2011. december 31., szombat

Szegény Hírek - Meghalt a magát szíven szúró, állam által önkényesen visszaszázalékolt rokkantnyugdíjas

Hogy az év utolsó napjára is legyen egy kis bejegyzésünk. Az öngyilkosságot kiváltó ok szociális ok, mégpedig az, hogy a visszaszázalékolások elindultak. A kormány meghatározott egy keretet, egy tervet, amit teljesíteni kell, így beláthatatlan számú rokkantnyugdíjas lehetetlenül el végképp anyagilag és indul el a neki előre jól előkészített tajgetoszra. Hazánkban rettegnek a szegények, a koldusok és hajléktalanok, a munkanélküliek és most rettegésbe kezdtek a leszázalékoltak is, mert önkényesen, nem szakmai, orvosi szempontok alapján minősítik vissza őket. Maga a rokkant nyugdíj sem egy horribilis összeg, amiből a Bahamákon tölthetnénk téli hónapjainkat. Már abból az összegből is általában megélni is problematikus, mi több, túlélő művészet (survivor jelenség)azonban, ha valakit visszaminősítenek, akkor könnyen csak havi 25 000 - 35 000 forintja marad a megélhetésre, speciális munkát pedig 50%-os egészségromlásnál sem igazán kap. A visszaszázalékoltnak el kell mennie egy helyre, ki kell várnia a sorát, ott jelentkezik a speciális munkára. Ezen a helyen közlik vele, hogy nincs semmiféle munka (ezért tartják ezt az orvosi jellegű irodát). Pusztán a látszat kedvéért erről még pecsétes papírost is kap, az állam részéről tehát ki is merül a visszaszázalékolt irányában a törődés (törődünk veled bazmeg,) hiszen képesek a látszat kedvéért pecsétes papírost is adni, hogy nincs meló. Ezzel azt üzeni az állam a hülyének nézett visszaszázalékolt polgárának, hogy látod mennyire törtük magunkat, hogy legyen munkád, de sajnos nem sikerült, mindent megtettünk érted, látod ott a hivatalos pecsét, hogy nincs ilyen az egészségi állapotának megfelelő állás és nem is tudunk biztosítani, se holnap se soha.
ez a sor moderálva lett (a moderátor)[1]

Hírajánló:
Meghalt a magát szíven szúrt rokkantnyugdíjas(index.hu)

Cikkajánló (hiánypótlás):
Para-Kovács Imre: A szegények elleni háború állása(Amerikai Népszava)

Blogfigyelő:
Kordonnal kíván boldog új évet a Fidesz(EGYENLÍTŐ.BLoG)

─────────────────
[1] Nevezzük önvédelmi reflexnek, nincs egyébként moderátor, de így mégis úgy tűnik
mintha volna olyan, ennyi a trükk, amit minden blogírónak ajánlok, aki kényes témákat feszeget vagy csak szimplán őrült. Ezzel csak azok zavartalan nyugalmát biztosítom, akik soha nem nyugosznak. A köznyugalom érdekében ezen állatfajtákat itt most nem soroljuk fel.

EELS - That Look You Give That Guy - recording the song from HOMBRE LOBO



Elérhetőségek:
tartarossz@mailbox.hu
tartarossz(youtube - kedvenc videók)

2011. december 30., péntek

The Cranberries - Go Your Own Way (live in Paris)

The Cranberries - Ode to my family - live in Paris



A blog minden kedves és kedvetlen olvasójának Boldog Új Évet Kívánok !
Üdvözlettel !
a tartarossz blog

Összegzés - Ez történt 2011-ben - Gyurcsány és a Hírháttér

A Hírháttér kiáll Gyurcsány Ferenc mellett
"Nagy a forgalom a damaszkuszi úton" írta egykoron Eszterházy Péter író a rendszerváltás idején. Valóban így volt, hiszen pártkönyvek lángoltak a kazánokban, és a proletár vörös krisztust már kakasszó előtt megtagadták, mert jöttek a fehérek, hozták a köztársaságot, a fenevadat uralkodni - a munkanélküliséget, a csökött maradiságot, a kábítószereket, a prostitúciót, Las Vegast, a pornót, a perverziókat, a horror filmeket = a pszichopata kultuszt és az erőszakot és az ember lerombolására mondták ki az áment a demokrácia nevében. Egy pattintásra majd mindenkiből antikommunista lett és a múlt bűneinek csecséből szopta ki magát ellenzékivé serdülve a nyugatról jött táltostejen.
"Félem a görögöt ha ajándékkal is jő"
A szocializmus által megteremtett létfeltételeket, az új ember és az új világ lehetőségét megfojtották. Az ember felemelkedésének útjába a legalantasabb lehúzó erőket és akadályokat állították. Így jött el a rendszerváltás, így jött el az a korszak, ahol az egyenlőség helyett biztosítják a lecsúszást, a zuhanást, a poklokat. Kenetteljesen beszélnek és a törvényekre hivatkoznak, meg a sajtószabadságra és a demokráciára - ők nem mások mint a fenevad felkent papjai. A káli yuga, a legsötétebb kor önkéntes kiszolgálói. Nemzet- ember- és hazaáruló kollaboráns judások, akiknek a szája 21 éve tele van a múlt bűneivel, a kommunisták hibáztatásával, szitkokkal, mint írtam a régi rendszer állandó és propaganda szerű hibáztatásával a jelenlegi rendszer sokkolóan embertelenebb tajgetoszának viszonyait akarják palástolni. Magukat, mint a bűnök elítélőit pedig makulátlan szabadságszerető demokratának állítják be. Ez voltak a fő jellemzői Antall Józsefnak, Boross Péternek, Horn Gyulának, Orbán Viktornak, Medgyessy Péternek, Gyurcsány Ferencnek és Bajnai Gordonnak. A felsorolt személyeket a blog a Hírháttér Gyurcsányt védő közleménye ellenére továbbra is a legutolsó csandáláknak tekinti.
A kapitalizmus bűneinek folytatólagosan elkövetett tagadása miatt ezen személyek kivétel nélkül büntetőjogi felelősséggel fognak felelni a népbíróságon.
Hangsúlyozva tehát az LMP és egyéb pártok akcióját: nem a demokráciát és a köztársaságot kell védeni, az emberi lelkeket kell megvédeni, megóvni az un. demokráciától és a köztársaságról.
Nem is lehet más követelése egy népnek: egyenlőség, szabadság és testvériség. Ebből nem szabad engedni. Ezek a valós baloldali nacionalizmus jelszavai. Az aranykoré.

2011 egy nagyon nehéz korszak volt. 2011 volt az az év, amikor a jobbik elárulta a hajléktalanokat és a fidesz mellé állt a józsefvárosi kukaháborúban. A jobbiknál a jövőnk info portál például sokkal magasabbrendűbb álláspontot képvisel hungarizmusa ellenére is. A jövőnk info portál, minden hibája ellenére a szociálisan kiszolgáltatott embereket nem tekinti tajgetoszra valónak, vagy nem feltétlenül a hajléktalanok büdösségéről fog publikálni, mint teszi azt a nyolcadik kerületi jobbik szavazatok reményében, helyi lapjában, elnyerve annak a 9000 csökött dögszagúan gonosz polgárnak a bizalmát, akik a szegények és a koldusok ellen szavaztak. Megtapasztaltuk, hogy nincs zsinórmérce. Kocsis Máté például a kerületi újságban úgy fejezi ki illetve le magát, hogy a tetteink számítanak, miközben kiderül nem is ezt akarta mondani, hanem a cél szentesíti az eszköz elvét propagálta a hajléktalan kriminalizálásokkal kapcsolatosan.
Csak ez olyan frappáns gondolat volt, hogy be kellett illesztenie. Széttöredezett gondolatmenet jellemzi Kocsist, ez az elv nélküliség, kulturhiány süt a fideszből és a jobbikból is, de az egész magát demokratának tartó kollaboráns bagázsból is árad, számukra bármi leírható, így például a szív és ész címen küldött propaganda irat Kocsis Máté polgármester kritikátlan nyálas nyalizása a szegény ellenes rendelkezés érdekében. A hajléktalan ügyet lerombolt kunyhók, tönkretett életek zuglói, újpalotai és józsefvárosi fidesz terror és jobbikos bólogatás jellemezte, riadócsoportok platóskocsikkal, megfélemlítés rendőrbakancs, előállítás, meghurcoltatás és kriminalizáció. Mindeközben Magyarország társadalmi katasztrófa sújtotta övezet lett. Ezért nagyon problematikus az, hogy a megosztó politikának ennyien bedőlnek, az ellenzékiség nem egyéb, mint látszat. Egy a hatalom.

2011. december 29., csütörtök

Camera Obscura - Tears for Affairs ♫



Camera Obscura - Let's Get Out Of This Country (LP/CD 2006)

Szegény Hírek - Magyarország társadalmi katasztrófa sújtotta övezet - Ételosztás karácsonykor

A Krisnások ismét ételt oszthattak a Blaha Lujza téren. Ez azért fontos mondat, mert logisztikailag is a város közepe a blaha, és a főváros mértani és számtani közepéről is beszélünk egyben. Épült ide nemrég egy luxus szálloda és egy újabb pláza. Emiatt a hajléktalanokat és a rászorulókat áthajtották a Teleki térre. Azóta csak ott volt lehetséges és ott van ételosztás. A karácsony, az ünnepek csak kivétel.
Az éhezők és nélkülözők sora évről-évre egyre messzebb kígyózik, idén már a "Vas utcáig ért a sor vége" - erősítették meg szomorú sejtéseinket egy-egy facebook hozzászólásból is. Ez 2011-12 úgynevezett demokratikus köztársasági Magyarországa legyetek rá büszkék és okoljátok és szidjátok továbbra is a kommunistákat, mintha a múlt bűneivel is le lehetne mosni a jelen korszak embertelenségét és bűneit...
Egy ideig megy a cirkusz kenyér nélkül is, de meddig?


Alkotmányellenes a guberálás szabálysértéssé minősítése(index.hu)
Dr. Kocsis Máté még nem vonta vissza alkotmányellenes kukázást tiltó rendeletét, pedig a guberálók kártérítési pert is varrhatnának a nyakába. Kaposváron tehát az önkormányzat veszített, megpróbált emberiség ellenes törvényeket és szabályokat hozni és tény, hogy ez a szabályozás csak időlegesen maradhatott érvényben. Bukta. Ezért a blog felhívja Kocsis Máté Józsefváros polgármesterének, hajléktalanügyi referensnek a figyelmét arra, hogy az emberhez méltatlan, szegényeket kriminalizáló rendelkezését azonnali hatállyal vonja vissza. Köszönjük.

