind a mai napig fogyasztok teákat és gyógynövény alapú vagy alternatív gyógyszereket, és vallom, hogy bármiféle bánat is éri az embert, igyekezzen azt lábon kihordani, mert gyógyszeres kezelések után sokkal nehezebb lesz a padlóról a felállás, ha egyáltalán sikerül még helyrehozni a pszichiátriai kemikáliák által előidézett maradandó károsodásokat. Időközben egy olyan koncepcióra is rájöttem, hogy a legegészségesebb táplálékaink, ételek, gyógynövények, fűszernövényeink egyben afrodiziákumok is. Mivel logikus, hogy a szaporodást csak is és legfőképpen egészséges táplálékok és fűszerek serkenthetik.
Elsőként a kesudiót emelném ki, igaz mostanában eléggé felment az ára.
300 gramm elfogyasztásának már érezhető eredménye van, felér 10-12 tyúktojáséval. A bogyók közül elsősorban az áfonyát és a csipkebogyót. A gyógyteák közül a zöldteás ginzeng duplafilterrel egy csészével és egy filter eleuthero ginzeng szintén egy csészével, ezenkívül a borsmenta, a csipkebogyótea, a csalán is csekély, de érezhető mértékben afrodiziákum, és a vanília fagyi is. Amit károsnak tartok a potenciára, az a mértéktelen tejfogyasztás. Helyette inkább grapefruit és narancs levet ajánlanék. Ha vegetarianusok vagyunk, voltunk vagy leszünk mindenképpen figyeljünk oda a B-12 vitamin bevitelre (tojássárgája, spenót, danone kefir és bravo-rauch zöld alma üdítő)és a megfelelő mennyiségű cinkre is, mivel legfőképpen a húsok tartalmaznak cinket és alapvetően fontos a cink a tesztoszteron termelésben, ennek érvényesüléséhez viszont elengedhetetlen az izommunka, legfőképpen a nagy izmokat érdemes edzeni - comb-mell-hát. Fontos elem még a napon levés (szándékosan nem napozást írtam - napozni mozdulatlanul szoktak és a mai ózon viszonyok között egészségtelen), a természetes fény és az úszás ,mint mozgás a legjobb. Ezenkívül a kirándulás a jó levegőn és a természetes emelkedőn is jótékony hatású. A yóga gyakorlatok közül az íjállás (DHANURÁSZANA)[1] hat jótékonyan a szexualitásra.
Ha nincs veseproblémánk a Reergin tablettákat is ajánlanám az aszparagin és a glutamin és egyetlen egy vitamin a B-12 részt vesz a citromsavciklus és a hozzá kapcsolódó sejtanyagcserében, A Szent-Györgyi által felfedezett citromsav-ciklusban. Ezen ciklus során keletkezik az ATP-vel egyenértékű GTP nevű guanozin-trifoszfát, amely "szerelem molekulává" a ciklikus guanozin-monofoszfáttá alakul cGMP. A Viagra ennek a cGMP-nek a lebomlását gátolja. Sajnos az évek múlásával ezekre a dolgokra egyre jobban oda fogunk figyelni. Bár laikusként a képletekből nem sokat olvasok ki. Egyébiránt bioboltokban kapható a
Natural Power for Men nevű kapszula, ami bár nem Viagra és a régi Dragon Power vagy Hard Night erősségű potencianövelő, de mindenképpen hozzájárulhat ahhoz, hogy ne érezzük kellemetlenül magunkat, vagy annyira rosszul, ha ebben a válságos és stresszel terhelt hétköznapok és a kálisóval mérgezett konyhasóink, és ösztrogénnel és még ki tudja mivel (pl florral) csapvizeink és PETpalackvizeink világában időnk is van a szerelemre.
Ezen sorokat tehát azért jegyeztem be, mert a pszichiátria ki nem mondott célja a vegyi kasztráció végrehajtása, mint azt már korábbi bejegyzéseimben már leírtam.

Linkajánló:
Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért
Pszichiátriai tömeggyilkosságok! Rekord kiállítás a Köki terminálban! (Hírháttér Multimédia)
Dhanurászana(JóGáZNi Jó.hu)
Natural Power for Men (Bioliget.hu)
Orbáncfű(wikipédia.hu)
Az orbáncfű gyógyhatása
A citromfű gyógyhatása
Orvosi zsálya és muskotályzsálya(NaPFéNYeS ÉLET ALaPíTVáNY)
Eleuthero ginseng zöld tea(Dr Chen patika)
Szukcinil-koenzim_A(wikipédia.hu)
Guanozin-trifoszfát(wikipédia.hu)
A guanil-cikláz enzim - Vastagbélrák gátló(NaPiDoKToR.hu)
Citromsavciklus(wikipédia.hu)
─────────────
[1] "Végrehajtása: hasra fekszünk. Kezünkkel kétoldalt hátranyúlunk, megfogjuk a bokánkat és homorítunk. Addig maradunk ebben a testtartásban, ameddig bírunk, közben lassan lélegzünk...
Hatását fokozhatjuk, ha dhanurászana végzése közben hintázunk... Pajzsmirigytúlműködés vagy bármilyen szekréciós mirigy túltengése esetén ezt a gyakorlatot kerüljük ! "
(Selvarajan Yesudian - Haich Erzsébet: Sport és Jóga)