Blog- és linkajánló:
A TÁVHŐ árát megint emelik a kapitalisták(hova az anyátokba emelitek még?)
Végtagok nélkül is visszaszázalékolnak(Jövőnk.info)
Hindu szokások és szertartások 2. - A tilakról (Sai hírek)
Kukázást büntető rendelkezést semmisített meg az AB(Diszpécserportál)
Jobbszélről nézve minden szélsőbaloldalinak tűnik(Radikális szociális munkás kommentek)
Ételt az Életért
Boldog Karol Wojtyła Barátságközpont

Cikkajánló - Dr. Máté-Tóth Andrással az új egyházügyi törvényről (HÍR24 interjú)

Darázstalanítás(1)
Dr Máté-Tóth András, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán a Vallástudományi tanszék tanszékvezetője. Közel három és fél évig hallgattam vallástudományt Szegeden, egy korábbi bejegyzésben már taglaltam azt, hogy a törvény tartalmaz egyfajta vallásdefiníciót. Természetesen tökéletesen egzakt definíció nem adható arról, hogy mi tulajdonképpen a vallás, ezért ezek a definíciók nem konkrét vallásdefiníciók, hanem jóval inkább pragmatikus megközelítések vagy pedig a részből következtetnek az egészre. Így megkülönböztetünk funkcionális vallás definíciókat (megközelítéseket) és szubsztanciális (lényegre mutató)definíciókat.
Nyilvánvalóan olyan részeket emelnek be, főként egy törvénybe, amelyek a vallást, mint főjellemzők, megkülönböztetik attól ami nem tekinthető vallásnak, vallási jelenségnek. Akadnak azért problémák: itt van például a buddhizmus kérdésköre. A buddhizmus egy isten nélküli vallás. Struktúrájában vagy intézményében azonban teljes mértékben "követ" egy vallási vagy pontosítva egyházi szerkezetet - világi hívekre és szerzetesekre (bikkhuk) osztva, ahol is természetesen a szerzetesekre több parancsolat vonatkozik, szigorúbb szabályozás érvényes, mint a világi támogatókra és hívekre. A törvényben foglalt és az én általam kreált vallás definíció is egyébként ügyesen veszi ezt az akadályt Köves-Zulauf prof. egyik definíciójának köszönhetően, ha jól emlékszem: a vallási jelenség egyik fő jellemzője a kommunikáció a transzcendenssel. Egyébiránt én,bár fából vaskarika, de inkább vallásfenomenológiai definíciónak tartom azt, amikor a vallás fő részeit, jellemzőit próbáljuk meg leírni, és ez a leírás főként a világvallásokra támaszkodik.
Ezt másként nem is lehet, hiszen a jelenség végtelenül szerteágazó és a fenomenológiai módszer tulajdonképpen abból áll, hogy leíró jelleggel közelítik meg a vizsgált jelenséget. Ennek eredménye pedig az, hogy noha konkrétan nem fogalmazódik meg a sok információ miatt, főként nem egy mondatban, hogy mi a vallás, de valójában a tudatunkban megjelenik valami, ami nem konklúzió, csak egyfajta összefoglalt tudás.
Érdekes példa, hogy Osho úgy látta, hogy Mahávíra létrehozott egy Isten nélküli vallást (dzsainizmus), majd Buddha mindezt tovább vitte, mert ő adta hozzá az Isten nélküli valláshoz a meditációt. Az sem elképzelhetetlen, hogy Osho volt az, aki megszabadította a meditációt a vallástól. Majd kiderül ez is.
Darázsfészekbe nyúlt a kormány (Hír24-Szeged24)

────────────────
(1) Dr. Máté-Tóth András az interjúban "darázstalanítást" említ. Ezzel egyértelmű utalást tesz Max Weber ismert kifejezésére: a világ varázstalanítására. A tudományos felfedezések,a tudományok és a vallás viszonyaira is utalt. Egyszóval a "profanizáció".

Könyvajánló:
Gerardus Van Der Leeuw: A vallás fenomenológiája (Budapest, 2001.Osiris)
Voigt Vilmos: A vallás megnyilvánulásai - Bevezetés a vallástudományba (Budapest, 2006. Timp)
Voigt Vilmos: A vallási élmény története - Bevezetés a vallástudományba (Budapest, 2006. Timp)
Osho: Egy provokatív misztikus önéletrajza (2005.Amrita)

2011. december 26., hétfő

Rátonyi József - Ikrek (1975)



Az ikrek fejfedője egymással fektetett 8-as alakot alkot. A fektetett 8-as, nem más, mint a végtelen jelképe.
Rátonyi József - Ikrek(Szoborlap.hu)
Rátonyi József

Karácsonyi hírek - A Hírháttér Multimédia tagjai (is) lemondtak magyar állampolgárságukról - Gaudi

Krisztus és az Echelon-Leleplezők üldözése
A Hírháttér Multimédia tagjai megtették azt, amit én is megtettem. Nekem speciálisan a magyarsággal ebben a kontextusban nem volt semmiféle bajom, annál inkább a hatalom képviselőjével, a Pesti Központi Kerületi Bírósággal. Már a távol tartási első tárgyaláson kifejtettem "a továbbiakban egy percig sem akarok ennek az államnak a tagja lenni". Ezzel jeleztem azt, hogy én semmiféle köztársaságnak az ítéletét felettem nem fogadhatom el, mert már lemondtam a magyar állampolgárságomról, erről bírósági jegyzőkönyv is készült. Lehetővé kellene tenni, azt, hogyha valakit valamiféle méltánytalanság ér (bírósági ügy vagy bármilyen államhatalmi atrocitás) vagy nem is ér, de úgy érzi - bármikor lemondhasson magyar állampolgárságáról.
A törvény szerint azonban csak az mondhat le állampolgárságáról, aki már egy másik ország állampolgárságát "birtokolja". Nem kérdéses tehát, hogy az állam elfogadja-e a Hírháttér tagjainak a magyar állampolgárságukról való hivatalos lemondásukat.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás tett egy gesztust az LMP irányába, túllépett a hivatalos pártok határmesgyéjén szétszakított és politikailag is szétdarabolt országunkon és jogvédő mínőségében segíteni akart a tiltakozóknak a rendőri fellépéssel szemben. Létezhet a még hiteles pártok közötti összefogás, vagy pártpolitikai mentes összefogás is, és a jó ügyek érdekében ilyen kérdés lehetett volna pl. hajléktalan kérdés, és a Jobbik viszonya, régóta nem hiteles hozzáállás az, hogy minden egyes pártkatona fideszes vagy jobbikos a kukázási népszavazás után mondjuk teljes mértékben támogassa hajléktalan ellenes megnyilvánulásait a hatalomnak. De mivel a VIII. kerületi jobbik továbbra sem alakított ki megfelelő álláspontot a kérdésben és még kiadványaiban is a hajléktalanok ellen hangolja a lakosságot a mai napig bezárólag...Ezért Gaudi-Nagy Tamás jogvédő a napokban a Kossuth téren bizony valójában szakított az 1990-óta tartó hagyománnyal és nem volt hajlandó alárendelni nézeteit semmiféle pártpolitikai megfontolásnak. Úgy gondolom, hogy ezzel a cselekedetével számunkra egy dolgot bizonyított be, hogy az ő személyiségében benne van az, hogy Magyarország meghatározó formátumú politikusa legyen, nem csak a forma szerint, mint nemzeti elkötelezettség, hanem a nyitottság szempontjait is figyelembe véve.
dr. Gaudi-Nagy Tamás oldala
Az N1-nek mérlegelnie kellett volna, hogy az LMP nem volt még hatalmon. A hajléktalanokért is sokat tettek, tiltakoztak, tüntettek és sok jogvédő tiltakozáson vettek részt - pl a József Attila szoborért tartott demonstráción is. Azt is észre kellett volna vennie mindenkinek, hogy Gyurcsány nem saját magát népszerűsíteni ment oda, hanem szándékosan is hitelteleníteni az LMP akcióját. Ezt Gaudi szerintem felismerte. Később a veszélyt látva az egész MSZP frakció is követte ebben egykori vezérét. A véleményem az, hogy a hatalmi rendszerbe (röviden: kormány és álellenzéke) az LMP és Gaudi-Nagy Tamás nincs igazán beavatva. Valós és intakt aspektusokat képviselnek, ami például az szdsz liberalizmusáról és 2006-os szerepéről például egyáltalán nem mondható el.
A problémás N1 hiradó:

2011. december 24., szombat

Boldog karácsonyt !

fotó forrása:Jeles napok - Karácsony(Állatvilágunk.hu)
Békés és boldog karácsonyi, ünnepi atmoszférát kíván a blog minden kedves olvasójának !
Kevés az igazi ünnep a világunkban és egyre kevesebb. Ezért is van szükség az ünnepre. A fenyő feldíszítése szakrális momentum, számomra egyfajta házioltár is és természetesen elfogadom azt a kézenfekvő nézetet, hogy a gömbök a bolygókat, a színes égők a csillagokat, a feldíszített fenyő pedig maga a tejútat jelképezi. A karácsony minden jelképében kozmikus ünnep.

Dívali (A fény ünnepe) - Amritsarban
(fotó forrása:All About Sikhs)

Joy Division - Atmosphere ♫

2011. december 23., péntek

Youtube videók - a 6-oson

Megnéztem a szegedi villamosokat is videón, kicsit nosztalgiáztam egykori egyetemi hallgató koromon, nem is volt olyan rég, de elmúlt, szép élmény volt, karácsonyfa helyett belinkeltem a 6-os villamos vonalát. Jók ezek a videók.

Összefoglaló - Lélek Program, Kocsis Máté, Gaudi Nagy Tamás, Hunhír, demokrácija

Karácsony közeleg, tudjátok a boldog. Igazából nem is tudtam nagyon boldog karácsonyt kívánni senki emberfiának. Gyurcsány Ferenc eljárás alá vont a Kossuth téren két rendőrt és előállította őket, a Gyorskocsi utcában vannak:.
Gyurcsány Ferenc a Kossuth téren előállított két rendőrt
Kő, papír, olló - politikus, rendőr, terrorista
A két rendőr kihallgatása most is folyamatában van, még nem engedték őket szabadon.
Az LMP-sek egy időre megbénították a Kossuth teret. Az ÉLETKÉPEK XV. kerületi újságból megtudhattuk, hogy milyen jól megy sora azoknak a hajléktalanoknak, akiket a FIDESZ rezervátumokba kényszerített kerületünk kiserdőjéből. Azt is megtudhattuk, hogy akárcsak annak idején pl. Ülő Bikán (Sitting Bull) és a lakotákon, szintén ultimátumok, tehát a jog formájában is lassú bosszút állt a hatalom Custer tábornok lovasezredének gyalázatos és örökre megalázó vereségéért Little Big Hornnál. A bölényeknek is ezért kellett többek között kipusztulniuk, mert a sziúkkal a nyílt harc helyett, ilyen gyáva módszereket alkalmaztak, kezdve azzal, hogy a sziúk téli bölényvadászatainak fő vonalain téli átmeneti katonai telepek létrehozásával korlátozták. Végül aztán Ülő Bika a vegzatúra elől kénytelen volt egy időre a vörös kabátosok védelmébe vonulni és indiánjaival átlépték a Kanadai határt.
Ma hasonló történik a XV. kerületben, ahol büszkén emlegetik programjaik között már azt is, hogy sürgősen megteendő feladataik között van a hajléktalanok (kvázi indiánok), kiserdőn túli telepeinek a rendezése is. Közben a Józsefvárosi Önkormányzat lapjában a Kocsis Máté hajléktalanreferens politikai deifikációját olvasom. Azt vallja rövid Mein Kampfjában tévesen, hogy soha nem a szavaink (értsd alatta módszereink) minősítenek minket, hanem a tetteink. Á nem is értem, most akkor nem a szavaink minősítenek minket, hanem a módszereink? Vagy nem a tetteink, hanem a módszereink, vagy? Vagy a végkifejlet. A cél szentesíti az eszközt. Ha hajléktalan kertészből újra kertész lesz, akkor szerinte irreleváns az, hogy ezt milyen módszerrel is értük el. Az, hogy egy időre kriminalizáltuk is, meghurcoltuk 20 rendőrrel és közterületisekkel is vegzáltuk, hogy halálközeli élménye legyen, legyen egy kis szívrohama és öngyilkossági késztetése, de lám a végeredmény a Lélek program volt, az nem is számít, hogy Kocsis intézkedései révén több ezer hajléktalan kényszerült átvándorolni a kanadai határon a nyolcból a kilencbe vagy a hétkerbe, ha nem is úgy , mint Ülő Bika és sziú indiánjai és ha nem is a bölényeket irtották ki, Kocsis Mátéék, hanem a kukákat, betiltották a kukázást, nos ez a kukabölény párhuzam.
Az indiánság és a hajléktalanság meghaladott létformák, ezért elő kell segíteni a pusztulásukat. Ki bölényirtással próbálkozik, mert a nyílt harcnál és gyűlöletnél fontosabb, hogy a látszat megmaradjon, mert azért mégsem irthatóak ki az indiánok csak úgy, megfelelő jogi keret kell hozzá - jogász, ügyvéd, közterületis, bíró és szerződés. Meg kell adni a jogállamiság (mert demokrácia van) keretit, olyan ez mint az indiánnak szerződés előtt és után a békepipa, a 4 égtáj szellemei, a sápadtarcúaknak a post rómaijog. A kegyetleneknek.
Ezért tehát kedves olvasó a legfőbb jó gonosznak látszó és felháborító cselekedetekkel menti meg a kertészeket. A Kálvin téri aluljáróból is azért kell kiüldözni őket, mert hátha nem szállóra mennek onnan, hanem szarrá fagynak és nehogymá nyugodtan aludjál az aluljáróban te hajléktalan, még karácsonykor sincs kegyelem. Én pedig, mint az ország fő nőzaklatója, ilyenkor karácsonykor tűzszünetet kötök. Nem keresem a barátnőmet, igaz itt volt nálam tegnap. Nem csapkodom az ajtójukat, ha nem köszönnek évekig, ha nem mondják meg évekig, mikor ment el és hova, mert karácsony van. Minden illedelmes bűnöző tudja ezt és a bankok kirablója leteszi a géppityut is és bejglit eszik, diósat és mákosat, bár inkább diósat, mert a mákosnak rossz a csengése. A bűnözőknek van ünnepérzékük, de nézzük meg ezeket a szánalmas alakokat, akik az ország parlamentje előtt, a Krisztus megszületése előtti napon dulakodnak kérem valamiféle demokráciát emlegetnek a homokozóban, durcásak, kis műanyag vödrökkel és lapátokkal jönnek, itt van a feri gyerek is, a főcsaló, benéz a gyorskocsiba egy nüansznyi időt, ahol én eónokat töltöttem már le. Aztán jön a hunhír is ezerrel, tolja az antiszemitát és rátámad falkatársára is a Gaudira, mert a liberálisokkal játszik a homokozóban és nem velük és elvette a hunhir kisatóját. Odabent meg a hajléktalan-ellenes koalíció a narancsos és kereszt jelűek és a karácsonyi antihanukijja állítgató konkvisztádorok most megszavazósdit játszanak.
Lassan mindenkinek véres lesz az orra... Az én apukám tűzoltó.
És még valami, egy nem véletlen végkifejlet Gaudi Nagy-Tamás ügyvéd: a nap embere a tartarossz blog szerint (is). Gyurcsány gyors Hamletjének LMP katarzisán bekiabálja: nyolc évig ütöttek-vertek minket, nehogymá higgyenek neki !:-))) És mi a hála, a tömegből valaki (provokátor) lenácizza, a radikálisok pedig liberál kollaboránsnak bélyegzik. Azt a Gaudit, aki például minden tőle telhetőt megtett Budaházy Györgyért is. Uraim döntsék már el, hogy ki melyik oldalon áll ! A döntsék el pedig nem a Gaudira vonatkozik. Ő ebben az ügyben a legtisztább álláspontot képviselte.
Mért is nap embere Gaudi? Mert a Sákjamuni Buddha tudta azt a nagyon fontos hozzáállást, hogy a nagy emberek mindig is szkeptikusak voltak, nem voltak soha hajlandóak elfogadni bármilyen nézetet vagy politikai színjátékot. Mielőtt kardot fogtak volna alapos vizsgálatnak vetették alá azt, hogy hova fognak állni, ha jön a végső ütközet a kuruksetrai csatamezőn. Mert jön.

Crazy Horse készülő monumentális szobra



Linkajánló:
Visszaadják Ülő Bika hajfürtjét(Múlt-kor történelmi portál)
LMP - Lehet menni pecsába ! Gaudi neked is! (HUNHÍR)

Aktuális videó a tüntetésről:
Megbuktatok! A főnököd is.(index.hu)

Előkarácsony tüntetésekkel - ma 16 órától védik a demokráciát a Kossuth téren

Első a karácsony, ezért megosztok veletek egy linket, hátha találtok ezen a linken letölthető cuccokat:
usite hu - kedvencek
Most tehát egyáltalán ne is törődjetek a demokráciával, töltsetek le a számítógépetekre a felhasználói programok közül és install vagy ebookokat a 4sharedről, ha a demokrácia nem tudja megvédeni magát, akkor most nem is érdemes érte harcolni, holnap meg már késő lesz, úgyis késő, minden az Orbáné lesz, jön a tél, a sorkatonai diktatúra és nem lesz itt már semmi sem, munka egyre kevesebb, erkölcs is és értelem is, a lázadó szellemet vagy szabad szellemeket pedig már nem is merem megemlíteni, vagy csak félve lesek körül. A holnap mindig késő, ezért én inkább letöltök. És ha nagyon minimal filozófikus akarok lenni, akkor azt mondom ma: ma van. Köd van, a Kossuth téren és a Gyorskocsiban is sok a rendőr. Kordonok és elmeháborodott dedós fanatikusok mindenütt, kivont szablyákkal rohangálnak, hideg van a hülye demokráciásdihoz, elég magas a páratartalom, a relatív páratartalom a szobámban 82%-os, noha itt 18 celsius fok van a panelprogram keretében, előtte tavaly még 20-21 celsius is volt, de már késő ez a nyavalygás is, mert még régebben a Kádár idejében, a lenti, földszinti radiátorokon, a sistergő csöveken szinte tojást lehetett sütni decemberben, sőt már az érintése is a radiátorcsöveknek ha nem is halálos volt, de égési sérüléseket bizonyára okozhatott az a két perc is amíg az átfagyott kézfejek megmelegedtek, aztán jött a viszketés, a véráram megindulásával, de rég is volt, szánkódomb, hócsaták, gyerekkorom. Ezek az idők elmúltak, az égbolt feltekeredett a Korán szerint, vagy bezárt a Lovasi alapján, ha Kádár idején dzsahilijja volt, mert ne tagadjuk azért volt az is, akkor ez még inkább igazabb (csak hogy fokozzuk) a demokráciára is. Ahhoz aztán már ténylegesen hatökörnek kell lenni, hogy ma valaki kikóvályogjon a Kossuth térre. Most gondoltam, hogy megnézem a magyar hatökör ábrázolásokat egy fajta kronológiai sorrendben, de inkább lemondok erről is. Szóval akkor zárjuk le a karácsonyi vásárlást egy odaillő passzussal, vagy Lovasi András a Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten című filmben 1999-ben.

Közeledik a Barangó napja is, amiről mi magyarok szenteste környékén mindig is megemlékezünk. Tegyük ezt úgy, hogy blogajánlóként a keresztényírtó óhajtás szerzőjének blogja maga a barangó blog -légyen- medistációnk szimbóluma itt elmerülhetünk a keresztényírtók mélylélektanában is:
BaRaNGó BLoG

2011. december 22., csütörtök

Az internet mint asztrálproject

A gondolataink változnak, mi magunk sem vagyunk azonosak percekkel azelőtti önmagunkhoz. A buddhizmus tanítása szerint ok-okozat vagyunk és valójában is precíz a megfigyelés. Az internetes blogok, fórumok, társkeresők, chatek megmutatják az asztrális világot, asztrális álkarakterek, asztrális ösztönök, valóságok. A gondolatok és érzések világa ezáltal részben áttekinthető, megfogható racionalitás és irracionalitás. Lenyomozható. Ez az asztrálfelhő behálóz minket és talán még energiát is termel, amelyben entitások is életre kelhetnek. A blogomra visszatérve, annak értelmezése sem más, mint a változás maga. Írásaim korláttalan és néha kizárólag jelentősen csak utólag moderált bejegyzések jellemzik. A korláttalanság a külső tudati ellenőrzés hiányából fakad, ami egyébként hamis biztonságérzetéből fakad. Innen ered az is, hogy sértő vagy túlzottan a magánszféra irányába lelhető fel az arkhimédészi pontja. írásaimnak. Nincs célom megsérteni senkit, de ezek mulandó gondolatok, az asztrális világot, a gondolatok, emóciók, ösztönök világát leginkább a gomolygó felhőkhöz lehet hasonlítani. Ami tegnap leíratott, másnap talán meg is bántam, de holnap pedig már a feledés tengerébe merült el örökre, még akkor is ha le van írva. Nem emlékszünk igazán a felhőalakra, vagy létrejöttének különös vagy nem különös körülményeire sem. Ezért nem kell különösebb jelentőséget tulajdonítani ennek a szférának.