2012. január 13., péntek

Sajtófigyelő - Tamás Gáspár Miklós pislog, mint pocok a lisztben (Szentkorona rádió)

Ha meghallom azt a szót, hogy demokrácia, rögtön a revolveremhez nyúlok. A blog ezennel elhatárolódik minden magát köztársaságpártinak, demokratának, liberálisnak, kapitalistának vallótól, a rendszerváltó pártoktól, a rendszerváltástól és a 21 évtől, a Rózsadombtól, a II.kerülettől, a gazdagoktól, az alkotmánytól, a jogrendtől, a kapitalizmustól, Orbántól, Gyurcsánytól, az MSZP-től, a Terror Házától, az Amerikai Népszava minden mondatától, a HUNHÍR-től, a történelem gyehennáján van helyük mindezeknek. A gyehenna szó eredetileg amúgy is szeméttelepet jelentett.
Linkajánló:
A gyehenna(teológia felnőtteknek)
Tamás Gáspár Miklós pislog, mint pocok a lisztben(Szentkorona Rádió)
Ernesto Che Guevara(wikipédia.hu)

"Magyarország rasszista állam és nem csak rasszista, hanem diszkrimnativ a nőkkel szemben, az öregekkel szemben" (Tamás Gáspár Miklós)
Tamás Gáspár Miklós elfelejti ezt megemlíteni, hogy lassan minden latin-amerikai vezető daganatos beteg lesz. Talán Che Guevara sem lett volna Che Guevara, ha éppen nem az amerikaiak számára amúgy demokratikusan megválasztott de problémás (túl szociális volt) Arbenz elnök Guatemalájában tartózkodik, amikor CIA irányításával és módszereivel megpuccsolták a demokratikusan megválasztott elnököt - eddig terjed az un. demokrácia. Ahmedinezsád iráni vezető a napokban diplomáciai körútján sorra felkereste országa számára stratégiailag legfontosabb Latin-Amerikai országokat. Időközben a Hezbollah (hizb szóból ered a nevük) is Libanonban már feni a rakétáit, miközben a világ csendőre, rabszolgatartója és a fogatlan oroszlán hadihajói Irán felé vették útjukat. Addig is amíg kitör a harmadik világháború vagy a negyedik hallgassunk zenét, kövessük a celebek életét a képernyőkön az ösztöneinket se felejtsük el, csaljunk, lopjunk, hazudjunk, hogy úgy legyen, ahogy megírták, mint Noé idejében az özönvíz előtti emberek. Ha már bárka, és a víz az ÚR, a Granma 82 emberrel indult el a fedélzetén Kubába és történelmet írt, 82 fegyveressel, mert a zsoldosok gyávák voltak. Én eddig csak a balatoni gumicsónakig jutottam el, vagy az Adrián a vízibicikliig, amivel egy nudista szigetet közelítettünk meg, amúgy nem veszélytelen, hanem háborús, de olcsó időszakban 1993-ban. Búvár Kund a kedvenc történelmi, gyerekkori regényem volt. Poszeidón attribútumától asfalios, pedig eljutottam a szavartu aszfalü megoldásához is, nem csak a spanyol viaszt találtam föl, ami alatt a Kazáriából délre vándorló és leszakadt magyarokat Szavárdföld megrengetőiként értelmeztem. Remélem Poszeidón egy kicsit megbillenti a kapitalisták alatt a tengert és sikeresen le tudják zárni az irániak a Horezm-szorost. A radikális vagy magyarul az antiszemita oldalakat böngészve zene-, vallás- és politikatörténeti csemegére is bukkantam: a Hezbollah indulójára. Nem mondom, hogy ez az induló a békétől sugározna, maga a Hezbollah szó pedig Isten pártját jelenti.
Jelen helyzetben a háború Istenét. Az ember pedig míg ember, nem tud létezni katonai indulók, faji- vallási- etnikai- és jogosnak vélt háborúk nélkül. Ezzel áldoz a benne élő katonai vagy egyéb fanatikusnak. Én fanatizmusomat egyetlen egy dologban tartottam meg, több helyütt már átléptem rajta, mind nemzeti vagy egyéb kérdésekben, magánélet stb és ez kizárólag a rendszerváltással szembeni gyűlöletem maradt tartós.
Én például egyáltalán nem kedvelem a náci oldalakat, de a felkent demokratákat gyűlölöm a leginkább. Teljesen mindegy, hogy a diszkrimináció faji jellegű-e, vagy valamely kaszt ellen irányul (hajléktalanok, koldusok, szegények, munkanélküliek).