2011. december 21., szerda

Blogajánló - dr Kocsis Máté életvezetési kalauza karácsony előtt kerül a boltokba

Blogajánló:

Az amerikai fiú



Karácsony előtt kerül a boltokba dr. Kocsis Máté életvezetési kalauza


"A Tíz lépés, hogy szerethető hajléktalan légy című könyv azokat az embereket szólítja meg elsődlegesen, akik valami érthetetlen oknál fogva, ahelyett, hogy fűtött, vezetékes vízzel, árammal, gázzal ellátott, összkomfortos ingatlanokban néznék az M1 műsorát esténként, inkább az utcán, aluljárókban vagy maguk tákolta kunyhókban laknak, még akkor is, ha ezzel meglehetősen rossz példát mutatnak, netán a meghűlés veszélyét kockáztatják"...

A bejegyzés forrása és az idézett bejegyzés folytatása >>>:Az amerikai fiú (blog)

2011. december 19., hétfő

Eels - Novocaine For The Soul ♫



Eels - Beautiful Freak (LP/CD 1996)

Mivel töltöttem az időt ? - letöltéssel

Knósszosz: bikaszarv szimbólumok épületdíszként

A youtube új dizájnja egyáltalán nem tetszik. Az sem tetszik, hogy hamarosan koldusbotra fogok jutni, aminek egyetlen előnye az, (ami merő képzelgés és szánalmas idealizmus)hogy parivrájakaként tudok talán létezni, ezáltal eleget téve a csatur-varnásrama dharma törvényének és a negyedik életszakasznak, noha egyik életszakaszban sem teljesítettem semmit - ezért valószínűleg halálom után préta válik belőlem. Elvándorlásom okairól alábbi bejegyzésekben is elméleteket lehet gyártani, bár bizonyára nem ez a fő kérdés Magyarországon, hogy egy 43 éves férfi, miért fogja átlépni a zöldhatárt és az ehhez kapcsolódó konteók sem. Arról is írhatnék esszé jellegű bejegyzést, hogy a barátnőm miért nem keres egész hétvégén vagy melyek azok a hivatkozási pontjai, amelyek nem fedik a valóságot, általában minden szava hazugság és ürügy ürügy, mert újabban a modern "szerelmi" koitális háromszögek és egyéb hasonló komplex megcsalási geometriai ábrák magyarázatai nagyon is egyszerűek - a hitvány hülyeség, hogy alliteráljon. Ehhez nem kell elsajátítanunk az euklidészi és nem euklidészi geometria alapjait sem, bár valóban kell egyfajta geometriai érzék mindenhez, ehhez is és némi gyakorlati és szellemi impotencia is. Nem mosolygunk a pokolban. A bácsi halott. Így karácsony előtt tehát magamra - a magamra az nem egy viagra klón - hagyatva mivel is tudnám elütni az időt. Nézegethetném a csaló pornográfiát, vagy meditálhatnék a frigid nők ketrecén az autóbuszon, esetleg megfejthetném a heteroszexualitás háttér okait. Olvashatnék Schopenhauert, Nietzschét, hallgathatnék Beethovent. Lemehetnék a térre, ősz halántékkal és egy focilabdával. Ennek a sajátos labirintusnak, ami én vagyok és amiben vergődve élek, annyiban sajátos a jellege, hogy nincsenek kivezető útjai.
Nem nősültem meg, így el sem váltam. Szerettem volna gyereket is, de a mindenkori nő jobban szerette Moldovától az abortusz szigeteket, mint engem. Vagy termékenységi vitaminok helyett fogamzásgátló tabletta függő volt. Általában semmilyen akadályt nem gördítettem a reprodukció elé, így feltehetően hiába az egykor Adoniszi külső (talán volt ilyen 20-38 éves korom között), még ez is kevésnek bizonyult. Te magad vagy az akadály - mondták a nők. Akkor mi marad a huszonegyedik századi spártainak? Itt ül egy számítógép előtt és üti a billentyűket - már maga a billentyű ütögetés is némi agyferdítő hermafroditizmus, nem jár izommunkával, nem súlyos vasgerelyeket hajítok és nem verekszem össze az utcán a garázda Minotaurusszal. Ahogyan Ács József költő fogalmazta mindentelmondón a városi izomzatról egy versében: városlakó vagy, renyhe izomzat. A héroszok ideje lejárt, a belső heroizmusról is lemondtam, mert a mellékhatása a halál. Túl vagyok 2006 óta egy megvilágosodáson, Oson sem vették észre, hogy már megvilágosodott, rajtam sem látszik. A hosszútávfutó magányossága sem vonz, mert a hosszútávfutó sohasem magányos. Igen, egy időben valóban azzal töltöttem az időt, hogy félmaratonikat futottam, egy hónapban talán kétszer,de minimum egyszer tettem ilyen emberiség ellenes cselekedetet, mert az ágyban nem tudtam teljesíteni, akkoriban is nagyon nagy nőhiány volt valakik miatt. Hogy ezek kik voltak, azt csak a hülye nők tudják, engem kurvára nem érdekel. Átverekedtem magam a városon ,szlalomoztam és ugrabugráltam a Moszkva téren a járókelők között olyan este 10 körül, mindezt a programot megterveztem, tehát a bűncselekményt előre kitervelten hajtottam végre, térképpel ennyiben hasonlítottam csak Hitler Adolfhoz, hogy én is sokat merengtem a térképek fölött, mert Újpalotától futottam el Hűvösvölgyig, vonalzóval számoltam a kilométereket. Talán annyiban is, hogy Hitlerünknek is mérleg volt az ascendense és bika jegyű volt. Egyébként ez valóban igaz rám, képes vagyok napokig nézegetni várostérképeket. Ez persze a labirintus analógiák miatt fontos. Így jutunk el Krétára, a spanyol és a baszk és a krétai bikakultuszhoz is. A labrüszhöz, ahonnan etimológiailag is eredeztetik a labirintus szót és a héroszokhoz, mint például Thézeuszhoz. A 14 asztrológiai jegyhez 12 +2 beavató jegy Kígyótartó=Ophiuscus=Aesculapius és az Orion csillagkép. Összefoglalva tehát ez a blogbejegyzés a bika csillagjegy védelmében született, átívelt a görögségen, a görög-magyar, baszk-római-pireneusi-krétai hitvilágon és szokásrenden.
Egyébként Hitler azért jutott eszembe, mert a minap testvéremnek referálnia kellett a kórházban, ezen én is átestem 2009-ben, amikor a Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte pszichiátriai bevizsgálásomat - ennek egyetlen hátránya az volt, hogy állandóan kórház kerítést kellett másznom, hogy visszaérjek a kórházi ágyba estére. A referálás, igazán nem is akarnék én senki emberfiát és nőjét sem untatni de annyiból áll, hogy a környék összes fellelhető pszichiátere pszichómókusa összegyűlik, öregek, bölcsek és hú fiatal, nagyon csinos doktornők is. Olyan csinos doktornők, hogy hipnózis nélkül is minden előírt gyógyszert beveszel és együttműködsz az államapparátussal is, noha eddig tusakodtál velük. Jó állampolgár leszel, törvénytisztelő és nem renitenskedsz tovább. Tehát adott a tölgyfa asztal, az ország összes pszichiátere egy helyen, ennél ideálisabb merényletet ki sem lehet találni. Beosonsz fehér köpennyel és a bombával,kibiztosítod a ketyerét és lezárod a harmadik világháborút. Nem is tudom hogyan jutottam el végül is a bombához. Unom már, hogy akármiről is írok bejegyzést, mindig ez a vége. Nem a bombáról akartam írni, hanem arról, hogy bemegy a szerencsétlen beteg, ott ezek az orvosok körülveszik és kérdezősködnek tőle, úgy érzi magát ott delikvensünk, mint az a bogár akit az a megtiszteltetés ér az utolsó ítélet előtt, mielőtt éterrel bealtatva, tartósítva és gombostűvel átszúrva a kitinpáncél, hogy ama nagy bogárgyűjtemény része lesz, majd kimegy, és a háta mögött konzultálva bizony megállapítják róla, hogy nem normális. Egy kézlegyintéssel és legyógyszerezik. Vannak ilyen közhelyek, hogy az OPNI bezárt, hát el kell árulnom egy nagy titkot, karácsonykor csak a legelesettebbek maradnak bent a pszichiátrián. Akit lehet, azt elengednek. Így boldog-boldogtalan kiszabadul és sokan a piromániások közül is. Ekkor Jézus a tőle jobbra állókhoz szólott. A molyszárnyas kisisten.

Karácsonyi ezokönyvek és Osho (dezsavű és pdf formátumban):
Letölthető DjVu könyvek
Osho minden mennyiségben

2011. december 16., péntek

Sátras tiltakozás a hajléktalanokért - a Víg utcai szabálysértési terror iroda előtt

A Város Mindenkié csoport facebook oldalán értesülhettünk a hírről, hogy tiltakozás lesz pénteken, csak azt nem tudtuk, mi akiket nem avattak be, hogy hol. A szervezők sms-ben értesítették egymást a helyszínről. Én előző nap sétáltam el arra, mert megint feljelentettek, ezúttal és megjósolhatóan nem utoljára, megint a barátnőm anyja volt a tettes. Miután számon kértem a rendőrséget elég nagy vehemenciával, tapintható volt a düh és a félelem amikor a kihallgatásról megérkezett Bori és az előadó, elég rossz aurával jöttek le a lépcsőn, félelemet éreztem, mert jó a szimatom, ekkor kérdőre vontam az előadót, megéreztem, hogy támadni kell, mert valami nem tiszta körülöttük és hogy mi a fenének annyira sürgős nekik ennyire az ügyem, hogy mobiltelefonon akarnak kihallgatásra behívni, mert nem kergeti őket a tatár, láthatóan ideges volt és nem igazán akart semmit sem válaszolni. Ekkor történt az, hogy a rendőrségről jövet heves szitkok közepette köptem egyet a szabálysértési iroda elé. Igazság szerint, ha ma letartóztatnák a barátnőm anyját, már az is késő lenne. Mindig kérdéses az, hogy ki a nagyobb bűnelkövető, aki betartja teljes mértékben a törvényeket, és feljelentget, de saját életével és hozzáállásával csak a saját vállalhatatlan poklát és embertelenségét bizonyítja be,
aki köszönni és egyetlen értelmes mondatra és megbocsájtásra képtelen 4 éven át, az ne is panaszkodjon kérem semmiféle bíróságon és rendőrségen. Annak nem feljelentenie kell, hanem mélyen magába köll néznie és talán nyugton maradnia.
Itt van az én saulizmusom, a reménykedő és fanatikus saulizmus, a mindig bocsánatra hajló saulizmus, Saul a "zaklató" és "zaklatott lelkű", mint a zsidók első királya, aki végül legtöbbször úrrá lett a haragon és meg is tudott bocsájtani. A saulizmus tehát több a puszta bosszúvágynál, az már egy magasabb és királyibb dimenziója az embernek. Sajnálatos az, hogy nekem, mint "bűnözőnek" kell megállapítanom azt a siralmas tényt, hogy emberek, akik jogászként, bürökrataként éltek, vakon és semmit meg nem látva a világból, olyan fejletlen erkölccsel rendelkeztek, hogy ezek csak első látszatra voltak emberek. Minden cselekedetem ellenére soha nem éreztem magam rossz embernek, nemesi jellememről most nem fogok értekezést írni, de legközelebbi barátom és fő mentorom annak idején már kijelentette rólam azt, hogy jellemes ember vagyok. De kérdezzenek meg bárkit pl hogyan viselkedek a sportpályán, nem igazán hiszem, hogy sűrűn láttak volna lökdösődni, odarúgni, vagy akár a test test elleni küzdelemben is alattomosan, de szabályosan lökni. Én a tiszta játékot szeretem, ezért számomra, mint magyar nemesnek soha sem a büntetőtörvénykönyv, vagy a betokosodott kispolgári hisztéria fogja előírni azt, hogy hogyan és mint cselekedjem. Mélyen megvetem és semminek tartom a feljelentgetőket. Mélyen megvetem és semminek tartom azokat is, akik kriminalizálják a hajléktalanokat, akik szabálysértési irodákat hoznak létre, vagy börtönöket. Ilyenkor köpök egyet, mert köpni kell. Van aki tiltakozik, én köpök, mert a megvetésem jele ez. Én már nem férek bele a nyugodtan tiltakozók sűrűjébe, olyan feszült és halált megvető állapotban vagyok, hogy képes lennék Nándorfehérvárnál bármelyik ellenségemet magammal rántani a mélybe. Kétségtelen tény, hogy a magánéletben felhalmozódott méltánytalanságok, fájdalmak okozzák ezt is. Nem zaklató vagyok, hanem lakmusz papír, én csak megmutatom és bebizonyítom, hol lakik az ördögnek nevezett szándékosan elantropomorfizált, de szimbólikus erő.

Linkajánló:
Börtön helyett lakhatást: tüntetők sátoroztak a szabálysértési irodánál(Népszabadság online)

2011. december 15., csütörtök

Kukázással vádolva - újabb feljelentések ellenem

Látom a sátán nem nyugszik. Akkor most leírom, hogyan került hozzám az információ. Valamelyik napon arra járt a Horánszky utcában egy nagyon sötét kabátos cigány asszony, akinek egyetlen jó szórakozása az volt, hogy az éj leszálltával szerte-szét szórta azt a bizonyos kukát. 2Ki géppel száll fölébe, annak térkép e táj" én gyanútlanul arra jártam épp. És lehajoltam egy cetliért, ami a kukáktól kb. 3-4 méter távolságra volt. A porszem akkor került a gépezetbe, amidőn megpillantottam, hogy a cetlin K. Éva neve volt. Ez ugyanis a nőgyógyásza. A cetli másik oldala is Bori írásával írva azonban még érdekesebb:
97E (Sáránd)
Szt Kereszt temp.
Balassagyarm
Kévekötő u. 14
a balassagyarm. balassagyarmat utcát jelent, csak gyorsan lett leírva. Kétséges az, hogy itt rokonokról lenne szó, az ember a rokonainak a címét nem írja föl sebtiben, hanem tudja hol laknak.
Itt rögtön eszembe jutott a Gyalog-galopp, amikor a titkos sziklavéseten vitatkoznak, mivel a mondat vége >>> biztos így végződik? igen így - ahhhhhh.
Egyszóval a lényeg az, hogy azonnal a taxiba szálltam és 6000-forintért elvittek az isten háta mögé. Itt megtaláltam akkor úgy éreztem - számos nyom mellett, a párkapcsolatom legsötétebb pontját, Lövésem nem volt, hogy mennyi az idő, de ha már ennyi pénzért ide jöttem be is csöngettem. Nagyon készséges és kissé ijedt idősebb nő nyitott ajtót. Érdemben nem tudott nyilatkozni, ezért meg kellett várnom amíg a hidegben énekeléssel szórakoztattam magamat hajnalok hajnaláig és szarrá nem fagytam. Olyan reggel 8 óra körül hajlandóak voltak a mimikrire. Persze ezzel sem kerültem közelebb a megoldáshoz. Az is kiderült később, hogy én követeltem a 6000 forintomat. Ezt nevezik hamis vádnak vagy fekete legendának a spanyol történelemben. Semmiféle összeget nem kértem, nagyon udvariasan elbeszélgettem velük, és nagyon bízom benne, hogy nem szeretnének eme házszám lakói hamis vádakkal harcolni ellenem, de ma a Víg utcai rendőrkapitányságon közvetve azt tudtam meg, hogy én pénzt követeltem. Ez nagyon érdekes pont, nem követtem el bűncselekményt, ezért a történetemet kiszínezik. Súlyosbító körülményt keresnek a bítóhoz.
Megint ott tart a történet, mint az előzőekben, hogy én 400 000 forint végkielégítést kértem, lelépési díjat. Később kiderült, hogy a főnöke találta ki, a XY ezt is elismerte. Nem tettem feljelentést, magam intézem a dolgaimat, az államnak nem hagyok beleszólást. Elmondom, hogy a világ hogyan lenne jó - pl ha valaki egy párkapcsolat után pszichiátriai ellátásra szorul egy szakítás miatt, akkor
annak a családja - esetemben a nőé, tegyük föl hogy szakított(viszonya van velem), az köteles lenne 400 000 forint kárpótlási díjat kifizetni, ha haláleset, öngyilkosság történik akkor minimum 1-2 millió forintot. A blog főszerkesztője nem tűr továbbra sem, semmiféle igazságtalanságot, hamis vádat, szemétkedést. Akik hamisan vádaskodnak azokhoz utolsó figyelmeztetés, ha nem vonják vissza vádjaikat, még ma elviszem a démont. A démon teljes mértékben a spirituális harc része, aki rápillant az elveszett. Nem szívesen nyúlok ilyen aljas eszközökhöz, sziddhivel is lehet pusztítani, bármilyen negatív karmát is hoz majd rám, minden irányból támadva vagyok, részeben tisztességtelenül államhatalom, rendőrség, ügyészség, bíróság és párkapcsolatom is ezért önvédelemnek tekintem a sziddhiket is és a démont is. A rám szabadult poklot kénytelen leszek a magam eszközeivel spirituális úton elpusztítani.
Miért? Mert nem tehetek mást, nem engedhetem meg, hogy méltatlanok ujjongjanak a tetemem felett, ezért a mai naptól végső heroizmust várok el magamtól. A Víg utcai rendőrkapitányságnak azt üzenem, hogy ne telefonálgassanak, mert nem fogom felvenni a telefonjukat - a mai naptól nem él a telefonszámom sem. Kizárólag hivatalos idézésre lettem volna talán hajlandó befáradni önökhöz - de nem vagyok hülye, látva az epilepsziájukat amikor megláttak a barátnőm mellett, hogy befáradjak, fáradjanak csak maguk. A lakcímemen ne is próbálkozzanak, teljesen reménytelen (a jelző moderálva), mert nem vagyok otthon - jó előre felkészültem a legutolsó pokolbéli (a jelző moderálva) alantas támadására. Elég időm volt rá. Önöknek, hogy elkérték a telefonszámomat bizonyára kibaszott sürgős lehet az ügyem, bizonyára eddig is nagyon sok kenőpénzt kaptak (a jelző moderálva) CSHI-tól például a hamis látleletekért, hamis vádak kitalálásáért, ezért még konzultálnak is önökkel a (a jelző moderálva), órákat. Hogy mi legyen a vád, kihallgatás címén igaz Nagy Gergely Ákos hadnagy az ügy úgyis átkerül majd máshoz, ezért be lehet tenni vádként és milyen jó ötlet ez, hogy én követeltem 6000 forintot. Aztán röhögcséltek ezen, hogy ez milyen okos dolog volt. Arra persze nem gondolsz, hogy a sértettnek a hamis vádban tanácsot adsz, megütheted a bokádat, nem kellett hozzá különösebb intelligencia, hogy levezessem, mert magamtól is rájöttem, hitvány premisszákból éspedig le fogom vezetni a bíróságon is , kíméletlen logikával, innentől kezdve (jelző moderálva) már csak az újságíróké a feladat, melyik szerkesztőségbe vigyem tisztességtelenek?. Egyébként amíg ott álldogáltam, felismertem előzetes letartóztatásom alatt azt a pszichiátert, aki ugyanitt kihallgatott, ez nem volt más, mint Keller Éva, akkor is próbálkozott belevinni bizonyos kétes vádpontokba, de 136-os IQ val és magas EQ val rendelkezem szánalmas próbálkozás volt és átlátszó és primitív ahelyett, hogy pszichés állapotom felől érdeklődött volna, vérszagra jöhettek...
aki kisietett onnan és nem kizárt, hogy az én ügyem miatt mozgósították. Ő egyébként a Hírháttér Multimédia (Molnár F. Árpád és csapata) alapján az emberiség fő ellenségei közé tartozik. Én nem látom benne ezeket a kvalitásokat. Azt hittem az emberiség ellenségei nem ennyire szánalmasak.
Néhány Hírháttér idézet befejezésül:
"Keller Éva állami tömeggyilkos pszichiáter, egyetemi tanár"
"
Utána az utcán tudósítást kezdtek készíteni, mire megtámadta őket Keller Éva embere, és tettleg nekiesett Molnár F. Árpád Alapító-Főszerkesztőnek"
Utóiratként talán annyit még, hoznak egy embertelen törvényt a hajléktalanok és a kitaszítottak ellen pl. kukázás - és rögtön meg is vádolnak vele. Tovább nem kommentálom, mert a háttérben pontosan mint felfejtettem a vádirat a rendőrség és az un. sértett közreműködésével készül ellenem a napokban. Nem tartom kizártnak azt sem, hogy az előző vádiratban az a képtelenség is helyett kapott, hogy én ököllel ütöttem meg és azt nem tartom kizártnak, hogy szintén valami rendőr ötölte ki ezt a baromságot is, egyrészt mert látszólag ilyennel vádolni rendkívül primitív és tarthatatlan, de a célnak megfelel, hiszen, körém fekete legendát szőnek ezáltal (és mosakodhatok), mert minden felhasználható ellenem, legfőképpen a hazugságok és a hamis vádpontok. Az sem számít majd a bíróságnak, hogy ha én ököllel ütöm meg akkor nem minimális horzsolás lesz rajta, amit ő vakart oda, a körmével, vagy valamelyik családtagja karcolta meg fogkefével, hogy legyen valami de azért beletették a vádiratba. Csak ennyit akartam hozzátenni a hamis látleletektől a sértetti igazmondásig. Hazánkban még röntgen felvételeket is hamisítanak. Mindez talán régóta fizetőeszköz kérdése (észre sem vettük) és nem igazságszolgáltatás. Amúgy pedig magasról le van szarva minden. Nem fogok a gonoszok kétségein rágódni, ők tudati szinten is a pokolban vannak, én csak néha. A másik az, hogy felesleges épp ezért ezen dühöngeni,a lényeg és a legfontosabb Sai Baba szerint is a tiszta lelkiismeret. Tiszta szívvel, ahogyan József Attila is megfogalmazta.