Egykutya. Számomra mindegy, hogy egy nézet vagy rendszer (demokrácia) fajilag diszkriminál vagy a társadalmi egyenlőtlenségeket szándékosan fenntartva pökhendien kasztosít és ítélkezik vagy utálkozik. Mindkettő nézet, rendszer, rendkívül primitív és a gyehennán a helye. A háború fölötti meditációs objektumnak szánom ezt az indulót. Én például nem szeretem hallgatni, nem dob föl, de mivel az általános kultúra a közel- és távolibb kelet tagadásából áll, így a természetes politikai ösztön pedig egyensúlyra és ellensúlyra törekszik. Számomra az indiai kultúra amúgy elegendő ellensúlyt ad, azért van rá speciálisan szükségem, mert ezáltal tudom a nyugatot a legmegfelelőképpen negációra kényszeríteni, leigázni a tudatomban - ezért mindaz, ami a nyugaton keresztül a kereszténység álarcában jön vagy tükröződik, verődik össze-vissza, ha velem találkozik fejvesztve menekül, mind Jehova-tanúi vagy a Mormonok, de a katolikusokat sem kímélem (tisztelet a kivételeknek). Vallom azt, hogy abban az esetben, ha képesek vagyunk Istent elfogadni, irgalmasnak és igazságosnak, létezőnek, a legfőbb jónak, akkor egy valami teljesen feleslegessé fog válni számunkra, az pedig a vallás. Ez pedig az ősbizalom.(mint analógia)Bizalom a létezésben, az életben. Osho említi a Háború és Béke c. könyvében, amely egyébként egy Bhagavad-Gítá elemzés, hogy van, aki azonnal kész harcolni, gondolkodás nélkül (Bhíma és Duryódhana), van aki vívódik (Arjuna), gondolkodik, mert intelligenciája miatt erre van predesztinálva és van aki mindezen már túllépett, és teljes mértékben felette áll a történéseknek és nem gondolkodik, mert rájött, hogy nincs értelme a gondolkodásnak sem.
Visszatérve a háborúhoz, a gazdasági háború is háború. Nem fegyverrel vívják, hanem privatizációval támadnak, nem aknatámadással ritkítanak, hanem fogamzásgátlókkal, munkanélküliséggel és a kilátástalansággal. A házainkat sem bombázzák le, csak felemelik a távhő árát és az áramot és kilakoltatnak megszerezve a tulajdonjogot felette puskalövés nélkül. Nem hadifoglyokat ejtenek, hanem szigorítják a BTK-t, hogy minél többen lehessenek a börtönökben.
Magyarán amennyire lehet, nem akarok a részévé válni a kultúrális agymosásnak, mert az is háború. Ezért ha meghallom a kultúra szót, revolverhez nyúlok. Mert a kultúra is fegyver, az is háború, az is vallás, az is expanzió, az is terület megjelölés és elfoglalás. Ma a háború ott tart, hogy a 21 éve regnáló hatalom 2006 óta nyíltan az állam polgárainak az ellenségévé vált. Szűk, partikuláris érdekeket véd - háttérből támogatják (Bajnait, Gyurcsányt, LMP-t amerikából) és pénzelik őket - kollaboránsok.
A Hezbollah Indulója



Blogajánló:
Hugo Chavez: Miért rákos szinte az összes dél-amerikai elnök?(ECHeLoN LeLePLeZő BLoG)

2012. január 9., hétfő

Szegény Hírek - a végzetesen, a züllött és szar kapitalizmus felé sodródó kis országban

A vonat elé vetették magukat. 75 ezer forintból éltek ketten. 2012 Jász-Nagykun-Szolnok megye. Gyilkos kapitalizmus, gyilkos demokrácia = avagy a nagyüzemi embertajgetosz, táborok helyett alattomosan, vér és gáz nélkül ölnek: a munkanélküliséggel és a kilátástalansággal gyilkolnak. Emberhez méltó jövőt !


Hír- és cikkajánló:

A vonat alá vetették magukat(Ultimátum Multimédia)
12 PONT(Ultimátum Multimédia)
Egy idős nő és fia a vonat alá feküdt(FeMiNa.hu)
Hajléktalan holttestet találtak egy kiégett győri pincében(ORiGo.hu - 2012.01.06.)
Átrajzolt hajléktalantérkép(NéPSZaBaDSáG ONLINE)

Követeljük: a kapitalizmus áldozatainak emléknapját!