2011. december 12., hétfő

Jó hír - Elmarad a csepeli kalyibák ledózerolása

Csepeli hajléktalankunyhók 2011-ben

A csepeli alpolgármester ígéretet tett, hogy a héten nem lesz kunyhóbontás. Az élőláncos tiltakozás elmarad tehát, de helyette a Város Mindenkié csoport folytatja a kunyhók körüli területek rendbehozását és továbbra is várják az önként jelentkezőket.

hírajánló:
Gyere velünk takarítani a csepeli hajléktalan emberek lakhatásáért!(A Város Mindenkié csoport blogoldala)
Meghátrált a csepeli önkormányzat: nem lesznek kunyhóbontások(A Város Mindenkié csoport blogoldala)
Megállították a buldózert a civilek(Diszpécserportál-Népszava)
Kitakarítják az erdőt(Diszpécserportál)

Programajánló - december 13-án élőlánc tiltakozás a csepeli hajléktalan kunyhók ledózerolása ellen

2011. december 13. · 9:00 - 12:00

Helyszín
Szabadkikötő úti HÉV-megálló és Weiss Manfréd (volt Szabadkikötő út) / Corvin úti MOL kút

Készítette

További információ
2011. december 13-án kedden a Csepeli Önkormányzat kb. 30-35 kunyhóban, sátorban és egy üres épületben lakó ember kilakoltatását tervezi a helyi közterület-felügyelet és a rendőrség segédletével. Az önkormányzat semmilyen elhelyezést nem ajánlott fel az érintetteknek és a helyi szociális munkások erőfeszítései ellenére sem biztosított, hogy a most még (a legtöbb esetben fűtött!) otthonnal rendelkező emberek ne az utcára kerüljen...ek.

Tiltakozz a csepeli hajléktalan emberek kilakoltatása ellen!

Mivel a kunyhók Csepel különböző részein helyezkednek el, a sikeres tiltakozáshoz legalább 40 ember jelenlétére van szükség.

Kérjük, részvételi szándékodat jelezd az avarosmindenkie@gmail.com email címen vagy a 06 20 381 89 96-os telefonszámom sms-ben a neved, email címed és telefonszámot megadásával. Üzenetedben jelezd azt is, hogy melyik találkozási helyre mész.

Fontos, hogy dokumentáljuk az eseményeket minden helyszínen, így kérjük, ha tudsz, hozz magaddal fényképezőgépet vagy videókamerát.

A találkozó időpontja: 2011. december 13. (kedd) 9h

A találkozó helyszínei:

1. Szabadkikötő úti HÉV-megálló
2. Weiss Manfréd út (volt Szabadkikötő út)/Corvin út MOL kút

Térkép:
http://maps.google.com/maps/ms?msid=213815209265390798632.0004b3d68fa85daedc3c4&msa=0&ll=47.441412%2C19.076471&spn=0.01608%2C0.025964

Kapcsolat:
1. helyszín: Bende Anna: 06 30 984 47 22
2. helyszín: Udvarhelyi Tessza: 06 20 381 89 96

(hírforrás: facebook)

2011. december 11., vasárnap

Az öngyilkosságról - szombati tea mellett a kötél árnyékában

Nehéz évet zárunk ez már biztos. Borival sétáltunk és az Üllői út környékén egy erőszakos életvitelszerűen az utcán élőre és lejmolóra leltünk. Azonnal be is jelentettem a rendőrségen, hogy életvitelszerűen tartózkodik itt az Üllői út 36. szám előtt és tudtommal ez a VIII.kerület szakrális terein belül is büntetendő cselekmény. A rendőrség pár percen belül ott is volt, de nem fogtak törököt, és a "törököt" el is eresztette a rendőrség, mert volt lakcímkártyája, kiderült, ami azt jelenti, hogy ő nem is tartózkodhat életvitelszerűen az utcán. Bármennyire is szerette volna letartóztatnia magát, mint később kiderült, ezt nem sikerült elérnie. Később nagyon rendes volt hozzánk és beinvitált szerény albérletébe, ahol beszélgetés közben többször is lenácizott. A továbbiakban pedig náci párnak bélyegzett minket, amit én nem is vettem zokon, mert nem vagyok náci és a barátnőm sem az, bár ő zokon vette. Beszélgetésünk során kiderült, hogy közös tanárunk volt Dobrovits Mihály és Porció Tibor is, bár T. altajisztikából doktorált én pedig vallástudományt hallgattam évig . Így az egész beszélgetés során az állandó öngyilkossági késztetések intermezzói közepette szóba került még Szerb Antal: Utas és Holdvilág (Bori), Abda (Bori notesz és a Horánszky utca 1. szám közötti szál és Radnóti Miklós, az is, hogy a krisnások miért nem szívlelik Sankarat és az is, hogy az írásbeliség már a turba időszaka, a romlásé, ógörögök és a védák - Djauszpitar és Zeusz. Aztán a párkapcsolati konfliktusok során odáig jutottunk, hogy kifejtettem igen súlyos és öntörvényű nézeteimet. Tudvalevő, hogy előző nap már túl volt egy akasztáson, de leszakadt amire a kötelet erősítette fel. Csodáltam, hogy azt a nőt, aki elhagyta őt, semmiféle haraggal nem illette, hanem tisztának nevezte. Csodálkoztam igencsak azon a bevett liberális és nővédelmi nézeten is a tisztaságon kívül, hogy képtelen volt belátni azt, hogy imádottja egyáltalán nem is törődött vele, sőt teljesen közönyös volt számára az is, hogy él-e vagy hal-e. Bár az imádott nő azzal is tisztában lehetett volna, hogy T már sokadszorra próbálta megölni magát. T úgy gondolta, hogy rendkívül önző dolog ragaszkodni és kapaszkodni valakibe aki ott akar hagyni minket, persze feltettem a kérdést vajh az ő esetükben ki volt igazán önző és ki volt igazán önzetlen? Hiszen adott egy nő, aki gondolt egyet és egy számára teljesen ismeretlen emberrel elment tőle, miközben tudta azt, hogyha végleg magára fogja hagyni ezt az embert, akkor az könnyen öngyilkosságba fogja hajszolni magát. Én ennél a női magatartásnál egoistább, önzőbb és szívtelenebbet még nem láttam. Én úgy gondolom, hogy a másik ember még nem tudta lezárni magában a kapcsolatot, el is engedte a nőt - minden tekintetben önzetlen volt, egészen addig, hogy a jelen helyzetért is önhibáztatást folytat. Ez az, ami egy igazi zaklató számára vérlázító. Nem látja be, hogy az imádott nő végtelenül egoista és kegyetlen volt vele szemben, hogy azt ami egykor szent volt közöttük eltiporta. Olyan ez, mint amikor valaki befogad egy kiskutyát, aztán évekig együtt van vele, majd az utcán vagy egy bulin meglát egy másik kiskutyát, amelyik neki jobban tetszik, ezért a régit kitessékeli a gyehennáig. Én ebben semmi emelkedettet és tisztaságot nem látok és annak sem látom értelmét, ami az öngyilkosok beláthatatlan hibája, hogy önmagukat okolják mindenért. Az utcára kitett kiskutya ne okolja önmagát, mert ebben a történetben nem ő hibázott. Kötélig vezet tehát az, ha hamis, liberális párkapcsolati szokásokat próbálunk megőrizni. Miért? Azért mert maga a kiindulópont is hamis volt, az öngyilkosjelölt puszta kénye-kedvére alakítja a maga valóságát egészen addig, amíg ő maga a föld bolygó legbűnösebb és lúzerebb emberének érezheti magát, a kegyetlen nő pedig a tisztaság szimbólumává válik, aki közvetett és közvetlen oka az ő szenvedéseinek és kálváriájának és minimum két pofon lenne a legkevesebb amit megérdemelne. Na ez az amit ép ésszel a zaklató fel nem foghat és amit el is akar kerülni, az önhibáztatást. Annak egy zaklató lélektanában semmi, de semmi helye nincs, csak túlkapások esetében de amúgy általánosságban minden tökéletes cselekedetünk tiszta lelkiismerettel van végrehajtva az igazságosság nevében.
Ezért mondtam a bíróságon az utolsó szó jogán mielőtt előzetes letartóztatásba helyeztek, hogy tiszta a lelkiismeretem. Ez volt a legfontosabb mondat számomra azóta is, nem a hazug megbánás és megalázkodás, hanem a valós igazság, a tiszta lelkiismeret. Bori egyébként nagyon intenzíven vett részt a vitában, végül T-nek én adtam meg a kegyelemdöfést, hosszas filozofálásba kezdtem, amitől delikvensünk végre és hamar elaludt. Még egy párszor felugatott álmában, aztán elcsöndesedett, mi pedig kibékülve elindultunk a kiindulási ponthoz. Az élet természetesen mást hozott, egy embert sikerült talán meggyőzni arról, hogy ő nem hibás, megmenekült az önakasztástól, de másnap már a saját hozzátartózói körben történt öngyilkossági kísérlet. Érdekes, egy embert meg akarunk menteni, ekkor egy másik, akiről nem is sejtjük megteszi azt, amit nem kellene megtennie. Én a saját életemet mindig is a lelkiismeretemmel mértem, az volt a zsinórmértékem. Azt gondolom minden öngyilkosságról, hogy általában akkor történnek meg, ha az ember már nem a realitás talaján van. Itt ebben az esetben elindult egy olyan irracionális önhibáztatási folyamat aminek muszáj volt véget vetnem, és felébreszteni T-t abból az álomból, hogy ez a nő tiszta volt és ő hozzá jó volt, nem volt jó, hiszen elpusztította és az életére tört azzal, hogy elhagyta. Mindkét esetben az alkohol(1) volt hibáztatható a beszűkült magatartásért. Én azt gondolom, hogy mindenki követ el hibát, bűnt az életében, ezért a bűnökért súlyuktól megfelelően a lelkiismeretünkön keresztül vezeklünk. Mivel a lelkiismereten keresztül ér minket a karmikus kiegyenlítő szenvedés, ezért a megoldást nem az önhibáztatásban kell megtalálnunk, hanem tudnunk kell azt, hogy azért fáj ott legbelül, hogy később ne fájjon, hiszen vezeklünk emiatt és azért is, hogy legyen erőnk elszakadni korábbi gyengeségünktől, hibánktól vagy bűnünktől. Nagyon nagy tévedésnek tartom, ha valaki egyetlen hiba miatt, hiszen melyikünk nem hibázik - el akarja dobni az életét. A belső szenvedés nem tudja elmondani nekünk, hogy azért szenvedünk, mert ez később akár évek múlva el fog múlni, de most le kell vezekelnünk a hibát és nem is érezhetjük jól magunkat, amíg nem tisztulunk meg a bűntől. Az is gond, hogy általában ez a hiba és bűn valójában fiktív, mint írtam az alkoholizmussal együtt járó önhibáztatás része, nem a realitás talajáról származik, hanem inkább öngyilkossággal kapcsolatos kényszergondolatok utólagos önigazoló magyarázata. Olyan ez mint amikor én előzetes letartóztatásom ideje alatt, arról próbáltam meggyőzni magamat, hogy én valójában bűnt követtem el karmikus értelemben, és ezért kaptam ezt a büntetést. Az igazság az, hogy az embert nem csak fiziológiai (mint a bőr, az immunrendszer) sáncok védik, hanem lelkiek is. Ezen lelki sáncok azonban a szenvedést úgy iktatják ki, hogy irreális magyarázatot találnak rá és ezzel kvázi legitimizálják önmaguk számára. A gond az, hogy ezen mechanizmusok is rejtenek magukban un. lelki autoimmun betegséget. A suicid késztetés így leegyszerűsítve tulajdonképpen a lelki immunrendszerünkből indul ki és önmagunkat támadja meg inadekvát bűntudatot képezve.
────────────
(1) Bori felismerése arról, hogy az alkohol a legkeményebb drog, ami teljesen kifordítja a személyiséget, mindezt nagyon hosszú idő alatt teszi és azzal a hittel, hogy a fogyasztóját elhiteti arról ,hogy nem is lesz ilyen következménye, nem fog megváltozni - mert a végérvényes változásokat évtizedekben mérik - ezért nem észlelhetőek és ismerhetőek föl ezek a veszélyes személyiség torzulások és változások.

Összefoglaló - Börtön helyett lakhatást - Olvasónapló

Ezúttal szerintem a Város Mindenkié Csoport mellé lőtt a IX.kerület Aszódi utca 18 szám alatt létesülő hajléktalanszálló elleni tiltakozással. Valóban, ha megnyitnak egy ilyen intézményt, az még akkor is fontos lépés, ha ott a jogvédők véleménye szerint börtönszálló épül. Igen, valóban jó meglátás az, hogy miért nem a szociális miniszter megy oda és miért a belügy, persze senki nem állítja és én sem, hogy ez nem probléma, hogy itt szimplán egy szociális kérdést kezelnek belügyként. Egyébként olyan szempontból belügy, hogyha nem is a belügyminiszternek, de a katasztrófa-védelem vezetőinek kellett volna a helyszínen járniuk, mert mint írtam, a hajléktalanság nem kriminalizálandó probléma, hanem társadalmi katasztrófahelyzet
A legtöbb hajléktalan saját véleménye szerint azért nem megy a szállóra, mert ott meglopják.
Az is igaz, ha itt megnyitnak 176 férőhelyet, ettől még a 30 000 hajléktalanra is télen csak 3176 hely fog jutni. Ezért nem kellett volna ledózerolni a faházaikat, kalyibáikat és az újpalotai kiserdőből elűzni őket, sem pedig zuglóból. Ez a tendencia most télen sajnos folytatódik csepelen.
Visszatérve a gondolatszálhoz pedig azt tudom mondani, hogy a börtönszálló, ahol valóban lesz előállító helyiség még mindig a kisebbik rossz, hiszen a valós börtönbe kerülésnél pl előzetes letartóztatás mégiscsak jobb az, ha csak kvázi börtönbe kerülnek, itt azért a szabadságukat bizonyos mértékben meg is őrízhetik, hiszen így még indokolatlan agresszió nem érheti őket annyira sűrűn. Az is igaz viszont, hogy ez a fajta fideszes hozzáállás tarthatatlan, mert magával a kriminalizációval, olyan embereket bélyegeznek meg és sodornak az öngyilkosság szélére, akik már amúgy is a szakadék szélén állnak. Nekik kell nem csak az öngyilkossággal, hanem nyugodt pillanataikban is amikor életvitelszerűen tartózkodnak az utcán, a rendőrbakancsokkal is szembenézniük. Tehát ilyenkor Tarlós úr felesleges az a kenetteljes beszéd, hogy önök kizárólag azt szeretnék elérni, hogy ne fagyjanak meg az utcán a hajléktalanok. Elsődleges volt az, hogy önök kriminlizálták a hajléktalanságot, tehát az amúgy is a társadalom perifériájára szorult embereket további megfélemlítéseknek vetették alá a humanizmus nevében és aztán mint ahogyan Hamvas Béla írta a stílusról, mint valami halat önök kifogták valahonnan azt az ötletet, Heuréka élményt, hogy ezzel jé pont azt érjük el, hogy ne fagyjanak meg az utcán. Ha valósan is a hajléktalanok problémáira reagálnának, akkor a csepeli kunyhókat most nem ledózerolnák, hanem egy építész tervei alapján segítenének az ott élő kolóniának. Egyszerű dolgokban, alternativ energiaellátás (korszerű szélerőművek), villámhárítók, erdei hajléktalan közösségi ház létrehozása, sintértelep helyett macska és kutyatáp adományozása stb.


Olvasónapló
Több szempontból bevált az, hogy Oshót elkezdtem olvasgatni mostanában , igaz nem olyan nagy intezitással, de valóban olyan információkhoz lehet jutni általa Indiáról és közben fejlődni is szellemi értelemben, amit én rendkívül hasznosnak és érdekesnek látok, hasznosnak az életminőségünk javítása szempontjából, érdekesnek mint az alábbi kis történet vagy történelmi momentum is mutatja.
Osho életrajzi könyvében - Egy provokatív misztikus önéletrajza 275.o. - tegnap arról a megdöbbentő tényről olvastam, hogy Mahatma Gandhi a korábban mohamedánok által is szétrombolt Khadjuraho megmaradt 30 templomának legfontosabb díszeit, a szerelmet és a szent koituszt ábrázoló szobrait sárral akarta beborítani. Egy Rabindranath Tagore (Thákúr bengáliul) nevű bengáli misztikus költő akadályozta meg ezt a politikai indíttatású ostobaságot.
Tudni kell, hogy Tagore apja az a Débéndranáth Tagór, akinek vezetésével újjáalakult a korábban 1828-ban a hinduk által kereszténynek kiközösített és a keresztények által hindunak
tartott Rám Móhan Raj, akinek értekezése a Jézus tanítása - Útmutató a békéhez és a boldogsághoz címmel igencsak megosztotta és felkavarta a kedélyeket, akit a keresztény misszionáriusok Jézus hinduizálásával vádoltak meg. Ez a szervezet a Brahmo Szabha (Brahmá gyülekezete), a Tagór által megreformált Brahmó Szamádzs mozgalom. Rám Móhan Raj nevéhez fűződik a szati (özvegyégetés) szokásának betiltása.
Mára a korábban jelentős politikai és vallási mozgalom ketté szakadt és csak elenyésző követője maradt.
Khadjurahoval kapcsolatosan a jelenlegi indiai társadalom és a szexualitás viszonyairól is egy érdekesség:
"Hogyan viseli el a mai indiai társadalom, amely még a csókot sem tűri el a mozivásznon,..." (India - Panoráma Útikönyvek 259.o.)


Az őshagyomány, a végső felismerés és megvilágosodás és annak lefokozott formájaként a vallásnak, mint történetiségnek és a szexus komplex összefüggéseire már Hamvas Béla is odafigyelt. Szerinte a vallás a szexus megtagadásánál kezdődik, de a megvilágosodásról is hasonló véleményt fogalmazott meg. Mindenképpen kulcspontja a vallásnak, és beavatásnak és
végül a megvilágosodásnak is. A vallás és szexus összefüggéseiben Osho teljes mértékben kompetens és eligazít minket a helyes látásmód kérdésében egyfajta tantrát és antivallásosságot is képviselve. Szerinte a romlás vagy helyesebben probléma már a dzsainizmussal, a buddhizmussal és később a kereszténységgel , tehát a cölibátussal már elindult. Valójában ha a hinduk 4 életszakaszát szemléljük, akkor a szexusról való lemondás ebben az értelmezésben csak abban a természetes korban kezdődik, amikor már családot alapított és a gyerekei is már felnőttek. Ez az élet szakasz, a harmadik életszakasz a vánaprasztha(1). Van a szexus elfojtásának azonban egy másik, militáns módja is. A yóga szerint ugyanis a rendkívüli önmegtartóztatás hallatlan nagy bátorságot ad. Ez megint csak ksatriya vonása a yógának. Mint korábbi bejegyzésemben írtam, a yóga ksatriya vonásai mellett, ekkor más életszakaszokban is érvényes, de valójában legfőképpen a 3.-4. életszakaszra irányul(2).

────────────
(1) vánaprasztha ashrama- az erdőlakó, az élet harmadik szakasza. A férfi, ha van felesége vele együtt elhagyja otthonát és a közeli erdőkben telepedik le.
(2) szannyásza ashrama - A férfi utolsó életszakaszában lemond mindenéről (tudtommal a feleségét is elhagyja) koldusként zarándokol a szent helyek között, amíg meg nem hal.