Összefoglaló - A válság elérte a blogot is - Emlékezés az OPNI-ra


Kint, az ablakon túli dickensi félhomályban a gazdasági világválság, a kapitalizmus és demokrácia jól funkcionáló, erre kitervelt Taigetosza sorozatban szedi áldozatait, mer tudja, hogy kevés ideje van. Idebent a fűtéskorszerűsítésnek és a panelprogramnak megfelelően a feláldoztatásuk előtt álló és arra váró áldozatok már fáznak, mert előre várhatóan +15 celziusz fok van, cserébe a havi 26 000 - 28 000 forintos távhőszámlákért. Nem mintha panelben élni valami nagy luxus lenne, bár lassan élni is luxusnak számít, fényűzésnek magyarul - mert van ennek a szónak egy nagyon sajátos aurája. A minap, és ez is luxus, azon gondolkodtam, - mármint gondolkodni - , hogy sokan vagyunk úgy, hogy akkor is iszunk, amikor nem vagyunk szomjasak. Ez egy fontos probléma, hiszen ez a legbiztosabb út a vizenyősség felé. Gyerekkorunkban, szólíthatlak így, mindig azzal fenyegettek nagyszüleim, hogy béka nő a hasadban, annyi vizet iszol, de én nem rettentem meg és ittam. Végül is a mai napig megmaradtam a folyadékok mesterének, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint két vizenyős szemhéj. Akár a kétéltű ember c szovjet sci-fi filmdrámában is statiszta szerepet kaphattam volna, de még beférnék a zombik világháborújába is Brad Pitt rendezésében. Egy biztos alkotói válság gyötör. Egyedül Bólya Péter író volt az aki ezt a problémát át tudta hidalni, no nem azzal, hogy lehidalt a probléma elől, mint én anno, amikor Soma mamagésának az Omszki tó bomladozó stégén a saját testemmel képeztem hidat, hogy gyermekeihez eljuthasson, mert a gyerekek a legingatagabb helyeket is mindig megtalálják. Végül is aztán abban maradtunk, hogy nem lép rá a gerincemre. Bólya Péter áthidalása viszont nagyon egyszerű írói megoldás volt, és bizonyára nem sok író tudta alkotói válságát ennyire frappánsan feloldani, mert Bólya sokszor egész egyszerűen arról írt, hogy főhőse bizony alkotói válságban szenved. Bolyong valahol kvázi magyar westernhősként járja a VII.kerületi kocsmákat és közben önön kiégése körül forog-pörög, mint a hátlapjára fordított cserebogár, hogy visszataláljon a röppályájához. Visszatérve az Omszki tó vagy moszkitó-hoz, a közelmúlt nyarait ott töltöttem András barátom társaságában. Ezek a tólátogatások általában úgy zajlottak, hogy estére is kint maradtunk, én akkor fanatikus állatvédő voltam és vegetarianus. András pedig megrögzött pecás, hitvallása az volt röviden: "hogy jobb mintha embert ölne". Nagyon sokszor figyelmeztettem arra, hogy a kibaszott horoggal komoly sérüléseket okoz a halaknak, és ezáltal nagyon súlyos sájszebéseti karmát vonz magához. Nem igazán tudatosult benne, bár később elmaradoztak ezek a tólátogatások és végül ő is eltűnt a horizonton és békén hagyta további élete során a halakat. Egy nagyon fontos időszak volt ez az életemben, és ennek az életszakasznak a mentora volt ő. Nem kisebb fegyvertényt hajtottunk végre annakidején, minthogy a pszichiátriai betegek 4 évente megrendezett spartakiádján a mi vezetésünkkel az OPNI megnyerte a labdarúgóbajnokságot. Nem volt lelkiismeret furdalásom, hiszen ekkor komoly párkapcsolat utáni depresszióval kezeltek és rendszeresen feljártam az intézménybe focizni, noha a kerületi ideggondozóhoz tartoztam, de egy éjszakára beírták a nevemet az OPNI-ba. Ez tulajdonképpen valljuk be igazolási csalás volt és mindezt azért, mert az OPNI szerette volna megnyerni a kupát, az más kérdés, hogy én valójában évek óta oda (is)jártam focizni - a gyógyszereket egyébként akkor már jó ideje nem szedtem, csak felírattam. Az OPNI egyébként paradicsom volt, a salakos focipálya a Hárshegy oldalában, jó levegő, tengerszint feletti magasság 350 méter, fenyőillat - fürdési és meccs után kocsmázási lehetőség, minden adott volt a rekreációhoz és az állandó ellenfél csiki-székely szerelő és ezermester brigád, a mi csapatunk az ápolók és ápoltak és néhány outsiderből állott általában össze és a kiváló jobbszélső Boldogh Dezső is ott kergette a labdát közöttünk. Az OPNI egyébként akkoriban aranybánya volt, rendszeresen bejártunk ping-pongozni- a leszázalékoltak és félig leszázalékoltak akkor még boldogabb életét élhettük egy kisebb nyarat, kis nyarat, ahogy az oszmán hódítók mondták - aranykort a végzetesen a züllött és szar kapitalizmus felé sodródó kis országban. Később amikor újabb válságban voltam András segített a kapcsolatot felvennem Csorba Simon László futvafestővel és terapeutával, aki ekkor a Valentin házat vezette. A labdarúgás ekkor már elkezdett haldokolni, a régi arcok sport helyett alkoholt és xanaxot mixeltek maguknak, vagy új pályát kezdtek. Mindenki fusizott vagy más dolga volt, eljött az az idő, a mai válság kezdete, amikor már kettőnkön kívül senki nem akart focizni. Sokan kiléptek, átléptek az OPNI kezdett menekülttáborrá válni és egyre több volt a szökevény. A szelíd rögeszmék is borúsabbá váltak. Így nem maradt más számunkra, mint utolsó menedékként a Valentin Ház és a hosszútávfutás Csorba Simon Lászlóval. Akkoriban már két éve futottam rendszeresen és eleinte nagyon nagy ellenszenvet éreztem, mert Csorba Simon futás közben amerikai szakszavakat használt a futással kapcsolatban. Bennem rendkívüli ellenszenv élt mindennel kapcsolatosan ami amerikai, nem hittem el, hogy onnan bármiféle jó származhat, számomra akkor amerika az ördög birodalma volt, amerika nekem Wounded Knee-t jelentette, az indiánok és a bölények kipusztítását. Ha nem is maga a jogging légzés, meg az LSD = nem a kábítószer, hanem a Long Slow Distance - a lassú hosszútáv futás, mint edzésmódszer, de maga az a tény, hogy ez tulajdonképpen nem is olyan rossz és mindez amerikából származik - nos kisebb eufóriát éreztem, hiszen évek óta kimondottan gyűlöltem az Amerikai Egyesült Államokat és kevés magyar volt rajtam kívül, aki ennyire utálkozott volna. A futás tehát, mint terápia teljes mértékben bevált, elvonta a lelki fájdalmakról is a figyelmemet és talán jobb emberré is tett és már nem is gyűlöltem az amerikaiakat sem annyira. Csorba Simon László egyébként több irányból is inspirált, futóedzés módszereket, légzéstechnikákat tanultam tőle és a Sírsászanát is ő tanította meg, ami a jóga alapgyakorlata. Egyébiránt az a toposz, hogyha valaki fejenállás közben elalszik, akkor eléri a móksát, a felszabadulást vagy buddhista terminusban: a megvilágosodást.
Úgy tudom Boritól, hogy például Osho elvetette ezeket a gyakorlatokat, mert túlzott vértolulást okoznak. Akkoriban Tai chi oktatás is zajlott az OPNI-ban és engem is felkészítettek a kezelő orvosommal való konfliktusra vagy akár a kümitére is - ha esetleg nem volt hajlandó közreműködni egy jó zárójelentésben és leszázaléklásomban - egyszóval a koreai harcművészet, a hapkidó tréning formájában. Csorba Simon László felügyeletével erdei futás volt a program és az Apáthy sziklán pár lépésre a 150 méteres mélységtől, pedig Tai Chi, innen átvonultunk a vörös nyúlon túlra (minden hasonlósága ellenére ez nem az a torokátharapós nyúl, amelyik a gyalog-galoppban ámokfutott, hanem az OPNI bezárása miatt meghiúsult az a nemes cél, hogy a kínai asztrológiai jegyek ilyen sziklafestmény formában is láthatóak legyenek az arra járók számára a Látó-hegyen)
Csorba Simon László: A látó-hegyi nyúl c
(fotó forrás: http://csorbasimon.blogspot.com)

egy kőrakáshoz, mindenki vitt egy-egy követ és itt a szakrális helyen elmondtuk közösen Marcus Aurelius egy nagyon jó idézett gondolatát[1]. Az OPNI bezárása után egyedül visszatértem a kőrakáshoz többször, majd később ugyanitt szipuzó punk csoportokba botlottam.
A kőrakást keresvén és érdeklődvén az egyikük jószándékúan megnyugtatott, hogy ő maga lenne az a kőrakás. Később az egyik támolygó szipus punknak a katonai távcsövemet is kölcsönadtam az Árpád-kilátónál, kísérletező kedvemben voltam aznap, érdekelt, hogy a távcső, hogyan szabadítja el a hallucinációk és víziókba zárt tudatot, nos nem tudom mit láthatott, gondolom én, hogy többször lebombázta képzeletében a parlamentet is, a teljes anarchia nevében, első az eufória.
Ha most visszaolvasom, végül is úgy döbbenek rá, hogy a romlás kezdete az OPNI számára is azzal kezdődött, mint első tünet, hogy megszűnt a labdarúgás, a labdarúgás mélyrepülésével kezdődik minden válság. Később Csernus doki ezredétől is feljártak páran, de a régi focit, azt nem lehetett már visszahozni.
Aztán az OPNI-t eladták az mszp-szdsz-esek (LOPNI), tény hogy én laikusként a gyógyszeres kezeléseket rossz szemmel néztem, de a természetes terápiákat, autogén tréninget, sportterápiát, jógaterápiát, művészetterápiát az ép testben ép lélek tendenciákat, a jóval. A Valentin ház és mellette még az egyéb OPNI-s lehetőségek yóga, önvédelmi harcművészet, foci, ping-pong, az itt lévő betegek részére nagyon magas ellátási szintet biztosítottak, de ehhez kellettek a személyiségek, hogy a gyógyítás ne váljon személytelenné.
"Az igazi gyógyító az sebzett" Csorba Simon László >>>
Filmajánló
Az ecset mestere: Csorba Simon László - 3/1 3/2 3/3