Linkajánló:
Satyananda Yoga Alapítvány - Magyarország

Felhasznált irodalom:
Klaus K. Klostermaier: Bevezetés a hinduizmusba (Akkord Kiadó,2001)
Osho: Egy provokatív misztikus önéletrajza (Amrita Kiadó, 2005)
India - Panoráma útikönyvek

2011. december 7., szerda

Tolcsvayék és a Trió - Hajnal

Régóta kerestem ezt a dalt Tarr Béla - Családi tűzfészek c. filmjének is az egyik dala.
A magyar beat. Zalatnay Sarolta énekli.

2011. december 5., hétfő

A 64-es szám - A 63 kereszt

(Készült: Venyige utcai előzetesház 2009. április 6-tól június 8-ig)
Cím: A 64. kereszt

Korábbi bejegyzésemben már írtam a 64-es szám misztériumáról. Az időközben műalkotássá vagy kordokumentummá vált papírcetlit, amit megőriztem, már most felajánlanám a börtönmúzeumnak, ha van olyan.
Elhatároztam, 2009 április 6-án este, hogy mire a cetlin található napok elfogynak én is kikerülök az állam által fenntartott igaztalan kínzógépezetből, 64 napot adtam magamnak az eltelt 29 után. Egy fehér ló jelenti a június 8-at. Egy fehér bástya pedig a június 9-et. A sakk és a Ji Csing egy és ugyanaz. 64 triagramm jin-jang, ami a sakkban szintén 64 fekete és fehér mezőből áll. Edmund Bordeaux Székely Zend-Aveszta fordításában a következő vers áll a 64. mezőről, a kibékülésünk napjáról, a fehér bástyáról.

Meg fogom idézni a Békét
Akinek lehelete is barátságos
Aki hatalmasabb minden más
Teremtménynél.

A Béke uralma alatt nincsen
Sem éhség, sem szomjúság,
Sem hideg, sem forró szél,
Sem öregség, sem halál.

A 64-es számnál maradva a Chaunsath Yóginí templom Khadjuraho legöregebb temploma. Egyesek szerint 820-ban építették, de valószínűbb a 900-as dátum. Kálínak szentelték.
Chaunsath 64-et jelent, ennyi yóginí (vagy nimfa) szolgálja a harcias istennőt, Kálit. Ez az egyetlen gránitból épített templom (a többi homokkőből épült), tengelye északkelet-délnyugati irányú. A többi templomnál ez az irány észak-déli. 64 fedett fülkéjéből, melyekben az istennőnek és szolgálóinak szobrai voltak, 35 maradt meg.
(forrás: börtönnapló - Panoráma útikönyvek: India)
Chaunsath Yogini Temple, Jabalpur.
Linkajánló:
India - Madhya Pradesh állam - fotóalbum(flickriver.com)

Programajánló - Tiltakozás december 13-án Krisna-völgyért a Kossuth téren 14 órakor

Linkajánló:
Petíció Krisna-völgyért és a Szent Tehenekért
Ekkora pofonra nem számítottak a Krisnások(index.hu)

A mai napon tartják a Krisnások a Bhagavad-Gítá ünnepnapját. Számomra ez a könyv egyszerre seb, fájdalom és szentség. Fájdalom azért, mert olyan kard lett belőle amit a barátnőm szellemi értelemben ellenem fordított. Természetesen ez sem akadályozhatja meg azt, hogy ne saját öntörvényűségem vezéreljen. Kérdés persze az, hogy mi itt Európában, keleti kötődésekkel ugyan, de mégis hogyan értelmezzük ezt a szent könyvet.
Úgy gondolom, hogy akkor értelmezzük helyesen a sorait, ha nem magára a háborúra és a harcra helyezzük a hangsúlyt. Mint korábbi bejegyzéseimben is taglaltam, a mesterek, rokonok, barátok harcban való megölése, bármilyen eszközzel nem magára az ölés aktusára helyezi a hangsúlyt, hanem arra a szimbólikus konstellációra utal, hogy az ember végső valóságba lépésekor felszabadul a maya és lila (játék) vagy nevezzük prakritinek (természet) hatalma alól. Ezért a guruk, rokonok megölése a harcban arra utal, hogy ezek a tisztelt dolgok csak világi keretek és minden ilyen tisztelettel le kell számolnia annak, aki el akarja érni a beavatást. A másik olvasata az, hogy (Visnu)Krisna a gonoszok elpusztítására születik le mindig a mi világunkba világciklusonként. Kalkíként fog eljönni legközelebb.

"Nyilvánvaló ugyanakkor a hindu mitológia hatása is, mely szerint a kalkí Visnu tizedik, utolsó megtestesülése, aki a Sambhala nevű faluban fog megszületni és aki a kali jugának, a „sötét korszaknak” a végén legyőzi a barbárokat(1).("A kálacsakra tantra Kőrösi Csoma Sándor munkásságában - Orosz Gergely")

Egy másik fájdalmas pont az életemben, hogy a párkapcsolati konfliktusok miatt az erőm meggyengült ezért kénytelen voltam visszatérni a barbárok szokásához, a húsevéshez. Egyetlen egy törvényt még betartottam, hogy ne egyek marhahúst. A hindúk számára a tehén, anya, mert a tejét adja az embernek. Nekünk emberek számára a leölt állatok, mártírok, akik a saját húsukkal táplálnak minket, mi akik húst fogyasztunk, senkik vagyunk és általában úgy is viselkedünk, kegyetlenül, legyen az párkapcsolat vagy az élet - Krisztus vagy Krisna(Visnu)által fémjelzett hinduizmus, vaisnavizmus bizonyos értelemben az áldozati kultuszt szüntette meg.
Tehát a megváltás iránya nem az emberekre, hanem az állatokéra irányult legfőképpen.
Lelkiismeret furdalással jár, de átmenetileg kénytelen vagyok húst enni. Arra ad alkalmat ez, ha már húsevés, hogy a bal kéz útján járjak, hogy naponta elgondolkodjak azon, hogy a civilizációnk a kiontott állati véren alapszik. Mit várhatunk egy olyan civilizációtól amelynek ez a kegyetlenség az alapja - költői a kérdés. Több mint 12 évig voltam vegetarianus, nem sok idő - voltak ilyen magánéleti válságok, ahol pusztán a szexus kedvéért feláldoztam a vegetarianus életmódot. Ezek nem tartottak sokáig - mert a lelkiismeretem általában nem engedi sokáig ezt az életmódot. De tény, hogy több mint 10 kilót fogytam a magánéleti problémák felemésztettek és megszámlálhatatlanul sok cigarettát szívtam el. A cigivel pedig úgy voltam, hogy a minden mindegy állapotban a cigaretta a konklúzió - a lassú önpusztítás egy olyan helyen - Siralomvölgy, a hol mindenki átgázol mindenkin és mindenki mindenki ellenségévé válik. Homo homini lupus. És ha már Siralom-völgy és Krisna-völgy. Mentsük meg azt a kis szigetet, az Úr Krisna szigetét itt Magyarországon. Becsülnünk kell a hindú kultúrát és annak formáit, én magam nem vagyok Krisnás, de mivel vallástudományt hallgattam az egyetemen, már akkor és előtte is igen közel került India a szívemhez. A börtönben töltött napjaim alatt a Panoráma könyvek közül az Indiáról szóló útikönyvet böngésztem és jegyzeteltem a Bhagavad-Gítá rendszeres olvasása mellett. A hindúk asztaláról a maradék mindig az állatokat illeti és az állatok számára öregek otthonát is létesítenek. A szent tehenek békében és nyugalomban élnek, mert nem fenyegeti őket a vágóhíd. Ma Magyarországon akkor lenne béke és felemelkedés, ha felhagynánk a húsevés barbár szokásával - még a nap is másképp ragyogna.

2011. december 3., szombat

Lou Reed - Perfect Day

Összefoglaló - és bocsánatkérés

Amikor egy korábbi bejegyzésemhez Zsalab hozzászólt, elindított egy folyamatot.
Ez az önvizsgálat most végéhez közeledik. Sokszor írtam meg nem engedett stílusban, és sokakkal szemben sértően is fogalmaztam. Mentségemre legyen mondva, hogy a hullámok összecsaptak a fejem fölött. Kilátástalan magánéleti helyzetem miatt a külső világban lévő hibákat, embereket okoltam, néha indokoltan és sokszor indokolatlanul. Mivel létezik a szólás szabadsága, így nagyon sokan velem együtt elkövetik azt a hibát, hogy
a tőle eltérő véleményeket, politikát, emberi hozzáállásokat és nézeteket agresszióval körítve elítélik. Nem értek egyet Heller Ágnes filozófus azon nézetével, ahogyan a 2006-os eseményeket interpretálta. Viszont a blog bocsánatot kér, ha ezeket a véleményeket, nézeteket, nem megengedett stílusban reagálta le, és az ellenvéleményt, hogy valaki másként látja, esetleg rosszul, de mégsem toleráltam. A helyzet ugyanez a köztársasági elnökkel Schmitt Pállal is, akivel szemben Budaházy elutasított szabadlábra helyezési kérvénye miatt hadakoztam, nem megengedhető jelzőkkel illettem, holott mindezek ellenére, a köztársaság elnökét részemről is tisztelet illeti meg és nem csak mint kiváló sportembert és közéleti személyiséget. Dr Kocsis Máté szintén ebbe a kategóriába tartozik, nem értek egyet a hajléktalanok kriminalizációjával, de immáron azzal sem, ahogyan én azt a kezdetekben lereagáltam.
Ezzel az önvizsgálattal talán másokat is óva intek attól, hogy bármilyen irányban is fanatizálódjon, akár magánéletében, akár a közügyekben nyilvánul meg. A stílus az ember, mondhatnánk. Egyébiránt a Város Mindenkié Csoport Kálvin téren kifüggesztett Gandhi idézete fogott meg. Az ahimsza, mint a nyolcfokú patanjali féle yóga alapja a politikára vonatkoztatva. Mahatma Gandhi meg volt győződve arról, hogyha követi az ahimszát, mint a yóga szellemi alapját- akkor a harc, a háború megszűnik körülötte.
Életét azután mégis erőszakkal oltották ki, utolsó szavával Rámához fordult. A Ramayana egy csodálatos szerelem történtete, az önfeláldozásé (Djayatusz önfeláldozása), a hőstettekké (Hanumán - Gilgames). Kertész Ákostól is bocsánatot kér a blog, hiszen az általam elindított folyamat, a díjvisszavonás (Gergényi) elérte ő is. A saját kijelentéseimmel és hozzáállásommal megsértettem, remélhetőleg ő is belátja, hogy az ő kijelentései is vállalhatatlanok voltak a magyarokkal, a magyarsággal szemben. És valóságos haraglavinát indított el az országban.