3/2 rész
3/3 rész

Linkajánló:
A megszűnt Valentin Ház
Marcus Aurelius: Elmélkedések(Magyar Elektronikus Könyvtár)
─────────────────
[1] Marcus Aurelius (+180) római császár egyáltalán nem volt keresztény, sztoikus filozófus volt.
"Adj, Uram, türelmet, hogy elviseljem, amin nem tudok változtatni. Adj erőt, hogy megváltoztassam, amit meg tudok változtatni. És adj bölcsességet, hogy különbséget tudjak tenni a kettő között." (jav. Assisi Szent Ferenc imája, aminek alapgondolata a stoicizmusig nyúlik vissza)
[2] A Valentin Házban tartották az anonim alkoholisták körét is. Simon megkért minket, hogy maradjunk aznap este, mert kevés a létszám. Én még nem vettem részt ilyenen. A végkifejlet végül az volt, hogy annyit beszéltek az alkoholról, hogy végül kénytelenek voltunk sörrel enyhíteni és az OPNI mellett lévő kiskocsmában a sárga földig leinni magunkat. Ekkor döntötte el a sors, hogy nem leszek anonim alkoholista. Az OPNI bezárt és a kocsmát is magával rántotta. Nagyon sok titkos és kitaposott ösvény vezetett ide a főépülettől. Minden út Rómába vezetett.

2012. január 5., csütörtök

A Jobbik közeli Barikád és a hét szégyenei - Czeizel, Fidesz, Jobbik

Forrás:
A nap képe: Kukázók elleni barkácsolás(Barikád)
"Kukázó-biztos kuka. Magyarosan megoldva."
Mint tudjuk egy kép, akár ezer szóval is felér. Ezért még, ha volna fantáziája az olvasónak, hogy mit is jelent a kép, azért odaírják, hogy mit is gondoljon.
Mert ez a kuka a magyar nép találékonyságát sugallja és a Barikád nevű szennylap szociális megoldásait és érzékenységét, amelyek a koncentrációs táborokig terjednek csupán. Ezért a Barikád, a kuka tulajdonosának bámulatos megoldásáért piros szőnyeget gurít elé. Miközben a jobbik hajléktalankérdésben kettős kommunikációt folytatott, a foga sárgáját azért ismét kimutatta. Minden elszánt, nemzethez és hazájához hű magyar figyelmét felhívom, hogy látva ezt a fotót azonnal szakítsanak a jobbik politikájával, mivel ellenkezik az emberiességgel és az emberi nemességgel is. Ajánlom figyelmükbe a jövőnk.info oldalát, ahol hungarizmusuk és antiszemitizmusuk ellenére is legalább képesek valós szociális érzékenységet is felmutatni a nemzeti érzéssel együtt. Költői a kérdés, ha ezek, mint hungaristák erre képesek, akkor a fidesztől (lásd Kocsis Máté) és a jobbiktól akik nem képesek erre sem: mit is várhatunk?
Ugyanez elmondható az Mszpről és klónjairól is. Az LMP-t pedig amerikából támogatják.
a hét idézete:
Czeizel Endre úgy érezte: " Itt kéne amerikát csinálni !" (elhangzott ma: ATV)
Szánalmas ez a mentalitás. Nem kérünk amerikát kösz, itt Magyarországot szeretnénk, nem amerikát.
Az ECHO TV tudósított ma arról, hogy az MSZP alatt ellopott(L)OPNI után, most a FIDESZ a Vakok Intézetének épületét akarja pénzzé tenni. A 21 éve tartó tobzódás, pártokrácia, és az ország folyamatos rablóprivatizációja, erkölcsi lenullázása akadálytalanul zajlik tovább.

Programajánló - Háború vagy béke könyvbemutató

Programajánló:
Háború vagy béke? Könyvbemutató
A társadalomtudósok, a vallásosság erősödésének tendenciáját látva, attól tartanak, hogy a vallások közötti konfliktusok újból vallásháborúkba torkollanak, ahogy az a történelem folyamán számtalanszor megtörtént már. Mit tehetünk?

Időpont: 2012. január 6. 17:00
Helyszín: Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
(1039 Budapest, Attila u. 8.)

Előadók:
Csányi Vilmos (etológus)
Dr Máté Tóth András (teológus és vallásszociológus, SZTE-BTK vallástudomány tanszékvezető)
Gábor György (vallásfilozófus, zsidó teológus)
Sulok Zoltán (muszlim teológus)
Tóth Soma-László (vallásfilozófus)
Ludassy Mária (filozófus)
Béres Tamás (evangélikus teológus)
Kodácsy Tamás (református teológus)
Vankó Zsuzsanna (adventista teológus)
Banyár Magdolna (vaisnava teológus)

Párttallózó - Thürmer Gyula a napokban zajló eseményekről

A politikai törésvonalak mentén bandukolva mély depresszióban, a látható sötétség határán bevillant, hogy jé Vajnai Attila és Noé Krisztina nem csak a nemzeti jelképeinkre veszélyesek, hanem a demokráciáért képesek magukat kommunistának is álcázni és így a vörös csillag számukra kizárólagos értékkel csak akkor bír, ha azt antifasiszta küzdelmükben felhasználhatják. Amúgy az számukra teljesen értéktelen lom maradna és más szimbólumot használnának a politikai ámukfutó derbyhez. Magánvélemény, de Thürmer Gyula nagyon okosan tette, hogy eltávolította pártjából a politikai kalandorokat, még akkor is ha ez a tett nem javított a párt amúgy is méltatlanul alacsony népszerűségén. De legalább tudjuk, inkább legyen akár 1%-os népszerűség vesztés, de az ilyen alakoktól mielőbb szabadulni kell. Olvasva Thürmer úr pártvezető cikkét, nagyon sok ponton csak egyet lehet érteni vele. A blog szerkesztője hasonló világnézeti okokból maradt távol az Operbál környéki tüntetésektől és hisztériától. Az egy külön érdekesség, hogy a külföldi sajtó részére még gárdistákat is prezentáltak, hogy a külföldi lapok lehozhassák ezt a provokációt Magyarország ellen. A nácikártyát Gyurcsány már sokszor kijátszotta, de Tarlós is élt vele. Mikor a politika szele úgy fújdogál, akkor a nácira vagy nyilasnácira azonnal szükség van. Hát ezért gyorsan verbuváltak is egy gárdát, mintha a gárda nem volna kvázi betiltva. Szabó Albert, Bácsfi Diána és sorolhatnánk a nyilasnáci dublőröket, ha nincs valódi náci. Nagyon sok pénzt hoz az Mszp konyhájára ez a megrendezett antifasiszta harc is, egy két leköpést is megért. Jó sok pénzt küldenek az antifasiszta küzdelmekhez az átbaszott hülyék külföldről. Dagadnak a párt folyószámla erek és artériák...
Természetesen a napokban megjelent külpolitikai kritikák és támadások miatt úgy gondolom én is, hogy a legkevesebb tiltakozni és követelni azt, hogy az amerikai nagykövet azonnal húzzon el, mint a vadlibák :-) az országunkból. Nem azért, mert az Orbán-kormányt védeni kell - hanem azért, mert ahogyan Thürmer írta, ez gyarmati létünkre több mint bizonyosság és ez mindannyiunkat érint. Amerika fenyegeti a magyar kormányt, hogy ez kibuggyant, arra bizonyíték, hogy Gyurcsány és hordája jó kollaboránsként kiszolgálta új gazdáikat éveken át, ezért nem is kerülhettek ezek a háttérben zajló folyamatok a napvilágra, mert nem is volt ellenkezés a talpnyalók részéről, ezért nem volt konfliktus. Az, hogy ez a kabinet megpróbál egy kicsit a függetlenség és önállóság irányába lavírozni egy gyarmatot, még nem jelenti azt, hogy feltétlenül ez egy jó kormány. Az ECHO TV-n megdöbbenve láttam, hogy ez a kormány nem csak a hajléktalanok kriminalizációjában és lakhelyük lerombolásában járt élen, nem csak a leszázalékoltak visszaszázalékolásában, ami miatt öngyilkosság is történt már, de még a VAKOK INTÉZETÉT is el akarják privatizálni. A legkiszolgáltatottabb állampolgárok és rétegek ellen támadnak. Ez (is), mint minden eddigi 1990-óta a felsőtízezer kormánya. Más ország lakossága ezt sem tűrné, de mi birkák vagyunk, pedig ezeket is vasvillával és kaszával kéne kikergetni az országból.
És még valami, minden civil kezdeményezés hiteltelenné válik, ha a pártpolitika a koszos lábát beteszi oda. Civil tiltakozás kell, politikusra nincs szükség !!! Sem a pulpituson sem a tömegben. A magyar szatjágraha mozgalmat kell megalapítani, mert gyarmati létünkre megdönthetetlen bizonyíték, az amerikai levél. UFF én beszéltem !
Pártajánló:
A bankok a fontosak, nem a nép(Magyar Kommunista Munkáspárt - Thürmer Gyula)

2012. január 4., szerda

A Hírháttér a napokban történő eseményekről - vélemény

Elsősorban a legfontosabb, hogy származásomról ejtsek néhány szót. Családunk egyik ága félig erdélyi nemesektől származik, akik nemesi címüket és címerüket is a török elleni háborúkban szerezték. A másik ág pedig Budapest környéki sváb és feltételezhető, mivel nagyapám anyja megesett cselédlány volt, és ahol szolgált az alapján így zsidó származású is. Félig székely vagyok, ebből kétnegyed nemes, egynyolcad zsidó Ez azt jelenti 1/4 székely nemesi 1/4 székely paraszti 1/4 sváb 1/8 magyar és 1/8 zsidó.
Mivel a székely vonaltól katonai és pártvonalban az MSZMP pártelkötelezettség és világnézet dominált a székelyföld szeretete mellett, (egyik nagybátyám egy laktanya vezető helyettese, addig a másik ágon a Széna téri harcokban a másik megsebesült a szovjet tüzérségi akna támadásban - hasonlatos lehetett az a boszniai piaci vérfürdőhöz)addig a másik oldalon pedig családunk tagjai 56-os felkelők voltak. Montaguk és Capulettek. Ennek okán sohasem nézem politikailag sem jó szemmel, amikor a jobboldal és a radikálisoknak állandóan tele van a szája a kommunizmussal. Vagyis a múlt rendszer hibáztatását, a jelen helyett, nem tagadva a múlt bűneit és hibáit. És amiben vélemény eltérésem van Molnár F. Árpáddal és a Hírháttérrel, az egyetlen egy pont. Azért is írtam álellenzéki tüntetésekről. 21 éve zajlik a váltó-politika, mint a szemfényvesztés trükkje. Ebből nem fogunk tudni kilépni, ha a jogos elégedetlenséget és népharagot mindig valamely politikai ellenzéki párt fogja a vitorlájába és szolgálatába alázni és állítani (függetlenül attól, hogy magát demokratikusnak vallja vagy radikálisnak). Az egyik bukik és jön helyette a másik, és a megszorítás folyamata nem szakad meg. Így 2006-ra, a Kossuth térre és az elégedetlenségre később rátelepedett a Jobbik, a jelenben pedig úgy állunk, hogy az Mszp és klónjai és az amerikából támogatott LMP. De így volt ez a Taxis blokád idején is, ahol az SZDSZ-re bízták ezt a szerepet, hogy átpártpolitizálja a zavaros lázadás és forradalom közeli szituációt és semlegesítse. Ez a legfőbb gond, hogy ezt nehéz kiiktatni. Ezt csak olyan megerősödött civil érdek képviseleti szerveződések, emberi-jogi szervezetek lennének képesek kiszűrni és kiiktatni, akik esetleg pártok helyett, vagy inkább mellett is indulhatnának. Így például a Fehér Kéményseprőkre, vagy a Város Mindenkié hajléktalanvédő vagy a TASZ-ra gondolok, hogy rájuk is lehessen szavazni egyéniben és listán is. És utóiratként a blog Gyurcsányt nem akarja eltiltani a jó cselekedetektől, sokkal inkább szkeptikus a blog hozzáállása, és semmiképpen nem tiltó. Az egészséges szkepszis alapállás, Buddha is erre figyelmezte híveit, vizsgálják meg tanait, és kételkedés nélkül semmit se fogadjanak el, hát ezért kételkedek és kételkedjünk.